Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΒΛΑΧΟΣ Α/Γ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1342-0122




Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βοήθημα στην ύλη των μαθηματικών της Α' Γυμνασίου.
Αρχικά σε κάθε κεφάλαιο είναι γραμμένη η θεωρία, με αυστηρά μαθηματικό τρόπο, ώστε ο μαθητής να έχει εμπιστοσύνη στη θεωρία που θα μάθει. Επίσης παρουσιάζεται η θεωρία έτσι όπως θα έπρεπε να τη διατυπώσει και ο μαθητής, όταν του ζητηθεί, σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις.
Το ερωτηματολόγιο που συνοδεύει τη θεωρία είναι ένα εργαλείο για τον αυτοέλεγχο του μαθητή. Ειδικότερα οι ερωτήσεις κρίσεως βοηθούν στην κατανόηση σε βάθος της θεωρίας, αλλά και την εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο με θεωρητικές εφαρμογές και επεκτάσεις. Πολλές από τις ερωτήσεις κρίσεως είναι επιλεγμένες από θέματα εξετάσεων ή αποτελούν πρόταση του συγγραφέα για θέματα ερωτήσεων νέου τύπου, που συνηθίζονται πλέον σε εξετάσεις.
Οι λυμένες ασκήσεις, που θα μπορούσε ο μαθητής αρχικά να τις δει σαν προτεινόμενες προς αυτόν, αποτελούν μια πλήρη συλλογή ασκήσεων για την σε βάθος κατανόηση της θεωρίας και των εφαρμογών της. Αποτελείται από απλές και πιο δύσκολες ασκήσεις, από ποικίλα και πρωτότυπα θέματα. Είναι μια πρόταση κυρίως για τον καθηγητή που θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το βιβλίο σαν βοήθημα όπου, λύνοντας με τους μαθητές του στην τάξη τις λυμένες ασκήσεις, έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη συλλογή προτεινόμενων ασκήσεων από τις οποίες μπορεί να επιλέξει και να προτείνει στους μαθητές του για επιπλέον εργασία στο σπίτι.
Οι προτεινόμενες ασκήσεις, εκτός από παρόμοιες με τις λυμένες, περιέχουν αρκετές "διαφορετικές" ασκήσεις για να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν παραπέρα τις δυνάμεις τους.
Τέλος, σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν γενικές επαναληπτικές ασκήσεις-συνδυαστικά θέματα, λυμένα και προτεινόμενα. Επίσης στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν Γενικά θέματα -λυμένα και προτεινόμενα- "προχωρημένου επιπέδου".
Επιδίωξή μου και με αυτή τη συγγραφική παρέμβαση είναι να βοηθήσω το μαθητή να αποκτήσει γερές βάσεις στα μαθηματικά, να αναπτύξει την κριτική του σκέψη και με τη σειρά του να μπορεί να γίνει ενεργό άτομο στην κοινωνία, απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξή της σε ανώτερα επίπεδα. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περιεχόμενα

ΜΕΡΟΣ Α' - αριθμητική - άλγεβρα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο - ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο - ΤΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο - ΔΕΚΑΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο - ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5ο - ΠΟΣΟΣΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο - ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΑ - ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7ο - ΘΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
ΜΕΡΟΣ Β' - γεωμετρία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο - ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο - ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο - ΤΡΙΓΩΝΑ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΑ - ΤΡΑΠΕΖΙΑ
Γενικά θέματα
Υποδείξεις - Απαντήσεις
Λεπτομέρειες
ISBN139789606784040
ΕκδότηςΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΣειράΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων408
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1342-0122
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΜΑΣ ΜΠΕΡΝΧΑΡΝΤ
BERNHARD THOMAS
€18.59 €7.44
(-60%)
Κερδίζετε €11.15

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS