Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

(POCKET) ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ (POCKET)

KAPUSCINSKI RYSZARD
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2676




Παρουσίαση

"Ο Ηρόδοτος ταξιδεύει για να απαντήσει στο ερώτημα του παιδιού - από που ξεφύτρωσαν στον ορίζοντα τα πλοία; Από που εμφανίστηκαν; Ποια είναι η προέλευσή τους; Ώστε, λοιπόν, αυτό βλέπουμε με τα μάτια μας δεν είναι τα σύνορα του κόσμου; Υπάρχουν και άλλοι κόσμοι; Και ποιοι είναι αυτοί άραγε;...
Η σπουδαιότερη ανακάλυψή του είναι ότι υπάρχουν πολλοί κόσμοι. Και ότι καθένας είναι διαφορετικός. Καθένας είναι σπουδαίος. Και πρέπει να τους γνωρίσεις, γιατί αυτοί οι άλλοι κόσμοι, οι άλλοι πολιτισμοί, είναι καθρέφτες μέσα στους οποίους κοιτάζουμε τον εαυτό μας και αυτό που αντιπροσωπεύουμε."
Στο βιβλίο αυτό ο πολωνός μετρ του ρεπορτάζ Ryszard Kapuscinski, ακολουθώντας τα βήματα του πρώτου ιστοριογράφου, ανακαλεί πρόσφατα πολιτικά και ιστορικά γεγονότα, στα οποία υπήρξε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας, αντιπαραβάλλοντάς τα με αυτά που κατέγραψε ο Ηρόδοτος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΥ.

"Λαμπρό... Όπως και ο Ηρόδοτος, ο Kapuscinski υπήρξε δημοσιογράφος, ιστορικός, τυχοδιώκτης και καλλιτέχνης" (The Wall Street Journal)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPODROZE Z HERODOTEM
ISBN139789605668549
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράPOCKET
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2014
Αριθμός σελίδων344
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΖΩΓΙΑ
ΕπιμέλειαΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΠΙΣΙΝΣΚΙ ΡΙΣΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2760-2676
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Κριτικές για το προϊόν

[27/02/2019] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Νιώθω τυχερός που διάβασα ένα τόσο όμορφο ανάγνωσμα, με γλώσσα απλή, με τον συγγραφέα-ρεπόρτερ να ταξιδεύει στο χώρο (Κίνα, Ινδία, Αιθιοπία, Σενεγάλη, Τανζανία, Αλγερία κ.λπ.) και στο χρόνο (πίσω στην εποχή του Ηρόδοτου και στον 20ό αιώνα), να δένει όμορφα τις Ιστορίες του μεγάλου ιστορικού, που αποτελούσαν μόνιμο σύντροφό του στα ταξίδια του, με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Εάν θέλει κάποιος ν' αποκτήσει αυτός ή το παιδί του ενδιαφέρον για την ιστορία, αυτό το βιβλίο είναι μια εξαιρετική αρχή, που θα ανάψει τη σπίθα για περαιτέρω μελέτη της ιστορίας μακριά από τον βαρετό δασκαλίστικο και αποστεωμένο τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας στο σχολείο. Οι ιστορίες που έχει επιλέξει ο Καπισίνσκι από τον Ηρόδοτο (κάποιες είναι αρκετά γνώριμες στον μέσο Έλληνα αναγνώστη, άλλες παντελώς άγνωστες) είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, διδάγματα για την ανάγνωση της ίδιας της ιστορικής πραγματικότητας τόσο την εποχή της παντοκρατορίας των Περσών όσο και σήμερα. Εξίσου ενδιαφέρουσα και η παρουσίαση λαών όπως οι Ινδοί, οι Κινέζοι, αλλά και αφρικανικών χωρών, τη δεκαετία του 1960. Προτείνεται ανεπιφύλακτα. Θα ήταν ενδιαφέρον να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη - ιδίως, στις σχολικές. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο καλό θα ήταν να επανεκδώσουν όλα τα βιβλία του Καπισίνσκι. Υπάρχει κοινό εκεί έξω που ενδιαφέρεται ν' ακούσει ωραίες ιστορίες από ανθρώπους σαν τον Καπισίνσκι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS