Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ // ΜΙΑ ΥΠΕΡΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑ

ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ

ΜΙΑ ΥΠΕΡΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

+
-
FIRMAN JOHN, GILA ANN
Κωδ. Πολιτείας: 0510-0069
Τιμή Έκδοσης
€25.44
Τιμή Πολιτείας
€17.81
(-30%)
Κερδίζετε €7.63


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Για πολλούς από μας, η ζωή είναι μια απεγνωσμένη βιασύνη, προκειμένου να αποφύγουμε ζοφερά αισθήματα που απειλούν να διαταράξουν τη ζωή μας σε κάθε στροφή. Για να μπλοκάρουμε το κατακλυσμικό κύμα αυτού του κρυμμένου επιπέδου εμπειρίας, σαγηνευόμαστε από τη βία, το σεξ και τα ΜΜΕ, εθιζόμαστε στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και την εξουσία, και αγωνιζόμαστε για έρωτα, επιτυχία και έλεγχο. Όλα αυτά, σύμφωνα με τους συγγραφείς, μπορούν να αναχθούν στο πρωταρχικό τραύμα -ένα σκοτεινό φάσμα απομόνωσης, εγκατάλειψης και αποξένωσης που στοιχειώνει την ανθρώπινη ζωή.
Το πρωταρχικό τραύμα είναι το αποτέλεσμα μιας παραβίασης, που όλοι έχουμε υποστεί με διάφορους τρόπους και που ξεκινάει από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται σε όλη μας τη ζωή. Επειδή αντιμετωπιζόμαστε όχι ως άτομα, ως μοναδικά ανθρώπινα πλάσματα, αλλά σαν αντικείμενα, η εγγενής, αυθεντική αίσθηση εαυτού εκμηδενίζεται. Αυτός ο πρωταρχικός τραυματισμός προκαλεί ρήξη των θεμελιωδών σχέσεων που αποτελούν τον ιστό της ανθρώπινης ύπαρξης: της σχέσης με τον εαυτό μας, με άλλους ανθρώπους, με το φυσικό κόσμο και με μια αίσθηση υπερπροσωπικού νοήματος που συμβολίζεται με έννοιες όπως το Θείο, το Θεμέλιο της Ύπαρξης, και η Απόλυτη Πραγματικότητα. Σε αυτό το βιβλίο, οι Firman και Gila εφαρμόζουν τη θεωρία των αντικειμενοτρόπων σχέσεων, την ψυχολογία του εαυτού, την υπερπροσωπική ψυχολογία και την Ψυχοσύνθεση στα ζητήματα του ψυχολογικού τραυματισμού, της ίασης και της ανάπτυξης, και δείχνουν πώς αυτός ο τραυματισμός μπορεί να αποκατασταθεί μέσω ψυχοθεραπείας και μέσω αλλαγής του τρόπου ζωής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Οι Firman και Gila ενοποιούν σημαντικό υλικό από διαφορετικές σχολές ψυχολογίας και έπειτα το διευρύνουν με το προσωπικό τους "άγγιγμα". "Το Πρωταρχικό Τραύμα" παρουσιάζει μια συστηματική -κι όμως κατανοητή για τον μορφωμένο μη ειδικό- περιγραφή μερικών από τις σημαντικές δυναμικές του ψυχολογικού τραυματισμού από μια ευρεία προοπτική, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν βαθιά μέσα στην ψυχή, διερευνώντας ακόμα τη σχέση μας με τον Θεό. Το διαθέσιμο υλικό πάνω σ' αυτό το θέμα και στην περιοχή της ψυχολογίας του τραύματος ήταν, μέχρι τώρα, ελάχιστο» (Charles Whitfield, M.D., συγγραφέας του βιβλίου "Memory and Abuse: Remembering and Healing the Wounds of Trauma")
«Πιστεύω ότι η κεντρική θέση αυτού του βιβλίου είναι εξαιρετικά προκλητική και σημαντική. Η δύναμή του έγκειται στο ότι χρησιμοποιεί την ιδέα του "πρωταρχικού τραυματισμού" ως εστιακό σημείο για μια ποικίλη συλλογή ιδεών από διάφορους τομείς της προσωπικής και υπερπροσωπικής βιβλιογραφίας. Αυτού του είδους η συνθετική συστηματική εργασία είναι εξαιρετικά πολύτιμη» (John Suler, συγγραφέας του "Contemporary Psychoanalysis and Eastern Thought")

Περιεχόμενα

Σχόλιο της Συγγραφέως για την Ελληνική Έκδοση
Σημείωμα της Μεταφράστριας
Ευχαριστίες
Εισαγωγή
Κεφάλαιο 1: Ένα Εργαστήριο Εθισμού/Κακοποίησης
Κεφάλαιο 2: Η Πηγή του Ανθρώπινου Πνεύματος
Κεφάλαιο 3: Το Ανθρώπινο Πνεύμα
Κεφάλαιο 4: Η Ανάπτυξη του Πνεύματος
Κεφάλαιο 5: Το Πρωταρχικό Τραύμα
Κεφάλαιο 6: Το Ανώτερο και το Κατώτερο Ασυνείδητο
Κεφάλαιο 7: Προσωπικότητες και Υποπροσωπικότητες
Κεφάλαιο 8: Πραγμάτωση Εαυτού
Κεφάλαιο 9: Ψυχοσυνθετική Θεραπεία
Κεφάλαιο 10: Ο Ψυχοσυνθετικός Θεραπευτής
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PRIMAL WOUND: A TRANSPERSONAL VIEW OF TRAUMA, ADDICTION AND GROWTH
ISBN139789607582829
ΕκδότηςΑΣΗΜΑΚΗΣ
ΣειράΗ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων262
Διαστάσεις24x16
ΜετάφρασηΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΡΕΝΑ
ΕπιμέλειαΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΙΡΜΑΝ ΤΖΟΝ, ΤΖΙΛΑ ΑΝ
Κωδικός Πολιτείας0510-0069
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΑΓΑΠΗ, jim.pallis, exefnis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€20.00 €7.00
(-65%)
Κερδίζετε €13.00
ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΘΟΣ
ΡΟΜΒΟΣ ΤΕΟΣ
€9.54 €3.82
(-60%)
Κερδίζετε €5.72

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS