Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ // ΑΓΑΠΗ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΑΓΑΠΗ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

+
-
COWLEY JASON
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0106
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Να ο Τόμας που έρχεται, ελεύθερος, χαμένος στη στιγμή, όπως αργότερα θα περιέγραφε τη φάση. Πρέπει να γνωρίζει ότι οι αμυντικοί τον πλησιάζουν, πρέπει να νιώθει την ορμή τους και την καυτή τους ανάσα στον σβέρκο του. Έχει την μπάλα στα πόδια και πλησιάζει στο σημείο του πέναλτι. Ο τερματοφύλακας κινείται προς το μέρος του, περιορίζοντας την ορατότητα της εστίας. Ο Τόμας κρατάει την μπάλα και περιμένει από τον Γκρόμπελαρ να κάνει την κίνησή του, απλά περιμένει."

26 Μαΐου 1989, ένας μήνας μετά την τραγωδία στο γήπεδο Χίλσμπορο όπου σκοτώθηκαν 96 οπαδοί της Λίβερπουλ. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που έγραψε Ιστορία: Λίβερπουλ - Άρσεναλ. Η δεύτερη χρειαζόταν νίκη με δύο γκολ διαφορά για να κατακτήσει το πρωτάθλημα που φαινόταν, όπως όλα έδειχναν, ότι ανήκει στην αντίπαλό της - και το κατέκτησε. Εκείνη την ημέρα παίχτηκε στο Άνφιλντ ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην παγκόσμια ιστορία του αθλήματος, το οποίο σφράγισε το τέλος μιας εξαιρετικά δραματικής και πολιτικά φορτισμένης περιόδου του αγγλικού ποδοσφαίρου μιας περιόδου που τα ετοιμόρροπα γήπεδα πλημμύριζαν χούλιγκανς τυφλωμένους από το μίσος και τον ρατσισμό.
Το τελευταίο παιχνίδι είναι ένα συγκλονιστικό χρονικό-μυθιστόρημα, που εξιστορεί τον τρόπο με τον οποίο ένα μυθικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι εξελίχτηκε σε σύμβολο μιας εποχής που έφτασε στο τέλος της, ως προς την Ιστορία ενός ολόκληρου έθνους και ως προς την ευρωπαϊκή κουλτούρα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

...Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα υποδειγματικό κείμενο. Βοηθούν οι πανεπιστημιακές σπουδές του; Η εθνικότητά του; Η άμεση σχέση του με το άθλημα; Όπως κι αν έχει το πράγμα, ο συγγραφέας -με χαμηλό τόνο και απρόβλεπτη σοβαρότητα- περιγράφει την εμπλοκή του ποδοσφαίρου στην οικογένεια, στις παρέες, στα κολέγια και γενικά στο πνεύμα της πόλης. Ειδικά η σχέση με τον πατέρα του εντυπώνεται βαθιά στον αναγνώστη (και οπαδό), διότι αποτελεί κατά κανόνα το μυστικό της ποδοσφαιροφιλίας που άρχεται -όπως όλοι γνωρίζουμε- εξ απαλών ονύχων.
Η σκηνή κατά την οποία ο Κόουλι πηγαίνει στο γήπεδο με γραία ογδοηκοντούτιδα είναι συγκινητική και απολύτως σεβαστή. Παρότι στο κέντρο της αφήγησης έχουμε ένα ιστορικό ματς μεταξύ Λίβερπουλ και Άρσεναλ, το θέλγητρο της ιστορίας είναι ότι μαθαίνουμε, εκ του πλαγίου και πάντα χωρίς έμφαση, όλη την πορεία του αγγλικού ποδοσφαίρου: πώς ξέφυγε από τα δεκάδες θύματα, τις αγριότητες και τα μαχαιρώματα, για να οδηγηθεί τελικά στη σημερινή του εικόνα. Ας τον μιμηθούν και οι ντόπιοι ποδοσφαιρόφιλοι και ποδοσφαιροσχολιαστές. (Κωστής Παπαγιώργης, Αθηνόραμα, 10/6/10)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE LAST GAME: LOVE, DEATH AND FOOTBALL
ISBN139789606863530
ΕκδότηςΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2010
Αριθμός σελίδων302
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΟΛΓΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΟΥΛΙ ΤΖΕΙΣΟΝ
Κωδικός Πολιτείας4306-0106
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Pavlos St

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
HILL STEPHEN
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78
Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ
SHEPARD SAM
€13.30 €5.32
(-60%)
Κερδίζετε €7.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS