Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ // ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΕΜΠΝΕΥ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΙΕΡΑ ΤΟΥ CALLOT

+
-
HOFFMANN E.T.A.
Κωδ. Πολιτείας: 3870-0176
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στις οκτώ νουβέλες που πρωτοκυκλοφόρησαν σε δύο τόμους τη διετία 1816-17 υπό τον τίτλο "Νυχτερινά", ο Ε.Τ.Α. Χόφμαν, ανώτερος δικαστικός του πρωσικού κράτους, μουσουργός, συγγραφέας και καρικατουρίστας, μας ανοίγει τις πύλες σ' έναν κόσμο όπου βασιλεύουν τα ανεξήγητα προαισθήματα, τα όνειρα, τα σκιρτήματα της ψυχής, οι εκλεκτικές συγγένειες και οι μυστηριώδεις παρουσίες, ξεδιπλώνοντας με μαεστρία και γλαφυρότητα το σκοτεινό και απόκοσμο βασίλειο της νύχτας, με τους αλαφροΐσκιωτους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες του να παραδίδονται στην εξουσία των δυνάμεων του σκότους, θύματα τόσο των εμμονών που τους επιβάλλει ο κοινωνικός περίγυρος όσο και της άρνησής τους να ευθυγραμμιστούν μαζί του. Ανατρέποντας τις παραδοσιακές αφηγηματικές φόρμες, ο Χόφμαν διεισδύει βαθιά στον διαταραγμένο ψυχικό κόσμο των εύθραυστων ηρώων του και αναζητά τα αίτια για την αλλοιωμένη και παραμορφωμένη πραγματικότητα πέρα από τη σφαίρα του υλικού κόσμου, σ' έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι σκοτεινοί μεσαιωνικοί θρύλοι, οι οπτασίες, τα φαντάσματα και η φρίκη.
Μιλώντας για το δαιμονικό στην ανθρώπινη φύση αλλά και προτάσσοντας τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα όνειρα απέναντι στον ορθολογισμό του Διαφωτισμού, ο Χόφμαν άνοιξε τον δρόμο για την επανάσταση που συντελέστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και συνεχίστηκε με τα έργα του Πόε και, αργότερα, του Κάφκα, όπου η φαντασία παύει πλέον να αποτελεί απλώς και μόνο τρόπο απόδρασης από την πραγματικότητα και αναδεικνύεται σε συνώνυμο της δημιουργικότητας του εσωτερικού κόσμου.
Συγχρόνως, ακροβατώντας ανάμεσα στα όρια του Ρομαντισμού, του φανταστικού αφηγήματος και του Ρεαλισμού, καταθέτει όμως και τις απόψεις του για τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και την αισθητική, αφήνοντας τον αναγνώστη έκπληκτο μπροστά στην πολυμάθεια και στην πολυσχιδή του προσωπικότητα, μη χάνοντας μάλιστα ευκαιρία να σατιρίσει πρόσωπα και πράγματα της εποχής του και να εκφράσει με καυστικό χιούμορ τη δυσφορία του για τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία της υψηλής κοινωνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του επιμελητή
Ο Ζάντμαν
Ίγκνατς Ντέννερ
Η εκκλησία των ιησουιτών στο Γκ.
Ο Επινίκιος Ύμνος
Το έρημο σπίτι
Τα πρωτοτόκια
Ο ιερός όρκος
Η πέτρινη καρδιά
Εικονογραφικό υλικό
Σημειώσεις
Εργοβιογραφία Ε.Τ.Α. Hoffmann
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNACHTSTUCKE - HERAUSGEGEBEN VON DEM VERFASSER DER FANTASIESTUCKE IN CALLOT'S MANIER
ISBN139789606880544
ΕκδότηςΣΜΙΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2015
Αριθμός σελίδων592
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΙΦΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΓΓΕΛΗ ΗΛΙΑΝΑ
ΕπιμέλειαΚΑΛΙΦΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΦΜΑΝ Ε.Τ.Α.
Κωδικός Πολιτείας3870-0176
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, dimbik, geopap1984, Ron, Nefeli Karapiperi, srad, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

GIOTSU, nuwanda_kid, GRIGORIS 1968, giannis_pap, Ron, Nefeli Karapiperi, geopap1984, Christos Kitsos, blacknarcissus

Κριτικές για το προϊόν

[13/04/2020] booksrgreat!.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο ΕΤΑ ΧΟΦΜΑΝ έζησε το διάστημα 1776-1822 και με το ύφος εκείνης εποχής είναι γραμμένο το βιβλίο. Η πρώτη παράγραφος του οπισθόφυλλου του βιβλίου, που είναι γραμμένη παραπάνω στην περιγραφή, αποδίδει με φοβερή ακρίβεια τι και με ποιον τρόπο πραγματεύεται τις ιστορίες του.
Το λεξιλόγιο είναι πλουσιότατο σε σημείο να αισθάνεσαι πως μαθαίνεις ελληνικά από την αρχή, οι παρομοιώσεις συχνές, πετυχημένες, αλλά όχι κουραστικές, η γραφή και ο ειρμός ρέουν τόσο άνετα που είναι απόλαυση να το διαβάζεις.
Αν το βιβλίο άνηκε στο είδος που ενδιαφέρομαι να διαβάζω αυτό το διάστημα θα συνέχιζα και σε άλλα βιβλία του συγγραφέα. Όπως και να 'χει όμως, το βαθμολογώ για αυτό που είναι...ένα υπέροχο βιβλίο, έναν μικρό θησαυρό της γλώσσας και της γραφής.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00
Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS