Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

-
Κωδ. Πολιτείας: 0591-0207




Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη προσπάθεια ανάλυσης και κατανόησης των δυσκολιών και των προβλημάτων που ανακύπτουν τόσο στο «φυσικό» (Οικογένεια) όσο και στο «τεχνητό/τυπικό» (Σχολείο) περιβάλλον μάθησης και ανάπτυξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Στις δυο μεγάλες θεματικές του ενότητες (. . .) ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης θα βρει βασικά στοιχεία θεωρητικού, ερευνητικού και πρακτικού περιεχομένου για την κατανόηση ενός συγκεκριμένου κάθε φορά προβλήματος, καθώς και κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπισή του. Οι συγγραφείς των κειμένων προέρχονται από το χώρο της ψυχολογίας και της εκπαίδευσης (ειδικής και γενικής), καθώς και οι δύο αυτές ειδικότητες έχουν ως κοινό στόχο και μέλημα την αξιοποίηση όλου του δυναμικού των παιδιών, την καλλιέργειά τους με δεξιότητες, την ανάπτυξη της προσωπικότητας και των ικανοτήτων τους, ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό στη ζωή τους. Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς - γενικής και ειδικής αγωγής, ψυχολόγους κλινικής, σχολικής και συμβουλευτικής κατεύθυνσης -, κοινωνικούς λειτουργούς, και γενικότερα σε όσους εμπλέκονται στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων/υπηρεσιών υποστήριξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ Α
ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ RETT (Μ. ΠΟΥΡΚΟΣ, Κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ)
Η ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1 ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΟΝΕΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΕΩΝ (Α. ΤΣΑΜΠΑΡΛΗ, Κ. ΚΟΥΜΕΝΟΥ)
ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ: Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ (Γ. ΞΑΝΘΑΚΟΥ, Μ. ΤΣΑΓΚΑΡΗ)
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Χ. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ)
ΕΝΟΤΗΤΑ Β
ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ» ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Γ. ΦΛΟΥΡΗΣ)
Ο ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΙΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Ε. ΣΟΥΚΑΚΟΥ, S. L. RECCHIA)
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (Β. ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ, Γ. ΞΑΝΘΑΚΟΥ, Μ. ΚΑΙΛΑ)
Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ (Γ. ΞΑΝΘΑΚΟΥ, Β. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ, Α. ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606622625
ΕκδότηςΑΤΡΑΠΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2006
Αριθμός σελίδων222
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΒΛΑΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΙΛΑ ΜΑΡΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0591-0207
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ
ΤΙΒΕΡΙΟΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
BUSHCRAFT 101
CANTERBURY DAVE
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS