Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

+
-
COE JONATHAN
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0053
Τιμή Έκδοσης
€22.31
Τιμή Πολιτείας
€15.62
(-30%)
Κερδίζετε €6.69


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Το σπίτι του ύπνου" είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Κόου που μεταφράζεται στα ελληνικά μετά το "Τι ωραίο πλιάτσικο!". Ο Κόου μέσα από "Το σπίτι του ύπνου" μας υποβάλλει την ιδέα ότι η διάκριση ονείρου, μνήμης και πραγματικότητας στον σημερινό κόσμο είναι δυσδιάκριτη. Η δεκαετία του 1980 ήταν η δεκαετία των υπερβάσεων και των επαμφοτερισμών, αλλά και της αναζήτησης, που εκφράζεται μέσα από την επιστροφή σε ξεχασμένα βιβλία ή χαμένα φιλμ. Απώλεια και αναζήτηση χαρακτηριζουν και τις ανθρώπινες σχέσεις. Φοιτητικές συντροφιές που διαλύονται μετά το πέρας των σπουδών, σχέσεις που παγώνουν, έρωτες που αιωρούνται και μετατρέπονται σε περιπέτειες αναζήτησης και εξομολόγησης.
Τα πρόσωπα του μυθιστορήματος είναι υπνοβάτες, ναρκοληπτικοί και άγρυπνοι στο μεταίχμιο υπνηλίας και αϋπνίας, αυτογνωσίας και αυταπάτης. Σαν σε όνειρο αλλάζουν ονόματα, ταυτότητα, ακόμη και φύλο, ενώ οι αναμνήσεις ντυμένες στην αχλύ της επιθυμίας προσδίδουν στην αφήγηση κάτι το υπνωτικό, το ονειρικό και το απατηλό. Και το μυθιστόρημα δομείται ακολουθώντας τα στάδια του ύπνου.
Στοιχειωμένο από ξεχασμένα όνειρα και εικόνες, διανθισμένο με καυστικό χιούμορ και ελεγχόμενη αγανάκτηση, "Το σπίτι του ύπνου" είναι μια αυθεντική κωμωδία για τις δυνάμεις που κατέχουμε -ή εγκαταλείπουμε- όταν πέφτουμε στο κρεβάτι για να παραδοθούμε είτε στον ύπνο είτε στον έρωτα.
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εκγρήγορση
Στάδιο ένα
Στάδιο δύο
Στάδιο τρία
Στάδιο τέσσερα
Ύπνος REM
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: Ποίημα
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2: Επιστολή
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: Απομαγνητοφώνηση
Σημειώσεις της μεταφράστριας
Επίμετρο του Δημήτρη Τζιόβα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE HOUSE OF SLEEP
ISBN139789607478573
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2013
Αριθμός σελίδων432
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΟΥ ΤΖΟΝΑΘΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3520-0053
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[03/04/2021] Junipero.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Παιγνιώδες και διασκεδαστικό, θα αποτελούσε πρώτης τάξεως υλικό για μια εκλεπτυσμένη κομεντί με αλμοδοβαρικές πινελιές, παρόλο που δεν διαδραματίζεται στη Μεσόγειο αλλά στην κατά το κλισέ, "ξενέρωτη" Γηραιά Αλβιώνα. Μυρίζει 90's με την καλή έννοια και δεν προσποιείται λεπτό ότι προσπαθεί να προσφέρει κάτι περισσότερο από απενοχοποιημένο, feelgoodness. Το αγάπησα.
[09/12/2018] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δε γίνεται να το αφήσεις από τα χέρια σου. Κυλάει με ταχύτητα και μέχρι τη μέση σε καθηλώνει από αγωνία. Από εκεί και πέρα, για ένα κεφάλαιο ακόμα, γίνεται κάπως κουραστικό. Εκεί ακριβώς, κάνει μια στροφή. Είναι αρκετά κινηματογραφικό και δεν αποφεύγεις να αισθανθείς ότι "τελικά αυτό θα γινόταν". Πολλά κλισέ και ενώ ξεκινάει δεξιότεχνα δεν καταφέρνει να το συντηρήσει από τη μέση και πέρα. Σίγουρα, ένα βιβλίο που μπορεί να σου κρατήσει συντροφιά για μερικές ώρες. Απογοήτευση είναι το επίμετρο του Τζιόβα, αν και έχει ελάχιστα σημεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55
3.000 ΕΥΡΩ
MELLE THOMAS
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS