Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΔΕΕΣ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ: ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ

ΙΔΕΕΣ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ: ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ

+
-
READ HERBERT
Κωδ. Πολιτείας: 1600-0123
Τιμή Έκδοσης
€7.46
Τιμή Πολιτείας
€5.60
(-25%)
Κερδίζετε €1.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Εισαγωγή: «Ο Ρομαντισμός του Πάουντ»
Ο Χέρμπερτ Ρηντ επιχειρεί να διαβάσει τον Ρομαντισμό του Πάουντ δίδοντας έμφαση σε δύο αντιστοιχίες, οι Οποίες, όπως ισχυρίζεται, μπορούν να εξαχθούν μέσα από μια εκ του σύνεγγυς ανάγνωση του ποιητικού του έργου. Η πρώτη αντιστοιχία αφορά τη σχέση της ιμαζιστικής περιόδου του Πάουντ με τα ρομαντικά προτάγματα και τη ρητορική πρακτική του Γουώρντσγουωρθ και του Κόουλριτζ. Κατά τον Ρηντ, η ιμαζιστική ποιητική, όπως αυτή εκφράζεται μέσω της διατύπωσης των αρχών της, που ο Πάουντ καταγράφει εν είδει "μανιφέστου", είναι σε μεγάλο βαθμό μεταμφίεση αντίστοιχων ρομαντικών τρόπων, τους οποίους χρησιμοποιούν οι Γουώρντσγουωρθ και Κόουλριτζ στην ποιητική τους πρακτική, ενώ συγχρόνως τονίζει και την επιρροή την οποία ο Hulme άσκησε, ώστε η μεταμφίεση να διατυπωθεί τελικά ως ιμαζιστική ποιητική.
Προφανώς, η τάση του ιμαζιστικού κινήματος να χρησιμοποιεί την ακριβολογία της λέξης μέσα στην ποιητική πρόταση, διατηρώντας μιαν ουσιώδη απόσταση από οποιοδήποτε συναισθηματικό φορτίο το οποίο θα μπορούσε να αλλοιώσει την καθαρότητα και τη διαύγεια της λέξης, φαίνεται να συγγενεύει με τη ρομαντική ποιητική αντίληψη του Γουώρντγουωρθ ως προς την χρήση της λέξης μέσα στην ποιητική σύνθεση, καθώς, πράγματι, ο Γουώρντσγουωρθ πιστεύει ότι η ποίηση είναι -και πρέπει να είναι- μια διαχείριση των συναισθημάτων και όχι μια συναισθηματική εκροή, και επίσης ότι η ποιητική σύνθεση οφείλει να προκαλεί ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα πάνω στον αναγνώστη της, ένα αποτέλεσμα το οποίο ξεκινά από το συναίσθημα, αλλά βαθμιαία απομακρύνεται από αυτό, αφήνοντας μόνο μια ήρεμη συναισθηματική ανάμνηση. Με αυτές τις προϋποθέσεις, η λέξη μέσα στην ποιητική φράση οφείλει να διακατέχεται από την ίδια ηρεμία, αποφορτίζοντας τον συναισθηματισμό της. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή: Ο Ρομαντισμός του Πάουντ
Ιδέες εν κινήσει: Έζρα Πάουντ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIDEAS IN ACTION
ISBN139789606870439
ΕκδότηςΕΡΑΣΜΟΣ
ΣειράΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 16
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων42
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΡΟΖΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΜετάφρασηΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΙΝΤ ΧΕΡΜΠΕΡΤ
Κωδικός Πολιτείας1600-0123
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
BENNETT ALAN
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67
Μέγας Αλέξανδρος (δίτομο-σκληρόδετη έκδοση)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€69.99 €31.50
(-55%)
Κερδίζετε €38.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS