Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

+
-
KUIJER GUUS
Κωδ. Πολιτείας: 3523-0052
Τιμή Έκδοσης
€8.80
Τιμή Πολιτείας
€6.16
(-30%)
Κερδίζετε €2.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Θωμάς ξέρει τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει: ευτυχισμένος. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί βιώνει τη μεταπολεμική δύσκολη πραγματικότητα και κυρίως γιατί ο άτεγκτος, θρησκόληπτος πατέρας του δέρνει τον ίδιο και τη μητέρα του. Για να πετύχει το σκοπό του ο Θωμάς καταγράφει όσα βλέπει στο Βιβλίο όλων των πραγμάτων- και βλέπει πράγματα που δεν μπορεί να δει κανείς άλλος. Τροπικά ψάρια να κολυμπούν στα κανάλια. Την άγρια ομορφιά της Λίζας με το τεχνητό πόδι. Τη γοητεία της "μάγισσας" κυρίας Βαν Άμερς, και πολλές φορές τον ίδιο τον Ιησού. Στο μεσοδιάστημα φαντασίας και πραγματικότητας, και με τη βοήθεια των αγαπημένων του, ο Θωμάς ανακαλύπτει πώς αρχίζει η ευτυχία: όταν τελειώνει ο φόβος.
Από τον Χις Κέγερ, βραβευμένο για το σύνολο του έργου του με το Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν 2012, το μεγαλύτερο διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

''Περίπου μια δεκαετία μετά την έκδοσή του στα ολλανδικά, μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα ελληνικά Το βιβλίο όλων των πραγμάτων του βραβευμένου Χις Κέγερ. Ο Θωμάς Κλόπερ, ένα 9χρονο αγόρι που μεγαλώνει στην μεταπολεμική Ολλανδία, αφηγείται τη ζωή του έχοντας ξεκαθαρίσει μέσα του πως «όταν μεγαλώσει θα γίνει ευτυχισμένος». Ο μικρός έχει πολλούς λόγους να επιθυμεί κάτι που για τον ίδιο δεν είναι αυτονόητο. Eίναι ένα παιδί που ζει το φόβο και τη βία μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον. Ο πατέρας του διαβάζει εμμονικά τη Βίβλο, τιμωρεί τα παιδιά του και χτυπά τη, βυθισμένη στη θλίψη, γυναίκα του. Ο Θωμάς, θύμα κι ο ίδιος του δειλού και βίαιου πατέρα, καταγράφει τα όσα ζει και φαντάζεται σε ένα είδος ημερολογίου το οποίο ονομάζει «βιβλίο όλων των πραγμάτων». Τα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας, της καταπίεσης, της συναισθηματικής στέρησης, της σκληρότητας, του φόβου και των αδυναμιών σε συνδυασμό με την αγάπη και την ελπίδα προσεγγίζονται χωρίς οξείς τόνους, αλλά με τρυφερότητα, αθωότητα και όπλο την φαντασία. Ο Θωμάς έχει τον τρόπο να πλησιάζει και να αποδέχεται διαφορετικούς ανθρώπους, όπως την ηρωική κυρία βαν Άμερς η οποία τροφοδοτεί το παιδί με βιβλία, και εν τέλει να γίνεται φίλος μαζί τους. Ένα από τα βιβλία που κάνουν τον Θωμά να ονειρεύεται ένα γαλήνιο κι ευτυχισμένο μέλλον είναι το Χωρίς Οικογένεια του Έκτορος Μαλώ. Σε ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι του βιβλίου, ο 9χρονος ήρωας, ως άλλος "άπιστος Θωμάς", «βλέπει» τον Ιησού κι αναπτύσσει μαζί του ευφάνταστους διαλόγους μέσα από τους οποίους θίγονται ποικίλα θέματα με λεπτό χιούμορ. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε ώριμα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού τα οποία διαβάζουν με άνεση βιβλία χωρίς εικονογράφηση και είναι έτοιμα να έρθουν σε επαφή με δύσκολα θέματα.[...] Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα συμπαθήσουν τον καλόκαρδο και τρυφερό Θωμά, θα ταυτιστούν με τους στόχους του και θα ενδιαφερθούν για τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να βιώνει ένα παιδί ακόμη και στο ίδιο του το σπίτι. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Για να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να καταλάβουν ότι ο στόχος της προσωπικής ευτυχίας πρέπει να διατηρείται ζωντανός πέρα από τις όποιες δυσκολίες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν. Είναι, επίσης, ένα βιβλίο που διαπραγματεύεται δύσκολα θέματα με τρόπο που επιτρέπει στα παιδιά να τα διαχειριστούν και να προβληματιστούν δημιουργικά.'' (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr, 09-06-2013)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHET BOEK VAN ALLE DINGEN
ISBN139789606829413
ΕκδότηςPOLARIS
ΣειράΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 9 ΕΤΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2013
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΒΑΝ ΝΤΑΙΚ-ΜΠΑΛΤΑ ΙΝΩ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΕικονογράφησηΛΑΔΑ ΕΦΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΕΓΕΡ ΧΙΣ
Κωδικός Πολιτείας3523-0052
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

apar, ANTI244

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
VANOYEKE VIOLAINE
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS