Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

+
-
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ)
Κωδ. Πολιτείας: 2054-0013
Τιμή Έκδοσης
€14.70
Τιμή Πολιτείας
€11.76
(-20%)
Κερδίζετε €2.94


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Θεολογία περί του ανθρώπου ως προσώπου μπορεί να διαδραματίση σπουδαίο ρόλο στην σύγχρονη κοινωνία. Το κατ' εξοχήν, βέβαια, πρόσωπο είναι ο Θεός, αλλά και ο άνθρωπος ως κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν Θεού δημιουργημένος μπορεί να γίνη πρόσωπο. Αυτό λέγεται με τις απαραίτητες προυποθέσεις. Στην πραγματικότητα «ενεργεία» πρόσωπο είναι ο θεούμενος. Για να φθάση όμως κανείς στο σημείο αυτό είναι ανάγκη να βιώση την ασκητική του προσώπου. Οι Πατέρες της Εκκλησίας δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο θέμα αυτό. Δεν μπορεί να κατανοηθεί το πρόσωπο έξω από την κατά Χριστόν άσκηση, αφού μάλιστα η χριστιανική άσκηση συνδέεται στενά με τα μυστήρια της Εκκλησίας. Αν δεν δούμε την ασκητική διάσταση του ανθρωπίνου προσώπου, τότε αποτυγχάνουμε να δούμε την πατερική διδασκαλία για το πρόσωπο, όσες πατερικές παραπομπές κι αν χρησιμοποιήσουμε. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607070173
ΕκδότηςΙ.Μ. ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2054-0013
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7, Γρηγόρης Αυξεντίου, Summerwind

Κριτικές για το προϊόν

[11/03/2020] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τελείωσα σήμερα το θαυμάσιο αυτό βιβλίο ,που έχει βραβευτεί μάλιστα από την Ακαδημία Αθηνών.Ο συγγραφέας εκτός από μητροπολίτης της πόλης μου,είναι και ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους θεολόγους παγκοσμίως.Ο συγγραφέας δίνει την ορθόδοξη έννοια του προσώπου,που είναι συνυφασμένη με την ασκητική και μυστηριακή ζωή.Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο άνθρωπος για να γίνει πρόσωπο είναι αυτός της κάθαρσης από τα πάθη,του φωτισμού και της θέωσης.Διαχρονικά παραδείγματα ανθρώπων που έγιναν πρόσωπα με τον προαναφερθέντα τρόπο είναι φυσικά οι άγιοι της Εκκλησίας μας.Εξαίσιο βιβλίο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
BAKOUNINE MIKHAIL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS