Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΙΧΜΗΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)

ΑΙΧΜΗΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)

FLYNN GILLIAN
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2836




Παρουσίαση

Αιχμηρά αντικείμενα, κοφτερές λέξεις, ιλιγγιώδης ρυθμός. Η Gillian Flynn στήνει ένα εντυπωσιακό ψυχολογικό θρίλερ που της χάρισε τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger καθώς και διθυραμβικές κριτικές. Εθιστικό ως την τελευταία του σελίδα, παγιδεύει τον αναγνώστη μέσα στον λαβύρινθο των σχέσεων μιας οικογένειας καθώς και στο πλέγμα των δεσμών μεταξύ των κατοίκων μιας αμερικανικής επαρχιακής πόλης. Η πρωταγωνίστριά του Καμίλ Πρίκερ, δημοσιογράφος, επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά της με αφορμή τους φόνους δύο νεαρών κοριτσιών, την εξιχνίαση των οποίων καλείται να καλύψει για λογαριασμό της εφημερίδας της. Η επιστροφή της θα την αναγκάσει να έρθει ξανά σε επαφή με την οικογένειά της από την οποία έχει αποξενωθεί και θα ξαναξυπνήσει τις μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας που βαραίνουν το παρελθόν της. Παράλληλα η αστυνομική έρευνα που διενεργείται μοιάζει αδιέξοδη και η μόνη λύση για να λυθεί το παζλ των φόνων είναι η κατάδυση της Καμίλ στην προσωπική της κόλαση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.

"Κοφτερό, άμεσο, συναρπαστικό, σε καθηλώνει από την πρώτη σελίδα. Μια πραγματική απόλαυση." (Kate Atkinson, συγγραφέας)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSHARP OBJECTS
ISBN139789605668679
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΑΡΒΑΝΙΤΗ ΓΩΓΩ
ΕπιμέλειαΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΥΡΤΩ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΛΙΝ TZIΛΙΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2760-2836
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ioannatoska, hsimpson, annet, geogatz

Κριτικές για το προϊόν

[08/01/2023] VS.mlmd.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Δυνατό και σοκαριστικο βιβλίο, που όμως στοχεύει με ακρίβεια και δίχως ίχνος υπερβολής. Μου άρεσε πολύ.
[22/08/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Σκοτεινό, νοσηρό, καταθλιπτικό θρίλερ με πολύπλοκους και τοξικούς χαρακτήρες!
Μία δημοσιογράφος, ψυχολογικά ασταθής και με τραυματική παιδική ηλικία, επιστρέφει στη γενέτειρά της για να συγκεντρώσει υλικό σχετικό με τις δολοφονίες δύο κοριτσιών, για λογαριασμό της εφημερίδας στην οποία εργάζεται. Εκεί, ερχόμενη σε επαφή με τα πρόσωπα της οικογένειάς της, θα δει τα προβλήματα του παρελθόντος να κάνουν την εμφάνισή τους...
Η έμφαση δε δίνεται τόσο στην εξιχνίαση των φόνων όσο στις σχέσεις ανάμεσα στους κατοίκους της μικρής επαρχιακής πόλης, στα ψυχολογικά προβλήματα της βασικής ηρωίδας, αλλά και στη δυσλειτουργική σχέση με τη μητέρα της και τη μικρή ετεροθαλή αδερφή της με την παράξενη συμπεριφορά.
Πρόκειται για μια καθαρά γυναικεία υπόθεση, καθώς οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα της ιστορίας, ενώ οι άντρες είναι απλοί παρατηρητές των εξελίξεων! Η συγγραφέας δημιουργεί πολυδιάστατους γυναικείους χαρακτήρες και μέσα από αυτούς προβάλλει την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου μυαλού, καθώς και το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος όταν κατευθύνεται από τα πάθη, τις εμμονές, τις φοβίες και τις ανασφάλειές του!
Γρήγοροι ρυθμοί αφήγησης, αρκετή αγωνία, η άποψη του αναγνώστη για το πρόσωπο του δολοφόνου αλλάζει συνεχώς, προκαλούνται έντονα και αντιφατικά συναισθήματα, αναπάντεχο το τέλος, πολλές, όμως, οι υπερβολές!
Διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα, ιδιαίτερα από εκείνους που τους αρέσουν οι ιστορίες βίας και διαστροφής! Για μένα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αν και είχα διαβάσει πολύ καλές κριτικές! Θεωρώ ότι το άλλο βιβλίο της Flynn ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ είναι πολύ καλύτερο!
[03/04/2021] Junipero.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το πιο ατμοσφαιρικό και ίσως και το πιο σκοτεινό από τα βιβλία της Φλιν, έχει να καταθέσει πολύ ενδιαφέροντα σχόλια για τη βία μεταξύ γυναικών και για πως αυτή τροφοδοτείται αθόρυβα, μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία. Δεν αποφεύγει τα κλασσικά μοτίβα του αστυνομικού θρίλερ, ωστόσο το ειλικρινές - και πολλές φορές ωμό - ύφος της Φλιν τους προσδίδει νέα ζωντάνια. Οι χαρακτήρες είναι στ'αλήθεια αυθεντικοί και τρισδιάστατοι κι αυτό τελικά, είναι που κάνει τόσο ανατριχιαστική την ιστορία.
[26/03/2020] booksrgreat!.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ζήτησα ένα βιβλίο σκοτεινό-θρίλερ, ο υπάλληλος μου πρότεινε αυτό και είχε δίκιο. Λίγο σαν ταινία Χόλιγουντ, αλλά δεν σε πειράζει. Είναι σκοτεινό και είναι και λίγο θρίλερ. Όπως και σκοτεινές είναι και οι περιγραφές των ηρώων, σχεδόν χωρίς καμία ηλιαχτίδα θετικισμού.
Το τελευταίο δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αν δηλαδή το βιβλίο έπρεπε να κυλίσει με την ίδια σκοτεινιά ή αν έπρεπε να μπουν σφήνα και μερικά διαλείμματα με σκηνές πιο "καθημερινές". Μάλλον αυτό εξαρτάται από τον καθένα.
Τα 5/5 αστέρια, για εμένα, τα έχασε γιατί έχω διαβάσει κι άλλα παρόμοια βιβλία. Ήταν όντως καλό/ενδιαφέρον, αλλά μέχρι εκεί. Τα 4/5 αστέρια τα έχασε, επειδή πολύ γρήγορα φαίνεται ποιο πρόσωπο κάνει τους φόνους...
[13/01/2019] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Κάλλιστα θα μπορούσε η πολύκροτη τηλεοπτική σειρά 'Twin Peaks (1990-1991) του Ντέιβιντ Λιντς να έχει αποτελέσει το έναυσμα για την Φλιν να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο κατακλύζεται από έμμεσα αιχμηρά σχόλια για τα ανθρώπινα προσωπικά απωθημένα και τα άλυτα ψυχολογικά προβλήματα που μπορούν να οδηγήσουν στην 'καθήλωση', στην αυτοτιμωρία και στην παρακμή κάθε τύπου. Η βασική ηρωϊδα και δημοσιογράφος, Καμίλ Πρίκερ καλείται να παλέψει με τους προσωπικούς της δαίμονες στο εχθρικό και μυστηριώδες περιβάλλον της γενέτειράς της, όπου στο βωμό των προσωπικών συμφερόντων ή προβλημάτων θυσιάζονται ακόμα και ζωές παιδιών - το 2ο μέρος του βιβλίου έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το 1ο, το οποίο δεν διαθέτει διαφάνεια ως προς τον στόχο της συγγραφέα.

Ένα βιβλίο, ίσως, με ψυχιατρικό υπόβαθρο, όπως φαίνεται στην ολοκλήρωσή του, το οποίο αν και πρωτότυπο και 'αθυρόστομο', μπορεί να επηρρέασε, ακόμα, και τον Σεμπάστιαν Φίτζεκ στο να γράψει, την επόμενη χρονιά, τη 'Θεραπεία'.

Βαθμολογία: 4,2/5 ή 8,4/10.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
€10.90 €5.45
(-50%)
Κερδίζετε €5.45
ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
€11.90 €4.76
(-60%)
Κερδίζετε €7.14

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS