Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ

Η ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ

HUSTVEDT SIRI
Κωδ. Πολιτείας: 0649-0001




Παρουσίαση

Αν ο τίτλος του βιβλίου δεν ήταν "Η Τυφλόμυγα", θα μπορούσε να είναι "Οι περιπέτειες της Άιρις Βίγκαν στη Νέα Υόρκη". Στιγμιότυπα μεγάλης έντασης, τα οποία συνδέει ένας ιδιαίτερα χαλαρός ιστός, συνθέτουν αυτή τη «στοιχειωμένη ιστορία θαυμάτων». Η Άιρις, μια νεαρή κοπέλα που παρακολουθεί μεταπτυχιακά μαθήματα και που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, προσλαμβάνεται από έναν μυστηριώδη άνδρα και αναλαμβάνει να εκπονεί για λογαριασμό του, λεπτομερέστατες περιγραφές των προσωπικών αντικειμένων μιας δολοφονημένης γυναίκας το φωτογραφικό πορτραίτο που της αποσπά ένας φίλος της με αμφιλεγόμενη επιρροή, αποκτά μια δική του απειλητική υπόσταση η εισαγωγή της στο νοσοκομείο ύστερα από μια παρατεταμένη κρίση ημικρανίας, τη φέρνει αντιμέτωπη με μια νευρικά καταρρακωμένη γυναίκα, στο πρόσωπο της οποίας συναντά ίχνη της δικής της θρυμματισμένης ταυτότητας τέλος, μια ζοφερή ιστορία, στη μετάφραση της οποίας συμμετέχει, εισβάλλει στη ζωή της και την εκτοξεύει στον νυχτερινό «ημίκοσμο» της μητρόπολης -ιδανικό πλαίσιο για το απρόοπτο, το ανεξήγητο, το στοιχειωμένο. Μια Οδύσσεια εκμηδενισμού και αναγέννησης από μια συγγραφέα που καταθέτει ευφυΐα και καλλιτεχνική πρωτοτυπία στην καταγραφή των σκοτεινών περιοχών της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Εξαίρετο... ένα σκοτεινό, καθηλωτικό ντεμπούτο" (INDEPENDENT OF SUNDAY)
"Η Χούστβεντ έχει το χάρισμα να μπορεί να αποδίδει την κρυφή λεπτομέρεια, το ταλέντο να υπαινίσσεται με αξιοσημείωτη ένταση τις αποτρόπαιες ψυχολογικές περιδινήσεις των ψυχών που πνίγονται, την ικανότητα να δημιουργεί υποβλητική ατμόσφαιρα με ελάχιστες λέξεις" (THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW)
"Ένα έργο ιλιγγιώδους έντασης" (DON DERILLO)
"Ένα βιβλίο που κινείται με καθαρό βλέμμα, συνειδητά και συνειδητοποιημένα, σ' ένα τοπίο φόβου και μυστηρίου. Η σκληρότητα, η τρέλα και ο θάνατος περιτριγυρίζουν τη νεαρή ηρωίδα του, η οποία συχνά περιγράφει τις σουρρεαλιστικές περιπέτειές της με την ηρεμία και τη διαύγεια Άγγλου χρονικογράφου. Το αποτέλεσμα είναι ανατρεπτικό και συγκλονιστικά σύγχρονο, σαν να περιγράφει η Αλίκη του Λιούις Κάρολ ένα ταξίδι στην κόλαση" (PETER STRAUB)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE BLINFOLD
ISBN139789607909008
ΕκδότηςSCRIPTA
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 1997
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΠΕΡΕΛΑΚΗ ΚΑΤΙΑ
ΕπιμέλειαΣΧΙΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΥΣΤΒΕΝΤ ΣΙΡΙ
Κωδικός Πολιτείας0649-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kantath

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

vagelisst, AliceInNowland

Κριτικές για το προϊόν

[23/03/2014] Ρένα Π..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα πρόσφατα. Η Χούστβεντ σύζυγος του συγγραφέα Πώλ Όστερ , δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο, από εκείνον.Το πρώτο της βιβλίο χαρακτηρίζεται από παλμό, πάθος,πρωτότυπη πλοκή που υποστηρίζεται από το κλειστοφοβικό σκηνικό μιας μητρόπολης,αλλεπάλληλες τραγικές συγκυρίες,πολλή μοναξιά, ανεξερεύνητη σεξουαλικότητα, μεταφυσική αγωνία.Με γραφή στυλίστα, κοφτή, λιτή, που αναπνέει μαζί με τον αναγνώστη σε κάθε παράγραφο, σε κάθε σελίδα, σηματοδοτεί το τέλος της αθωότητας σ' ένα κόσμο σκληρό και παράλογο,τόσο μακρινό και συγχρόνως τόσο κοντινό , σχεδόν οικείο. Ρένα Πετροπούλου Κουντούρη
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Σχέδιο διαφυγής
BIOY CASARES ADOLFO
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS