Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΛΑΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ // Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑΣ

Ο ΛΑΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ

Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑΣ

+
-
KHALED LEILA
Κωδ. Πολιτείας: 0570-0073
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€12.00
(-25%)
Κερδίζετε €4.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Το μήνυμά μου για τον ελληνικό λαό, σαν άνθρωπος που αγωνίζεται για την ανθρωπότητα και την αξιοπρέπεια, είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανθρωπότητα όσο ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός είναι υπαρκτοί. ...Για το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να συναντηθούμε να διαμορφώσουμε μίνιμουμ προγράμματα, πρακτικά όχι θεωρητικά, να πάμε βήμα-βήμα και όταν υπάρχει αποτέλεσμα να χτίζουμε πάνω σε αυτό για να προχωράμε. Τον προηγούμενο αιώνα ήταν "εργάτες ενωθείτε", "καταπιεσμένοι ενωθείτε", τώρα πρέπει να πούμε "παγκοσμιοποιείστε τον αγώνα", νομίζω αυτό είναι ένα αποτελεσματικό σύνθημα... Αυτό είναι το μήνυμά μου... Προχτές μου είπατε πως πήγατε στη Χάιφα, την επόμενη φορά θα σας προσκαλέσω εγώ στη Χάιφα, την πόλη μου." (Αμάν Ιορδανίας, 20 Απρίλη 2009)

Όσες γενιές ανθρώπων και αγωνιστών να παλεύουν να αντιστρέψουν την εικόνα του άγριου τρομοκράτη και να μιλήσουν για το δικαίωμα και την υποχρέωση στον αγώνα ενάντια στην αδικία, στους αποικιοκράτες, στα εγκλήματά τους και στην κατοχή, κανείς δεν θα το καταφέρει καλύτερα από τη Λέιλα Χάλεντ, την Παλαιστίνια γυναίκα, τη δασκάλα, την "τρομοκράτισσα".
Η Χάλεντ μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στις 29 Αυγούστου 1969 μπήκε στο πιλοτήριο της πτήσης TWA-840. Οι αεροπειρατές είχαν προαποφασίσει ότι κανείς επιβάτης δεν θα πάθει τίποτα και έτσι έγινε. Η Λέιλα υποχρέωσε τον πιλότο να πετάξει το αεροπλάνο πάνω από τη Χάιφα. Την πατρίδα της, από όπου αναγκάστηκε να φύγει όταν ήταν μόλις τεσσάρων χρονών, κατά τη διάρκεια της Νάκμπα, της Παλαιστινιακής καταστροφής του 1948 όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ. Με την πράξη της αυτή, κατάφερε να αναδείξει την παλαιστινιακή υπόθεση σε όλο τον κόσμο, λίγο καιρό μετά τον πόλεμο των έξι ημερών του 1967 όπου το Ισραήλ κατέλαβε την Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Η εικόνα της ανατίναξης των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Δαμασκού έμεινε στην ιστορία και η Λέιλα έγινε το νέο σύμβολο της αντίστασης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Δύο λόγια για την παρούσα έκδοση
Εισαγωγικό σημείωμα του PFLP για την ελληνική έκδοση
Πρόλογος του Τζον Μπάγκοτ Γκλουμπ
Σημείωμα και εισαγωγή του Ζορζ Χαζάρ
ΜΕΡΟΣ Α.
Το σημάδι του αίσχους - Στέρηση και ανακάλυψη
Οι σκάλες
Εκπαίδευση και επανάσταση
Εξορία στο Κουβέιτ
ΜΕΡΟΣ Β.
Η Διακήρυξη μιας Νέας Ανθρωπότητας - Αντίσταση και επανάσταση
Ο δρόμος για τη Χάιφα
Η Παλαιστίνη στην Αμερική
Η Αμερική στην Ιορδανία
Μιλάμε για τη χαμένη ανθρωπιά
ΜΕΡΟΣ Γ.
Συμπεράσματα
Το φασιστικό κύμα και η αραβική επανάσταση
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Λέιλα Χάλεντ: Για μένα, η Παλαιστίνη είναι ο Παράδεισος
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMY PEOPLE SHALL LIVE: AUTOBIOGRAPHY OF A REVOLUTIONARY AS TOLD TO GEORGE HAJJAR
ISBN139789606625329
ΕκδότηςΑ/ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΣειράΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2016
Αριθμός σελίδων312
Διαστάσεις21x15
ΜετάφρασηΡΑΔΑΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΧΑΖΑΡ ΖΟΡΖ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΛΕΝΤ ΛΕΙΛΑ
Κωδικός Πολιτείας0570-0073
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΦΜ70, eleutheriakos7, Γρηγόρης Αυξεντίου, Periergos

Κριτικές για το προϊόν

[06/12/2018] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μολις ολοκληρωσα την αναγνωση του βιβλιου αυτου και εχω να πω οτι ειναι εξαιρετικο βιβλιο.Ειναι μια μαρτυρια για τη διενεξη στην Παλαιστινη,γραμμενη απο μια πρωταγωνιστρια της Ιστοριας,τη θρυλικη Λειλα Χαλεντ.Το βιβλιο γραφτηκε αρχες δεκαετιας του '70.Η αφηγηση εκτυλισσεται σε δυο επιπεδα : αυτο της προσωπικης ζωης της Χαλεντ (η εξορια απο την Χαιφα,η ζωη της ως ξενης στις αραβικες χωρες και η επαναστατικη της δραση) και της παρουσιασης των γενικοτερων,διεθνων, εξελιξεων για το Παλαιστινιακο (το δραμα των προσφυγων,η ανικανοτητα των αραβικων κυβερνησεων,η αποτυχια του Νασερ,η παντοδυναμια της Αμερικης κλπ).Ειναι πολυ ενδιαφερον βιβλιο.Δικαιολογει τον πολυμορφο αγωνα των Παλαιστινιων για επιστροφη στη γη απο οπου εκδιωχθηκαν.Επισης,καθισταται σαφες οτι εχθρος των Παλαιστινιων ειναι ο σιωνισμος και οι ρατσιστικες κυβερνησεις του Ισραηλ και οχι οι απλοι Εβραιοι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€8.46 €3.81
(-55%)
Κερδίζετε €4.65
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
FRIEDRICH JOACHIM CARL
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS