Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΛΣΤΕΡ // ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΦΡΕΝΤ ΚΑΙ ΑΓΚΑ

ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΛΣΤΕΡ

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΦΡΕΝΤ ΚΑΙ ΑΓΚΑΘΑ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

+
-
CAMPOY ANA
Κωδ. Πολιτείας: 3523-0059
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στην πρώτη ιστορία της σειράς, ο Άλφρεντ θα ζήσει μια απίστευτη περιπέτεια. Με την Άγκαθα και τη σκυλίτσα της, τη Μουρίτσα, θα ερευνήσουν τη μυστηριώδη εξαφάνιση των κοσμημάτων Έλστερ, δέκα πολύτιμων αγαλματιδίων με τη μορφή πουλιών. Όταν εξαφανιστεί και η ιδιοκτήτρια των κοσμημάτων, η κυρία Έλστερ, οι τρεις ντετέκτιβ θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια αστυνομική ιστορία. Ο Άλφρεντ δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί ότι θα κατάφερνε να περάσει από τη μια έπαυλη στην άλλη κρεμασμένος από ένα σκοινί, χωρίς να τον πάρουν είδηση, ούτε ότι θα έβγαινε ζωντανός από την επίθεση ενός σμήνους πεινασμένων πουλιών, θα του φαινόταν εξίσου αδιανόητο ότι θα μπορούσε, χάρη σε αυτή την περιπέτεια, να βρει πραγματικούς φίλους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Οι ιστορίες μυστηρίου, οι ιστορίες με κλειδιά και αστυνομική πλοκή συχνά γοητεύουν τα παιδιά που μέσα από αυτές ζουν τη φαντασίωση πως εξιχνιάζουν τα ίδια διάφορα μυστήρια. [...] Η θετική τους συνεισφορά στη διάπλαση του παιδιού έγκειται ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο ότι προτάσσουν την ευφυΐα και τη συνδυαστική σκέψη ως τα απόλυτα υπερόπλα που λύνουν μυστήρια και προβλήματα, ξεσκεπάζουν τους κακούς και αποδίδουν δικαιοσύνη. Η σειρά βιβλίων. [...]. Η συγγραφέας Άνα Καμπόι επινόησε την συνάντηση του μετρ των ταινιών μυστηρίου Άλφρεντ Χίτσκοκ με τη σπουδαία συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών Άγκαθα Κρίστι, αλλά στην παιδική τους ηλικία. Η πρώτη τους υπόθεση «Τα δέκα πουλιά Έλστερ» είναι μια ευθεία αναφορά και ταυτόχρονα φόρος τιμής στους «Δέκα μικρούς Νέγρους» της Κρίστι και «Τα πουλιά» του Χίτσκοκ. Μια πλούσια κυρία θα πέσει θύμα κλοπής της σπάνιας συλλογής της που αποτελείται από δέκα μινιατούρες πουλιών κατασκευασμένες από χρυσό και πολύτιμους λίθους. Το απροσδόκητο δίδυμο των ντετέκτιβ θα ξεσκεπάσει το μυστήριο και θα δώσει ραντεβού στους αναγνώστες στις επόμενες περιπέτειες. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς συντελείται η συνάντηση των ηρώων: ο 11χρονος Άλφρεντ από το κακόφημο Ιστ Εντ του Λονδίνου θα συναντήσει την κομψή νεαρή Άγκαθα που μεγαλώνει στο σαφώς αριστοκρατικότερο Μπεϊζγουώτερ και είναι ήδη μια αναγνωρισμένη «άτυπη» ντετέκτιβ στην οποία ενήλικες προστρέχουν για βοήθεια. Ο Άλφρεντ κατάγεται από ένα περιβάλλον όπου χρειάζεται να παλέψει για να αποδείξει την αξία του και για να μην λοξοδρομήσει. Η Άγκαθα μεγαλώνει μοναχικά σε ένα περιβάλλον όπου δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα αν και η ίδια έχει να προσφέρει πολλά χάρη στην εξυπνάδα, το πνεύμα και το χιούμορ της. Τα παιδιά θα εμπλακούν στη διαλεύκανση μιας τυπικής υπόθεσης μυστηρίου και θα τα καταφέρουν περίφημα. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Τα βιβλία της σειράς απευθύνονται σε παιδιά των μεγάλων τάξεων του δημοτικού, χωρίς να αποκλείονται οι καλοί αναγνώστες και της τρίτης δημοτικού. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Η υπόθεση που λειτούργησε ως αφετηρία για την συγγραφέα (η συνάντηση δηλαδή του Άλφρεντ Χίτσκοκ και της Άγκαθα Κρίστι) μικρή σημασία έχει για τους αναγνώστες στους οποίους απευθύνεται το βιβλίο. Τα παιδιά θα το αγαπήσουν για τον δυναμισμό, την ευφυΐα και την αποφασιστικότητα των ηρώων και για τις ευφάνταστες περιπέτειες που ζουν στις οποίες κάθε παιδί θα ήθελε να συμμετέχει. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Λίγο ώς πολύ, ο λόγος για τον οποίο το βιβλίο Οι περιπέτειες των Άλφρεντ και Άγκαθα αποτελεί μια καλή επιλογή για τους γονείς είναι ακριβώς επειδή βάζει σε πρώτο πλάνο τη δύναμη του μυαλού και τη χρήση της λογικής ως εργαλεία για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων όταν το δίκιο μοιάζει να έχει υποστεί μοιραίο πλήγμα από την επικράτηση των στερεότυπων, της κοινωνικής ακαμψίας και της κυριαρχίας των ολιγόνοων. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 1/5/2014)

Περιεχόμενα

Ιστ Εντ
Ψάχνοντας την Άγκαθα
Μια πολύ μυστήρια υπόθεση
Πληροφορίες από πρώτο χέρι
Μια απρόσμενη πρόσκληση για τσάι
Τα κοσμήματα της κυρίας Έλστερ
Νυχτερινή εισβολή
Πάρα πολλά μυστικά
Το κλουβόσπιτο
Επ΄αυτοφώρω
Επίλογος
Αυτό το ήξερες;
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLOS DIEZ PAJAROS ELSTER
ISBN139789606829499
ΕκδότηςPOLARIS
ΣειράΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΦΡΕΝΤ ΚΑΙ ΑΓΚΑΘΑ 1 - ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 9 ΕΤΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2014
Αριθμός σελίδων178
Διαστάσεις21x15
ΜετάφρασηΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΝΑ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΕικονογράφησηALONSO ALEX
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΜΠΟΙ ΑΝΑ
Κωδικός Πολιτείας3523-0059
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

bamboo

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
MELVILLE FRANCIS
€14.90 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.68
ΚΑΤΙΝΑ ΜΠΕΛΟ
ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
€12.90 €6.45
(-50%)
Κερδίζετε €6.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS