Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΜΦΙΠΟΛΗ // ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ

ΑΜΦΙΠΟΛΗ

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

+
-
ΜΑΛΑΜΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΟΥΚΟΥΛΗ-ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΗ ΧΑΙΔΩ
Κωδ. Πολιτείας: 2149-0106
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€11.25
(-25%)
Κερδίζετε €3.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το εκπαιδευτικό πακέτο για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αμφίπολης σχεδιάστηκε για να αποκαλύψει, μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα, τη ζωή σε μια σπουδαία παραποτάμια πόλη της Μακεδονίας, που άνθισε στα χρόνια της αρχαιότητας: τους ανθρώπους που έζησαν εδώ, τις καθημερινές τους συνήθειες, τους θεούς που λάτρευαν, τα επαγγέλματά τους, τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά τους. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και του Υπουργείου Πολιτισμού. Το υλικό του πακέτου απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, που θα θελήσουν -μαζί με τους γονείς ή τους δασκάλους τους- να περιηγηθούν αυτή την πόλη της αρχαιότητας, επειδή πιστεύουμε σε μια στενότερη σχέση της τέχνης και του πολιτισμού με την εκπαιδευτική πράξη. Ανοίγοντας νέους δρόμους στην προσέγγιση της ιστορίας και της αρχαιολογίας, με τρόπο που να συνδυάζει ευχάριστη και γνώση, καλλιεργούμε το σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά και την αγάπη των παιδιών για τον τόπο τους. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Η πόλη ιδρύθηκε κοντά στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα περίπου το 438 π.Χ., στα χρυσά χρόνια του Περικλή και ήταν αποικία των Αθηναίων στην οποία απέδιδαν μεγάλη σημασία όπως αποδεικνύει το μέγεθος του τείχους που την περιέβαλε. Κάποια μέρα του 1955, ένα 12χρονο παιδί από την Αμφίπολη, το φτωχικό χωριό του νομού Σερρών εκείνης της εποχής, ανακαλύπτει εντελώς τυχαία, ένα άνοιγμα στο έδαφος, μια σπηλιά. Η σπηλιά δεν είναι τίποτε άλλο από ένας λαξευτός τάφος των ελληνιστικών χρόνων, όπως αποφαίνεται ο τότε προϊστάμενος της αρχαιολογικής υπηρεσίας Καβάλας. Ο Δημήτρης Λαζαρίδης θα είναι εκείνος ο οποίος θα φέρει στο φως τα πολιτιστικά ευρήματα της αρχαίας Αμφίπολης, το νεκροταφείο με το πλήθος των κτερισμάτων, καταφέρνοντας να τα προστατέψει από τους αρχαιοκάπηλους. Προοδευτικά θα εγκαινιάσει τις ανασκαφές της Αμφίπολης που μέχρι σχεδόν τα μέσα της δεκαετίας του '80 θα αποκαλύψουν πλήθος ευρημάτων, επιγραφών, ψηφιδωτών, τμήματα κτιρίων, μεταξύ των οποίων το Γυμνάσιο. Το ανασκαφικό ταξίδι του Δημήτρη Λαζαρίδη κατέληξε με τη δημιουργία του μουσείου της Αμφίπολης στο οποίο στεγάζονται οι θησαυροί που βρέθηκαν στην παραποτάμια αρχαία Μακεδονική πόλη. Τα παιδιά θα βρουν και καλοσχεδιασμένο υλικό για να κατασκευάσουν μακέτα του Γυμνασίου της Αμφίπολης. Το εκπαιδευτικό κουτί που σχεδίασαν και φρόντισαν για την υλοποίησή του οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο περιέχει εκτός από έναν εύχρηστο και κατατοπιστικό οδηγό για το μουσείο, αποσπάσματα από τα ημερολόγια ανασκαφής του Δ. Λαζαρίδη αλλά και ένα φυλλάδιο αφιερωμένο στον ποταμό Στρυμόνα, την ιστορία και τη σημασία του. Μέσα στο κουτί τα παιδιά θα βρουν και καλοσχεδιασμένο υλικό για να κατασκευάσουν μακέτα του Γυμνασίου της Αμφίπολης, του κτιρίου δηλαδή στο οποίο οι νέοι της εποχής γύμναζαν το σώμα τους. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται στα παιδιά των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού και των πρώτων του Γυμνασίου. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Κάθε καλά τεκμηριωμένο εκπαιδευτικό υλικό δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τη νέα γνώση με μεγαλύτερη αμεσότητα. Εν προκειμένω, ο αρχαιολογικός χώρος παύει να είναι ένας απόμακρος τόπος χαμένος στα βάθη του χρόνου και γίνεται ένα μέρος που έστω και μέσω του εποπτικού υλικού μπορούν να βρεθούν. Τα παιδιά θα αγαπήσουν τη διαδικασία προσέγγισης μέσω του οδηγού αλλά κυρίως μέσω του ημερολογίου ανασκαφών του Δ. Λαζαρίδη που πρώτος έβαλε την αρχαιολογική του σκαπάνη στην Αμφίπολη. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Για να εξηγήσουν στα παιδιά πως πίσω από μια σπουδαία ανακάλυψη βρίσκονται πολλές στρώσεις συστηματικής δουλειάς, μεθοδικής έρευνας, σε βάθος μελέτης των ιστορικών πηγών εμπνευσμένου συνδυασμού στοιχείων, πληροφοριών, ευρημάτων. Για να τους επιτρέψουν εν τέλει να γνωρίσουν καλύτερα τη διαδικασία της αρχαιολογικής έρευνας που μπορεί να αποδειχθεί ένα μαγικό ταξίδι. (Ελένη Κορόβηλα, Bokkpress.gr 15/9/2014)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607846686
ΕκδότηςΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις24x23
ΕπιμέλειαΜΟΥΠΑΓΙΑΤΖΗ ΠΟΠΗ
Κωδικός Πολιτείας2149-0106
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΑΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΖΩΡΑ ΠΟΠΗ
€49.76 €19.90
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
ΝΟΥΒΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
TOLSTOI LEON
€27.56 €12.40
(-55%)
Κερδίζετε €15.16

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS