Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

+
-
ΜΑΤΣΑΓΓΑΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0737
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ερωτεύομαι το Σαν Φρανσίσκο με την πρώτη ματιά. Έχω δει και άλλες ωραίες πόλεις, με ομορφότερα και επιβλητικότερα κτίρια, με κομψά βουλεβάρτα και δενδρόφυτες αλέες. Αλλά το φως, ο ελαφρός αέρας, η μυρωδιά της θάλασσας, οι δρόμοι που ανεβοκατεβαίνουν, τα μικρά πάρκα στην κορυφή κάθε λόφου, η θέα που εναλλάσσεται διαρκώς, οι γειτονιές, καθεμιά με το δικό της ύφος - και κυρίως οι άνθρωποι που κατοικούν αυτή την πόλη ή απλώς την επισκέπτονται, με τη φιλική συμπεριφορά, και με αίμα ιρλανδέζικο ή ασιατικό ή ιταλικό ή αφρικανικό ή λατινοαμερικανικό ή κάποιον συνδυασμό των προηγουμένων - όλα αυτά μου φαίνονται μοναδικά, και απίστευτα γοητευτικά."

Φτάνοντας στις ΗΠΑ για μια πολύμηνη εκπαιδευτική άδεια, ως επισκέπτης ερευνητής, ο Μάνος Ματσαγγάνης ήρθε αντιμέτωπος με την πρόκληση να γράψει κάτι διαφορετικό, κάτι πέρα από τη μέχρι τότε αρθρογραφία του για την ελληνική κρίση. Στα Γράμματα από την Αμερική παρελαύνουν εκδηλώσεις και συνέδρια, κοινωνικές δραστηριότητες αλλά και εντυπώσεις από την καθημερινή ζωή. Πρόκειται για ένα μωσαϊκό εμπειριών, όπου συναντιούνται η ματιά του νέου επιστήμονα με τον απολογισμό ενός σκεπτόμενου ταξιδευτή, ο οποίος γοητεύεται από όσα βλέπει γύρω του, εξοικειώνεται με τη χώρα που τον φιλοξενεί, καταλήγοντας παραδόξως να αισθάνεται περισσότερο Ευρωπαίος παρά ποτέ. Στο φόντο των κειμένων, η έγνοια του συγγραφέα για την πάσχουσα Ελλάδα. Ιδωμένα όλα με ένα λεπταίσθητο χιούμορ αλλά και ψυχραιμία. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

«Σ’ ένα πράγμα ζηλεύω, πάρα πολύ, τον Μάνο Ματσαγγάνη. Στο ό,τι αν και υπέρμετρα ευγενής δεν διστάζει να αποδομεί την politically correct γραφή. Ποτέ δεν θα μπορούσα, αν και θα το ήθελα, να γράψω έτσι για πολιτικούς, όπως το κάνει εδώ ο Ματσαγγάνης. Ας τον απολαύσουμε.» (Γιώργος Σιακαντάρης, bookpress.gr, 18/04/2016)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605861285
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2016
Αριθμός σελίδων152
Διαστάσεις21x13
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΒΙΩΤΗ ΜΑΓΔΑ
Κωδικός Πολιτείας2410-0737
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

jfotis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ
ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΩ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS