Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΠΕΛΑΓΙΑ

ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΠΕΛΑΓΙΑ

ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0129




Παρουσίαση

Τα παράτησε όλα η Πελαγία από ανάγκη. Μαθηματικά, έρωτες, κοριτσίστικες απλές φαντασιώσεις, την πολυτέλεια να ονειρεύεται... Όλα. Έπρεπε να δουλέψει, για να βοηθήσει την οικογένεια να μεγαλώσει τα δύο αδέρφια της, που ήρθαν με καθυστέρηση δέκα χρόνων. Όμορφα και αρτιμελή. Ακριβώς το αντίθετο από κείνη. Η Πελαγία ξέχασε πως ήταν αδερφή τους κι έπαιξε ρόλο "ετεροθαλούς" μάνας, κι ας είχαν μάνα καθ' όλα άξια.
Ο δικός της ρόλος καθορίστηκε από πολύ νωρίς. Δουλειά και μικρές ανάσες. Δουλειά και προσήλωση στην ασήμαντη καθημερινότητα. Και μια φαντασία που σκλήραινε με τον καιρό.
Όταν πια η ζωή έδειχνε να 'χει πάρει τον δρόμο της -μια ύποπτη ευθεία που γίνεται καθεστώς μέσ' από την αποδοχή της ήττας και των συμβιβασμών- συνέβη, σαν ακραίο καιρικό φαινόμενο, κάτι τόσο απρόσμενο, που ακύρωσε όλη της την πραγματικότητα. Ωστόσο υπερασπίστηκε με πείσμα τον επίπονα κατακτημένο τίτλο της "Δεσποινίδος Πελαγίας", ως μοναδική της άμυνα. Εκείνο που δεν σκέφτηκε ποτέ ήταν αυτό που οι τζογαδόροι τρελαίνονται να αποκαλούν "συνωμοσία της τύχης". Μια δύσκολη συναστρία ζωδίων, με μαθηματικό οίστρο και μια απέραντη γκάμα δοκιμασιών για κάθε επίλεκτο συνωμότη... Από 'κεί και πέρα, όλα ήταν θέμα αισθηματικής αντοχής και σωστής διαχείρισης του φόβου για το άγνωστο. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

... Η Δεσποινίς Πελαγία είναι μια γυναίκα αλεξικέραυνο τύψεων, επιθυμιών, ελπίδας και ερωτικών διλημμάτων. Πλησιάζει, βέβαια, τα εξήντα με ανάπηρο βήμα και ίσως αυτό είναι που την κάνει ανθεκτική στην απερχόμενη νεότητά της. Δε το ξέρει όμως και το μαθαίνει βιαιότατα. Έτσι σε λιγότερο διάστημα από ένα μήνα θα ζήσει όσα ονειρεύτηκε στην ημερολογιακή της άνθιση με όλους τους κινδύνους των γεγονότων που θα προκύψουν.
Θέλησα να γράψω μια ελεγεία στη μοναξιά, όπως τη συναντάμε ή όπως την κουβαλάμε κυτταρικά μέσα μας. Όχημά μου στο ταξίδι, η περιπέτεια της Πελαγίας σε μια Αθήνα επίφοβη, σημερινή και μελαγχολικά εγωπαθή από άμυνα.
Η δεσποινίς Πελαγία μακριά από κάθε γνωστό "ευδαιμονικό σύμπαν" θα γίνει αυτό που θα ήθελαν οι περισσότεροι κάτοικοι της τωρινής αμήχανης Ελλάδας.
Κρατά όμως κλειστό το απαστράπτον μυστικό της και ίσως την ελαφρότητα της τραγωδίας της. Γι' αυτό γελά και δεν ελπίζει σε τίποτα σαν ηρωίδα εκτός συναγωνισμού... (Γιάννης Ξανθούλης)

Η Πελαγία είναι ο πιο δύστροπα γλυκός χαρακτήρας που έχει "χτίσει" μέχρι σήμερα ο Ξανθούλης και ταυτόχρονα η απόδειξη ότι η ώριμη αθηναϊκή μοναξιά του έχει ακόμη πολλά δώρα να μας δώσει και άπειρες λογοτεχνικές εμπνεύσεις. (Τίνα Μανδηλαρά, Πρώτο Θέμα, "Big Fish", 16/01/2011)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606863981
ΕκδότηςΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΟΥΠΑΓΙΑΤΖΗ ΠΟΠΗ
Κωδικός Πολιτείας4306-0129
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΖΑΚΙΝΘΗ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ-ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΘΕΟΦΑΝΙΑ
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΔΑΓΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΛΟ
SILLS JUDITH
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS