Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ // (ΤΣΕΠΗΣ ΜΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΒΙΝΥΛΙΟ-ΜΑΥΡΟ)

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

(ΤΣΕΠΗΣ ΜΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΒΙΝΥΛΙΟ-ΜΑΥΡΟ)

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 1461-0024
Τιμή Έκδοσης
€4.50
Τιμή Πολιτείας
€3.60
(-20%)
Κερδίζετε €0.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η έκφραση "Καινή Διαθήκη" προέρχεται από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, ο οποίος κατά το μυστικό δείπνο είπε: «τούτο γαρ εστί το αίμα μου το της καινής διαθήκης το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών» (Μτ 26,28), δηλώνοντας έτσι τη νέα περίοδο της Λυτρωτικής οικονομίας του Θεού. Η νέα αυτή περίοδος για την ανθρωπότητα, που εγκαινιάζει ο Χριστός με τη σάρκωσή του και σφραγίζει με το σταυρικό του θάνατο και την ανάσταση, αποτελεί πραγματοποίηση των υποσχέσεων της Παλαιάς Διαθήκης, στα χρόνια της οποίας οι προφήτες οραματίσθηκαν μια καινούρια, αιώνια διαθήκη ανάμεσα στο Θεό και το λαό του. Ήδη ο Ιερεμίας προαναγγέλλει: «Έρχονται μέρες, λέει ο Κύριος, που θα κάνω καινούρια δισθήκη με το λαό του Ισραήλ και του Ιούδα...» (Ιερ 31,31· 32,40). Η υπόσχεση αυτή πραγματοποιήθηκε όχι μόνο για το λαό του Ισραήλ και του Ιούδα αλλά για όλη την ανθρωπότητα, που μπορεί να καρπωθεί τις συνέπειες της σταύρωσης και της ανάστασης.
Ο σταυρός του Χριστού, ενώ πραγμοτοποιεί τις υποσχέσεις του παρελθόντος, είναι συγχρόνως το ορόσημο για την αρχή μιας νέας εποχής. Τα βιβλία εκείνα, που γράφτηκαν από εμπνευσμένους άντρες της πρώτης Εκκλησίας και περιέχουν την πραγματοποίηση των υποσχέσεων του Θεού με τη ζωή, το θάνατο και την ανάσταση του Χριστού, την έναρξη δηλ. της βασιλείας του Θεού, καθώς και την προσδοκία της μελλοντικής ολοκλήρωσής της, ονομάστηκαν "Καινή Διαθήκη" σε αντιδιαστολή προς τα βιβλία της προηγούμενης περιόδου της οικονομίας του θεού, της "Παλαίάς Διαθήκης". Ο όρος "Καινή Διαθήκη" προς δήλωση του συνόλου των βιβλίων που περιέχουν τη νέα οικονομία του Θεού, μαρτυρείται από τα τέλη του 2ου αιώνα και επικρατεί οριστικά από τις αρχές του 3ου αιώνα και εξής. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Η μετάφραση αυτή είναι καρπός αγάπης για το λόγο του Θεού και αποτέλεσμα μακρόχρονης συλλογικής εργασίας, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης. Η μετάφραση του λόγου του Θεού δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει το πρωτότυπο κείμενο, αλλά να βοηθήσει στην κατανόησή του. Ιδιαίτερα μάλιστα στις ημέρες μας, που η προσέγγιση στα νοήματα της Καινής Διαθήκης λόγω της γλωσσικής απόστασης γίνεται δυσχερέστερη, η ανάγκη της μετάφρασης γίνεται περισσότερο επιτακτική. (Από τον εκδότη)

Μετάφραση των Π. Βασιλειάδη, Ι. Γαλάνη, Γ. Γαλίτη, Ι. Καραβιδόπουλου. Μέγεθος τσέπης με εξώφυλλο από βινύλιο.

Περιεχόμενα

Τα βιβλία της Καινής Διαθήκης (και οι συντμήσεις τους)
Υπόμνημα χρήσεως παραπομπών
Οδηγίες για τον αναγνώστη
Εισαγωγή
ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΤΟ ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α'
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β'
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Α'
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β'
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Α' ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Β' ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΤΟΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΦΙΛΗΜΟΝΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΚΩΒΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Α' ΠΕΤΡΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΑΗ Β' ΠΕΤΡΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Α' ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΑΗ Β' ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ' ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΟΥΔΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Λεπτομέρειες
ISBN139789607847584
ΕκδότηςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων752
Διαστάσεις9x8
Κωδικός Πολιτείας1461-0024
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[23/04/2020] Yiannis0009.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Καλύτερη μετάφραση συγκριτικά με άλλες (λ.χ Ν. Βάμβα), αλλά δεν στερείται σοβαρών μεταφραστικών λαθών με πολλά χωρία να κακοποιούνται και να συσκοτίζει τα νοήματα απομακρυνόμενη από το πραγματικό νόημα του κείμενου (βλ. σχετικώς 4 τόμοι «Ερμηνεία δύσκολων χωρίων της Γραφής» Ν. Σωτηρόπουλου, «Προβληματική μετάφραση Ευαγγελικού κειμένου από τους τέσσερις καθηγητές» π. Θ. Ζήση, «Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΄Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΏΝ ΛΑΘΩΝ» Συλλόγου Ορθοδόξων Χριστιανών «Ο Προφήτης Ηλίας», «Προσοχή στις παραφράσεις της Αγίας Γραφής που κυκλοφορούν», «Απαράδεκτη υποσημείωση σε μετάφραση της Αγίας Γραφής από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία» Χ. Σαλταούρα).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Για τη γραφή
BUKOWSKI CHARLES
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS