Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Β΄Τ. Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ - ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ ΣΤΗΝ Ε.Σ.Σ.Δ.

FIGES ORLANDO
Κωδ. Πολιτείας: 1831-0063




Παρουσίαση

Το βιβλίο του καθηγητή Orlando Figes αναφέρεται σε μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, και καλύπτει έναν τεράστιο αριθμό πηγών. Ως εκ τούτου, οι αναφορές σε πρόσωπα, τόπους, έργα, ιστορικές περιόδους, καλλιτεχνικά, πολιτικά και θρησκευτικά κινήματα είναι αμέτρητες. Επιπλέον, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί λόγο γεμάτο παρενθετικές φράσεις, οι οποίες αυξάνουν κατά κόρον τον αριθμό των σημείων στίξης. Ευχής έργο στάθηκε το γεγονός πως τα προϊόντα του ρωσικού πολιτισμού όχι μόνο δεν είναι άγνωστα στην Ελλάδα, μα σε αρκετές περιπτώσεις η βιβλιογραφία μας είναι αρκετά πλούσια, αν και όχι πάντα συνεπής προς τις πηγές. [...]
Η σειρά "Πολιτισμοί" σκοπό έχει να φωτίσει την "αθέατη πλευρά" της παγκόσμιας Ιστορίας, πίσω από την "επίσημη"¨εικόνα των πολιτικών και στρατιωτικών αντιπαραθέσεων. Η τέχνη, οι καθημερινές συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα, όλα εκείνα τα "μικρά", που χτίζουν το πραγματικό ανθρώπινο μεγαλείο, παρουσιάζονται σε αυστηρά επιλεγμένα έργα, που συνδυάζουν την επιστημονική εγκυρότητα με την απλότητα και την γοητεία της γραφής. (Από την έκδοση)

«Ο Φάιτζες φρονώ ?τουλάχιστον όσο μπορώ να γνωρίζω? ότι πρέπει να είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το εξαιρετικά καίριο αυτό κεφάλαιο που σηματοδοτεί τον βαθύ διχασμό που κατατρώει τη Ρωσία, από την στιγμή που ο Μέγας Πέτρος αποφάσισε να της προσφέρει το ευρωπαϊκό χρίσμα, με το να κόψει βίαια τις γενειάδες των βογιάρων, να απαγορέψει τις μακριές ρόμπες τους που παρέπεμπαν στο Βυζάντιο, να τους υποχρεώσει να φορέσουν ευρωπαϊκά ρούχα της εποχής, να ντύσει τις κυρίες της Αυλής τους στο στυλ εκείνων που είχε δει στις ευρωπαϊκές βασιλικές Αυλές, να καθορίσει πώς έπρεπε οι ευγενείς να κτίζουν τα σπίτια τους, πώς να συμπεριφέρονται, ακόμη και το πώς να συζητούν μεταξύ τους!» (Έλενα Χουζούρη, bookpress.gr, 29/05/2022)

"Μια καταιγιστικά πλούσια σε περιεχόμενο και προκλητικά πρωτοποριακή επισκόπηση τριών αιώνων ρωσικού πολιτισμού". (The Economist)
"Ένα εκθαμβωτικό, εξαιρετικά φιλόδοξο βιβλίο... Ο Figes διατρέχει αχανείς πολιτιστικές περιοχές, και μελετά έναν τεράστιο αριθμό έργων, προκειμένου να συλλάβει τις πρωτεϊκές αλλά και ταραγμένες προσπάθειες των Ρώσων να προσδιορίσουν την εθνική ταυτότητά τους". (The Atlantic Monthly)
"Ένα απολαυστικό έργο, γραμμένο με αγάπη και βαθύ θαυμασμό για τις μυθικές προσωπικότητες, που έχτισαν έναν από τους γοητευτικότερους πολιτισμούς του κόσμου". (The New Leader)

Περιεχόμενα

Εκδοτικό σημείωμα
Αναζητώντας τη ρωσική ψυχή
Οι απόγονοι του Τζένγκις Χαν
Η Ρωσία μέσα από τον σοβιετικό φακό
Η Ρωσία στο εξωτερικό
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789606627460
ΕκδότηςΗΛΕΚΤΡΑ
ΣειράΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων448
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΙΓΚΣ ΟΡΛΑΝΤΟ
Κωδικός Πολιτείας1831-0063
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

anifan, mtoli

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μάρκος Αυρήλιος
ROBERTSON DONALD
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30
Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS