Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

+
-
WALLACE DAVID-FOSTER
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0744
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-30%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Τα χείλη της είναι σαρκώδη και κόκκινα και υγρά, και δεν ζητάνε αλλά μάλλον απαιτούν, με έναν κατακλυσμό ρευστού μεταξιού, να τα φιλήσεις. Τα φιλάω συχνά, το παραδέχομαι, αυτό κάνω, φιλάω, είμαι ένας άντρας που φιλάει, και ένα φιλί με τη Λινόρ είναι, εάν μου επιτρέπεται να εντρυφήσω λίγο εδώ, όχι τόσο ένα φιλί όσο ένα είδος παράλυσης, μια μετατόπιση, μια αφαίρεση, μια βάναυση μεταφορά ουσίας από τον εαυτό στο χείλι, κι έτσι δεν πρόκειται τόσο για δύο σώματα που συναντιούνται όσο για δύο ζεύγη χειλιών που ωοτοκούν, ναι, που αβγατίζουν και ενώνονται και γίνονται ένα [...]."

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της προγιαγιάς της από το γηροκομείο του Σέικερ Χάιτς φέρνει τη Λινόρ Μπίντσμαν σε πλήρη συναισθηματική σύγχυση. Αυτό είναι ένα μονάχα από τα προβλήματα της άτυχης τηλεφωνήτριας: ο δεσμός της με το αφεντικό της, Ρικ Βίγκορους, γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκος, ο παπαγάλος της, Βλαντ ο Παλουκωτής, εμφανίζεται στο Χριστιανικό Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο, ενώ πολλές άλλες μικρές καταστροφές σαμποτάρουν την προσπάθεια της Λινόρ για αγάπη και αυτοπραγμάτωση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο Wallace, στο πρώτο του μυθιστόρημα, δείχνει το δυναμικό ταλέντο και την πολύπτυχη ευρυμάθειά του. Ένας συναρπαστικός συνδυασμός υψηλής φιλοσοφίας και ποπ κουλτούρας. Μια τρελή ιστορία βιομηχανικής κατασκοπείας και παθιασμένων ερωτικών σχέσεων. Το ντεμπούτο μιας λαμπρής λογοτεχνικής σταδιοδρομίας." (Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης)
"Τολμηρό... ξεκαρδιστικό... αινιγματικό... μια τυχοδιωκτική περιπέτεια που σαρκάζει τη σύγχρονη Αμερική." (The New York Times)

Περιεχόμενα

Επίμετρο: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE BROOM OF THE SYSTEM
ISBN139789605861438
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 62
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2016
Αριθμός σελίδων576
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΑΛΑΣ ΝΤΕΙΒΙΝΤ-ΦΟΣΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2410-0744
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliagrou, cat7fish3, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

eraserhead, eliasdgian, lomirmano, a.papaioannou, jetski55, mpratsaki2, OlgaSter, mihalis93, geopap1984, DPRODRO, t_someone, charal, Nefeli Karapiperi, kostas97

Κριτικές για το προϊόν

[17/06/2021] Vitis vinifera.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Μερικές στιγμές της διήγησης είναι σπαρταριστές. Ο Wallace χειρίζεται μαεστρικά τον λόγο και όλο το διήγημα εκπέμπει ένα ύφος του συγγραφέα "κοιτάξτε τί μπορώ να κάνω", σαν σολίστ ορχήστρας. Ωστόσο μεγάλο μέρος του χαρακτηρίχεται από εξαντλητικές περιγραφές μέχρι και φιλοσοφικούς στοχασμούς των πρωταγωνιστών που κουράζουν τον αναγνώστη. Ελαφρυντικό το ότι ήταν η πρώτη επαγγελματική απόπειρα του συγγραφέα στην λογοτεχνία. Στο τελευταίο κομμάτι, η διήγηση αποκτά καταιγιστικό ρυθμό ωστόσο προσωπικά δεν έμαθα ποτέ το τέλος μιας και παρά τις 576 σελίδες, το δικό μου αντίτυπο διακόπηκε απότομα στις 568 κι ακολούθησε το επίμετρο.
Εξαιρετική η μετάφραση του Γιώργου - Ίκαρου Μπαμπασάκη, και η λεπτή απόδοση εννοιών, νοημάτων και περιγραφών, δεδομένου ότι το πρωτότυπο πρέπει να ήταν πολύ απαιτητικό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΒΛΥΝ ΚΟΤΤΟΝ
RONAN FRANK
€14.50 €7.25
(-50%)
Κερδίζετε €7.25
ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ
ΤΣΙΜΑ ΜΑΡΙΑ
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS