Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ ΞΕΝΟΦΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ( ΒΙΒΛΙΑ Α΄ Β΄ Γ΄ )

ΞΕΝΟΦΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΒΙΒΛΙΑ Α', Β', Γ'

+
-
ΞΕΝΟΦΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 1805-0081
Τιμή Έκδοσης
€22.26
Τιμή Πολιτείας
€15.58
(-30%)
Κερδίζετε €6.68


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Ξενοφώντας ανήκει στη χορεία των μεγάλων συγγραφέων της κλασικής Ελλάδας. Μετά τον Ηρόδοτο, πατέρα της Ιστορίας, και τον Θουκυδίδη, τον μεγαλύτερο ιστορικό των αιώνων, δικαιωματικά ο Ξενοφώντας κατατάσσεται τρίτος στην ιεραρχία των ιστορικών. [...] Τα «Ελληνικά» του Ξενοφώντα είναι η συνέχεια της περιγραφής των «Ιστοριών» του Θουκυδίδη, που διακόπτει ξαφνικά την αφήγηση με τα γεγονότα του 411 π.Χ. Βρίσκει όμως πανάξιο διάδοχο τον Ξενοφώντα, με πλήθος στοιχείων για τα γεγονότα από το 411 μέχρι το 403 π.Χ., όπου συμπεριλαμβάνονται κορυφαία γεγονότα της κλασικής Ελλάδας, από την επιστροφή του «μοιραίου» προσώπου για την ιστορία της Αθήνας, του Αλκιβιάδη, μέχρι την περιγραφή της συγκλονιστικής ναυμαχίας στις Αργινούσες και ύστερα τη συντριβή των Αθηναίων στους Αιγός ποταμούς... (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN13Χ19789607760821
ΕκδότηςΖΗΤΡΟΣ
ΣειράΑΡΧΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ 34
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2007
Αριθμός σελίδων466
Διαστάσεις19x13
ΠρόλογοςΜΠΑΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜετάφρασηΡΑΠΤΗΣ ΑΘΑΝ. ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1805-0081
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[18/08/2018] Rahn1908.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ερχόμενος στο βιβλίο από τον Θουκυδίδη σε μετάφραση Σκουτερόπουλου πρέπει να πω ότι είμαι απογοητευμένος με τον σχολιαστή. Διακατέχεται από μια ακατάπαυστη λογοδιάρροια στα σχόλια, συχνά αποκαλύπτοντας την έκβαση γεγονότων που δεν έχουμε προλάβει ακόμα να διαβάσουμε (λες και δεν θα διαβάσουμε παρακάτω), χαλώντας έτσι την ροή των γεγονότων και την όποια αγωνία γεννάται σχετικά με τα μελλούμενα της ιστορίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στην αρχή του βιβλίου, παρουσιάζοντας δύο στρατηγούς δεν αρκείται να μας πει ποιοι είναι αλλά αποκαλύπτει ότι νικούν την επερχόμενη ναυμαχία (που δεν έχει ακόμα καν ξεκινήσει στη ροή του βιβλίου) καθώς ακόμα και τις παρακάτω κινήσεις τους οι οποίες περιγράφονται μετά από 2 σελίδες στο κανονικό κείμενο... Προσωπικά έπαψα να διαβάζω πια τα σχόλια φοβούμενος περαιτέρω αποκαλύψεις που χαλούν για εμένα το κλίμα και τον ρυθμό της ιστορίας που δημιουργεί ο συγγραφέας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΣΠΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
FLORES-TAPIA LUISA
€4.60 €2.30
(-50%)
Κερδίζετε €2.30
Ο ΓΑΜΟΣ ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ;
BRUCKNER PASCAL
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS