Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ - Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4310-0105




Παρουσίαση

Αν και ο Εθνικός Διχασμός των ετών 1915-1917 εξακολουθεί να επηρεάζει την πολιτική σκέψη και εν πολλοίς συμπεριφορά των Ελλήνων, η σχετική έρευνα ελάχιστα έχει προχωρήσει κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Έτσι, οι ερμηνείες που συνεχίζουν να δίνονται παραμένουν απλουστευτικές - αν όχι απλοϊκές - και, από καιρό, έχουν πάψει να είναι πρωτότυπες. Στο ανά χείρας βιβλίο προβάλλεται ως παράγων σημασίας συχνά αποφασιστικής η θρησκευτική διάσταση του όλου ζητήματος: Αν και αυτή αποσιωπάται συνήθως, ωστόσο αποτελεί «πρίσμα» μοναδικό όσον αφορά τη θεώρηση και, συνακολούθως, την ερμηνεία των φαινομένων. Πράγματι, μόνο αν δει κανείς τα πράγματα και από την οπτική γωνία των θρησκευτικών πεποιθήσεων, μπορεί να κατανοήσει γεγονότα όχι απλώς της πολιτικής μα και της διεθνούς ζωής που διαφορετικά μένουν ανεξήγητα. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607809155
ΕκδότηςΤΡΟΧΑΛΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1997
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας4310-0105
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΑΙΜΙΛΙΟΣ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak, axilpat2, ThanosNN

Κριτικές για το προϊόν

[31/01/2014] Andy1979.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο συγγραφέας έχει την πρόθεση να αναδείξει μιά καινούρια, άγνωστη διάσταση του Εθνικού Διχασμού, τη θρησκευτική διάσταση. Αρχικά ο συγγραφέας μας δίνει τα γεγονότα που οδήγησαν στον εθνικό διχασμό, έπειτα αναλύει τη θρησκευτική διάσταση και στη συνέχεια τονίζει την σπουδαιότητα του πολεμικού ναυτικού. Τέλος, καταλήγει σε συμπεράσματα. Η αρχική ιδέα της θρησκευτικής διάστασης, έχει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον και είναι πρωτότυπη. Όμως ο συγγραφέας θέλει να πει τόσα πολλά και αδυνατεί να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του με αποτέλεσμα να δίνει πληθόρα πληροφοριών στον αναγνώστη χωρίς όμως να τις συνδέει γερά μεταξύ τους και ως συνέπεια ο αναγνώστης μάλλον μπερδεύεται και να αδυνατεί στο τέλος να κατανοήσει την "άλλη διάσταση". Καλό ως πρόθεση, κακό ως εκτέλεση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μπάμπιτ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS