Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

+
-
ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0420-0093
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€6.68
(-30%)
Κερδίζετε €2.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα ποιήματα που συγκροτούν το παρόν βιβλίο θα μπορούσαν να περιγραφούν με μια φράση: ιδιόχειρες αφιερώσεις ενός ώριμου ποιητή προς ένα άγνωστό του κοριτσάκι, γραμμένες μεταμεσονύκτιες ή ακριβέστερα πρώτες πρωινές ώρες σ΄ένα μπαρ (. . .) Ως πρώτη εκδοτική παρουσίαση ανέκδοτων ποιημάτων, ο τόμος αυτός δρομολογεί το επίπονο έργο της συγκέντρωσης και της παρουσίασης του ανέκδοτου ποιητικού έργου του Ν. Δ. Καρούζου. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607034908
ΕκδότηςΑΠΟΠΕΙΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1997
Αριθμός σελίδων40
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0420-0093
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

BasilAth

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

antonis moros, geopap1984, lorelei_stonyflux

Κριτικές για το προϊόν

[26/03/2018] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η ποιητική συλλογή του Νίκου Καρούζου, με τον τίτλο 'Θρίαμβος χρόνου', περιλαμβάνει ποιήματα αφιερωμένα στη μικρή Μαρία, συγκροτώντας παράλληλα τους όρους της απεύθυνσης στη νέα ζωή που δύναται να έρθει με φόρα.. Διαμέσου της Μαρίας, δεικνύει προς την κατεύθυνση μίας πληθυντικότητας που γεννάται στον ίδιο τον ίμερο της δυνατότητας μετάβασης στο οικουμενικό. Με τους όρους της αμεσότητας, ο Νίκος Καρούζος προσδιορίζει έναν ποιητικό λόγο που εκτατικά ανοίγεται στο ορατό και στο αόρατο, που εγγράφει τις όψεις της περιδιάβασης του ποιητή, στη νύχτα και στη νυχτερινή Αθήνα, εκεί όπου 'γεννάται' μαζί με την νέα ζωή, το όραμα. Λειτουργώντας φυγόκεντρα, η ποιητική γραφή αναπαράγεται στην και στις προσδοκίες της ''άνθησης'', της ανθρώπινης και ιστορικής '''άνθησης'', αφήνοντας να δια-φανεί η 'ρωγμή' της νυχτωδίας, η Μαρία που σε λίγο εκκινεί: ''Αγνό που είναι το ηλιόφωτο βγαίνοντας χαράματα στη λεωφόρο. Σχεδόν αποκλείουμε τη ματαιότητα. Την τροφό της κακιάς ευδαιμονίας. Τέλος.'' Η ποιητική συλλογή δια-περνάται από την ευρύτητα του χρόνου, του χρόνου που καθίσταται ο 'άλλος' 'θρίαμβος' του πραγματικού, αξιώνοντας δια-ρρήξεις και υπερβάσεις, την προσδοκία του ονόματος, την θεμελίωση στο δυνητικού του δρόμου, στην ''ανάσταση'' των συμβολισμών και των πρακτικών: ''Να μη λυπάσαι που πέφτουν τα φύλλα φθινόπωρο. Η δική σου τρυφερότητα θαν τα φέρει και πάλι στα δέντρα. Δάκρυα μη χαλνάς. Όλοι ανήκουμε στην ανάσταση.'' Η μεταβολή ενσκήπτει στο μέσον, την στιγμή που από την ποιητική συνήχηση το όνομα προσλαμβάνει τις διαστάσεις της 'αίγλης': ''Η δική σου τρυφερότητα θαν τα φέρει και πάλι στα δέντρα'', τονίζει ο ποιητής, διότι ο χρόνος δύναται να 'θριαμβεύσει' στο όνομα, στις προσδοκίες που γεννώνται, με τον Νίκο Καρούζο, με αυτόν τον τρόπο, να διαβλέπει τις τομές της ιστορίας. Δίχως ιδεολογίες, παραμένει το ανέσπερο φως.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΟΥΜΟΡ
EAGLETON TERRY
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€29.68 €11.87
(-60%)
Κερδίζετε €17.81

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS