Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ

+
-
ΚΟΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3220-1957
Τιμή Έκδοσης
€7.99
Τιμή Πολιτείας
€5.59
(-30%)
Κερδίζετε €2.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο, του έδωσε για συντροφιά τα ζώα, οικόσιτα και άγρια. Τα ζώα θέλουν φροντίδα και αγάπη. Γι' αυτό κι εγώ μαζί με το ζωγράφο Αλέκο Φασιανό, κάναμε ένα βιβλίο με θέμα μια τρυφερή σχέση μιας αρκουδίτσας κι ενός βατραχάκου, με περιβάλλον το δάσος. Και τα άλλα τρία βιβλία μου έχουν θέμα τα ζώα με ζωγράφους το Δημήτρη Μυταρά, τον Αλέκο Φασιανό και το Φαίδωνα Πατρικαλάκη.
Δίνουμε στο παιδί παραμύθια που το οδηγούν στην αγάπη για τα ζώα. Παράλληλα, το παιδί μαθαίνει τις κλιματολογικές αλλαγές των εποχών στο δάσος. Ακόμα, τη χειμερία νάρκη των δυο πρωταγωνιστών και την άνοιξη που φέρνει η ζωή και τα χρώματα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το τελευταίο βιβλίο του Γιάννη Κοντού (1943 ? 2015) είναι ένα τρυφερό παραμύθι που απευθύνεται σε μικρά παιδιά και μιλά για την αγάπη, τη φιλία, την αρμονία στις σχέσεις ανθρώπων - ζώων και το σεβασμό στη φύση. Ήρωές του είναι η μικρή αρκούδα Τασία και το βατραχάκι ο Κάρολος, που θα γίνει συνοδοιπόρος της στη ζωή στο δάσος. Τα ζώα δένονται με φιλία με τον ίδιο απλό, ανόθευτο και άμεσο τρόπο που το κάνουν τα μικρά παιδιά. Μαζί περιπλανιούνται, αναζητούν τροφή, συναντούν άλλους κατοίκους του δάσους και βλέπουν τις εποχές να εναλλάσσονται. Όταν πια συμπληρώνεται ένας πρώτος κύκλος και έρχεται η άνοιξη, ξημερώνει η ελπίδα και η υπόσχεση για μια ευτυχισμένη ζωή. Τότε θα αποκαλυφθεί το μυστικό του μικρού βάτραχου που θα αλλάξει τη ζωή της μικρής αρκούδας και θα την φέρει πιο κοντά στους ανθρώπους αποδεικνύοντας πως η συνύπαρξη ζώων και ανθρώπων είναι εφικτή, αρκεί να υπάρχει σεβασμός. Η απλή, αλλά γεμάτη πληροφορίες αφήγηση σε μια γλώσσα πλούσια και στρωτή, δίνει στο παιδί μια όμορφη εικόνα για το ελληνικό δάσος και την πανίδα του και με ήπιο τρόπο εισάγει νοήματα για τη φιλία, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό στον άλλο. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά ηλικίας 3 ετών και πάνω. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Η περιήγηση της αρκούδας Τασίας και του φίλου της του βάτραχου θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών και θα τα ωθήσει να φανταστούν τη ζωή στο δάσος, ενώ θα απολαύσουν την απλότητα των καταστάσεων μαθαίνοντας να αγαπούν τα ζώα. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Ο χρόνος κυλά αβίαστα και ομαλά στο δάσος που περιέγραψε ο Γιάννης Κοντός στο τελευταίο του βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά. Δεν υπάρχουν εξάρσεις, οξύτητα, σκιές και φόβος παρά μόνο ένα όλο και πιο ισχυρό δέσιμο στη φιλία των δύο πολύ διαφορετικών ζώων. Οι γονείς θα βρουν στο αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο σημαντικών δημιουργών, ένα όμορφο μάθημα συνύπαρξης και σεβασμού. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 30/03/2015)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605693091
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2015
Αριθμός σελίδων24
Διαστάσεις22x22
Προτεινόμενες ηλικίες3-6 ετών
ΕπιμέλειαΠΟΛΕΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕικονογράφησηΦΑΣΙΑΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3220-1957
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

marisol7773

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
STEVENSON ROBERT-LOUIS
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS