Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΑ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΑ

1771-1981

+
-
ΚΕΦΑΛΛΗΝΑΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3280-0000
Τιμή Έκδοσης
€41.34
Τιμή Πολιτείας
€16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η έκδοση του καταλόγου των εντύπων αλφαβηταρίων, που κυκλοφόρησαν σε διάστημα περισσότερο από διακόσια χρόνια, από την έκδοση δηλαδή του πρώτου χρονολογημένου βιβλίου με τον τίτλο "Αλφαβητάριον", το 1771, ως την αντικατάστασή του, το 1982, από άλλο διδακτικό βιβλίο με τον τίτλο "Η Γλώσσα μου", έχει ως σκοπό να δώσει την εικόνα της εξέλιξης του αλφαβηταρίου, ως σχολικού βιβλίου της πρώτης σχολικής βαθμίδας.
Έναυσμα και πυρήνα αυτής της έκδοσης αποτέλεσε η έκθεση για τα αλφαβητάρια, που οργάνωσα στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Μ' ένα βιβλίο πετάω», τον Απρίλιο του 1994. Προκειμένου ωστόσο να δοθεί μια πληρέστερη εικόνα της εξελικτικής πορείας των νεοελληνικών αλφαβηταρίων επιδίωξα τη συγκέντρωση κι άλλου αντίστοιχου υλικού, που βρίσκεται σε μεγάλες επίσης βιβλιοθήκες της Χώρας. Κατά την αναζήτηση του υλικού αυτού ο αριθμός των αλφαβηταρίων αυξήθηκε και από άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως επίσης και από Ελληνικές Βιβλιογραφίες, για υλικό που εκδόθηκε αλλά δεν κατέστη δυνατό να εντοπισθεί. Έτσι, η παρούσα έκδοση, όπως τελικά διαμορφώθηκε, είναι ένα εργαλείο στη διάθεση της έρευνας και της μελέτης τόσο της εξέλιξης της ειδικής κατηγορίας των διδακτικών βιβλίων της πρώτης σχολικής βαθμίδας, όσο και άλλων θεμάτων της παιδείας, της γλώσσας και της νεοελληνικής κοινωνίας. Συγχρόνως η έκδοση αυτή ανακαλεί στον αναγνώστη μνήμες της τρυφερής ηλικίας και διεγείρει το συναισθηματικό του κόσμο μάλιστα με την εικονογράφηση, που ασφαλώς του είναι γνωστή από την παλαιότερη χρήση του δικού του αλφαβηταρίου, με το οποίο γαλουχήθηκε στα ελληνικά γράμματα. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Νεοελληνικά Αλφαβητάρια
Επιλογή Βιβλιογραφίας
Κατάλογος Αλφαβηταρίων
Εικονογράφηση Αλφαβηταρίων
Παράρτημα Ι
Παράρτημα ΙΙ
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789607107428
ΕκδότηςΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2010
Αριθμός σελίδων318
Διαστάσεις25x23
Κωδικός Πολιτείας3280-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

AMERICAN VISA
RECACOECHEA JUAN. DE
€14.84 €5.19
(-65%)
Κερδίζετε €9.65
ΤΟ TAO ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
HEIDER JOHN
€14.90 €6.70
(-55%)
Κερδίζετε €8.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS