Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

+
-
VIRILIO PAUL
Κωδ. Πολιτείας: 2520-0030
Τιμή Έκδοσης
€4.24
Τιμή Πολιτείας
€2.97
(-30%)
Κερδίζετε €1.27


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σχίζοντας το πέπλο της υποκρισίας με το οποίο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κάλυψαν τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, ο Πολ Βιριλιό ξεσκεπάζει με δριμύτητα την απάτη της ανομίας τους, δείχνοντας ότι η φύση των βομβαρδισμών υπαγορεύτηκε από στρατηγικά και όχι από ηθικά κριτήρια. Πίσω από την ανθρωπιστική ρητορική, ο συγγραφέας διακρίνει μια δόλια καινοτομία στις μεθόδους διεξαγωγής του πολέμου: ο εδαφικός χώρος αντικαθίσταται από τον τροχιακό χώρο, στον οποίο ένα σύστημα παγκόσμιας τηλε-επιτήρησης συνδέεται με τις νέες τεχνολογίες των πληροφοριών και των οπλικών συστημάτων.
Η Ευρώπη, θύμα εδώ και σαράντα χρόνια μιας στρατηγικής αποτροπής, θεμελιωμένης στην υπεροχή όπλων μαζικής καταστροφής, βλέπει τώρα να τη διαδέχεται μια στρατηγική εξαπάτησης που στηρίζεται στην ικανότητα του κυβερνοχώρου για μια ψηφιακή πληροφόρηση, αλλά κυρίως για μια γενικευμένη αποπληροφόρηση. Κάτω από το όνομα της παγκόσμιας πληροφορικής κυριαρχίας, οι ΗΠΑ, η τελευταία μεγάλη δύναμη, εξαπολύουν τώρα την επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις.
Η «Στρατηγική της Εξαπάτησης», είναι μια ζωτικής σημασίας εξέταση όχι μόνο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και αυτού που ο Βιριλιό αποκαλεί «παλιμπαιδισμό του τέλους-του-αιώνα», όπου η πραγματικότητα ανάγεται στις τρεμοπαίζουσες εικόνες μιας οθόνης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSTRATEGIE DE LA DECEPTION
ISBN139789607578310
ΕκδότηςΣΥΝΑΛΜΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2001
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΙΡΙΛΙΟ ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας2520-0030
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

laflordelmal, sugahtankdesign, nmpoutis, dimipeo

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS