Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΦΑΝΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ( ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΙ /ΣΕΙΡΑ )

ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΦΑΝΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

MURAKAMI RYU
Κωδ. Πολιτείας: 3590-0156




Παρουσίαση

Σ' ένα προάστιο του Τόκιο κοντά σε αμερικάνικη στρατιωτική βάση, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, μια "γλυκιά συμμορία" εφήβων αφήνεται να παρασυρθεί στη δίνη μιας -άδειας;- ζωής γεμάτης sex, drugs and rock 'n' roll.
Το "Σχεδόν διάφανο γαλάζιο" είναι μια βίαιη ιστορία για τη χαμένη νιότη μιας γενιάς. Με ωμή γλώσσα και συγκλονιστική εικονοπλαστική δύναμη, ο αφηγητής παρακολουθεί τους φίλους του και τον εαυτό του σ' ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις παραισθήσεις. Κι όμως, μέσα από την αποξένωση, την ανία, τη λανθάνουσα ή έκδηλη βία και τον πόνο, αναδύεται μια απρόσμενη γαλήνη και μια πέρα για πέρα εγκόσμια ομορφιά.
Πρώτο βιβλίο του "άλλου" Μουρακάμι, γραμμένο στα 23 του, κέρδισε αρχικά ένα βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και, λίγους μήνες αργότερα, το 1976, το κορυφαίο ιαπωνικό λογοτεχνικό βραβείο Ακουταγκάουα. Προκάλεσε σκάνδαλο, δίχασε τους κριτικούς, θεωρήθηκε τομή στην πορεία της ιαπωνικής λογοτεχνίας και απολαμβάνει μέχρι σήμερα διεθνώς τη φήμη του, ως cult μυθιστόρημα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Το "Σχεδόν διάφανο γαλάζιο" είναι μια ακολουθία ιδιαιτέρως σκληρών σκηνών, που καταγράφονται με πρωτοπρόσωπη αφήγηση του πιο αποστασιοποιημένου της παρέας Ριού ή με τριτοπρόσωπη αφήγηση. Με ένα μόνιμο αίσθημα ναυτίας, ο αναγνώστης θα θελήσει ίσως κάμποσες φορές να αφήσει το βιβλίο. Αν το τελειώσει, η αγριότητα και η ωμότητα θα αφήσουν πίσω τους μια πικρή επίγευση τρυφεράδας, εκπορευόμενη από τη μεταμοντέρνα αυτή ποιητική της παρακμής. (Τιτίκα Δημητρούλια, Η Καθημερινή, 13/7/2008)
"Ένας συνδυασμός εξωτισμού, ερωτισμού και ιδιαίτερης λογοτεχνικής γραφής... Σκαθάρια και βλέννα, τσίζκεϊκ και σπέρμα, βροχές και διάδρομοι προσγείωσης - κι όλα τους περιγράφονται το ίδιο συναρπαστικά. (Washington Post)
"Ένα ιαπωνικό κοκτέιλ που συνδυάζει το Κουρδιστό πορτοκάλι με τον Ξένο του Καμύ". (Newsweek)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKAGIRINAKU TOMEI NI CHIKAI BURU
ISBN139789606624155
ΕκδότηςPRINTA
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2008
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΟΥΣΟΥΡΑΚΗ ΠΟΠΗ
ΜετάφρασηΚΑΡΑΤΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕπιμέλειαΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΥΡΑΚΑΜΙ ΡΙΟΥ
Κωδικός Πολιτείας3590-0156
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

jujukalevro, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Ron, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
DURANDO FURIO
€50.00 €25.00
(-50%)
Κερδίζετε €25.00
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS