Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΥΘΗΡΑ // ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 1:35.000

ΚΥΘΗΡΑ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 1:35.000

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 9168-0024
Τιμή Πολιτείας
€5.95




Παρουσίαση

Η γεωγραφική θέση καθώς και το γεωλογικό προφίλ μαρτυρούν τη συγγένεια του νησιού με την Πελοπόννησο, παρότι διοικητικά ανήκει στον Πειραιά και ιστορικά, στα νησιά του Ιονίου, με τα οποία το συνδέει μια μακρά κοινή πορεία. Βρίσκονται περίπου 12,5 ν.μ. νότια από τον Κάβο Μαλιά και την Ελαφόνησο και συνδέονται ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά, το Καστέλι τηε Κρήτης, τη Νεάπολη, την Καλαμάτα και το Γύθειο.
Το κέντρο του νησιού είναι ένα οροπέδιο που περιβάλλεται από ορεινούς όγκους, ψηλότεροι από τους οποίους είναι ο Μερμηγκάρης (506 μ,) και ο Διγενής (489 μ.]. Η ακτογραμμή του νησιού έχει συνολικό μήκος 52 χλμ. Η δυτική ακτή είναι απόκρημνη και βραχώδης με μερικές μικρές παραλίες, η ανατολική και η νότια ακτή όμως έχει πολλές μικρές και μεγάλες βοτσαλένιες και αμμουδερές παραλίες.
Χαρακτηριστικό του κλίματος του νησιού είναι η προβέτζα ή κατσιφάρα όπως αποκαλούν οι Τσιριγώτες τα χαμηλά σύννεφα που σκεπάζουν ακόμα και το καλοκαίρι τις ψηλότερες περιοχές, αφήνοντας την ευεργετική υγρασία τους στο έδαφος. Χάρη σε αυτήν ακριβώς την υγρασία επιβιώνουν και τα ξερικά περιβόλια που βρίσκονται διάσπαρτα στο οροπέδιο. Σε πολλές περιοχές, κυρίως στα ανατολικά και γύρω από την αρχαία Σκάνδεια αλλά και πάνω στο οροπέδιο, θα συναντήσετε θαλάσσιες αποθέσεις με πάρα πολλά απολιθωμένα κοχύλια, από τα οποία οι γεωλόγοι συμπεραίνουν ότι το νησί αναδύθηκε τρεις φορές από το βυθό της θάλασσας στη διάρκεια της γεωλογικής ιστορίας του. Σημαντικό στοιχείο της μορφολογίας του νησιού είναι τα βαθιά φαράγγια και οι πολυάριθμες σπηλιές του, στη στεριά και τη θάλασσα.
Η βλάστηση που ευδοκιμεί εδώ είναι κυρίως θαμνώδης, αλλά καθόλου φτωχή. Έχουν καταγραφεί περισσότερα από 700 είδη φυτών, από α οποία 8 είναι ενδημικά όπως η ορχιδέα Serapias hellenica. Χαρακτηριστικό των Κυθήρων είναι το κίτρινο λουλουδάκι που θα δείτε να φυτρώνει στους απόκρημνους βράχους, η περίφημη σεμπρεβίβα, που έχει την ιδιότητα να μην μαραίνεται. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

MYTHS AND HISTORY
GEOGRAPHY AND NATURE
SIGHTS
BEACHES
TRAILS
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKYTHERA // HIKING MAP
ISBN139789606845888
ΕκδότηςTERRAIN
ΣειράΧΑΡΤΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2019
Διαστάσεις25x13
Κωδικός Πολιτείας9168-0024
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS