Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
BLACK AND WHITE STORIES // 44 ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΛΑΝΑ

BLACK AND WHITE STORIES

44 ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΛΑΝΑ

+
-
ΣΚΟΥΡΑΣ ΜΙΛΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3005-0265
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-30%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα έργα του Μίλτου Σκούρα που παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο Black & White Stories στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι αποτέλεσμα συνθετικής διεργασίας που εμπλέκει με δημιουργικό τρόπο πολλά είδη τέχνης ταυτόχρονα. Από διαφορετικά σημεία εκκίνησης που είναι ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, ο Μίλτος Σκούρας καταλήγει με φυσικό τρόπο σε ένα αμιγώς συνθετικό αποτέλεσμα που με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε καθώς το φαινόμενο της σύνθεσης των τεχνών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προγραμματικούς άξονες του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Πρόκειται για μια ενότητα 44 ασπρόμαυρων ζωγραφικών συνθέσεων, 44 "ζωγραφικών μονοπλάνων" που συνδέονται με το νήμα της αφήγησης προκαλώντας αποσπασματικές ιστορίες με σαφείς αναφορές στις ανθρώπινες σχέσεις, στα συναισθήματα και στα κοινωνικά αδιέξοδα. Όπως περιγράφει ο δημιουργός τους, αυτό που χαρακτηρίζει τις ζωγραφικές αυτές συνθέσεις είναι "το σασπένς με την έννοια της εκκρεμότητας". Η εκκρεμότητα αυτή έγκειται στο γεγονός ότι κάθε εικόνα αποζητά την ολοκλήρωση μιας πλοκής και το σύνολο των αφηγηματικών θραυσμάτων γίνεται αντιληπτό στον θεατή σαν μια περίπλοκη και ταυτόχρονα πολύπλοκη ιστορία που θα μπορούσε να είναι κινηματογραφική ταινία, αστυνομική νουβέλα, καταγραφή προσωπικού ημερολογίου, φωτογραφικό άλμπουμ και αναμνήσεις μιας ταξιδιωτικής περιπλάνησης. Αυτή η σύνθετη αφηγηματικότητα που μεταδίδουν τα έργα παρουσιάζεται με λιτό, σχεδόν μινιμαλιστικά αρχιτεκτονημένο τρόπο στην έκθεση. [...] (Μαρία Τσαντσάνογλου, Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605890278
ΕκδότηςΝΗΣΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2016
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις22x22
Κωδικός Πολιτείας3005-0265
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
BAKOUNINE MIKHAIL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS