Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1400-0036




Παρουσίαση

Είναι γνωστή η προσπάθεια που καταβάλλει διεθνώς το κατεστημένο "ιερατείο" της "κουλτούρας", να προπαγανδίση τις αντιανθρώπινες "αθάνατες" αρχές, τις μηδενιστικές αντιλήψεις, την άρνησι ή την ανατροπή των αξιών και γενικά όλη εκείνη την ισοπεδωτική ιδεολογία που ανέδειξε και συντηρεί αυτό το κατεστημένο ως παγκόσμιο "κέντρο ελέγχου" των συγχρόνων πνευματικών ρευμάτων. Η προσπάθεια αυτή δεν αφήνει ανέπαφο τον χώρο της τέχνης και του λόγου. Η επιρροή που διαθέτει και η δύναμις καθοδηγήσεως της κοινής γνώμης είναι πολύ χρήσιμα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Έτσι, ακούμε για "τέχνη χωρίς σύνορα", για "καλλιτέχνες χωρίς πατρίδα" και για "έργα τέχνης που ανήκουν στην ανθρωπότητα". Αυτά επιβάλλει η μικρότητα και η ματαιοδοξία ωρισμένων που θέλουν να καλύψουν την δική τους καλλιτεχνική ανυπαρξία και να αμβλύνουν την ανικανότητά τους για δημιουργία και προσφορά.
Όλη αυτή η συνθηματολογία είναι ιδιαίτερα ελκυστική για μια μεγάλη μερίδα του λαού, συνηθισμένη στο κυνήγι της εφήμερης "χρυσής μετριότητας" και μαθημένη στην πολιτιστική υποτέλεια και στην κατανάλωσι ετοίμων προϊόντων (υλικών ή πνευματικών) και πολύ χρήσιμη στους εμπνευστές της, που καταφέρνουν έτσι να συντηρήσουν και να διαιωνίσουν αυτήν την νοοτροπία. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
1. Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
2. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΑΣ
3. ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ
4. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΝ
5. ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ
6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ
7. ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΛΛ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΙΠΟΤΕ;
8. ΕΛΛ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΜΠΡΟΣ
9. ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑ
10. ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛ. ΚΟΙΝΟΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789607931177
ΕκδότηςΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1400-0036
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak, axilpat2, tzikagrgeorgia, Αλέξανδρος Ζερβέας, revoltman, ΚΩΝ.ΝΟΣ, demetpapad, pavel19

Κριτικές για το προϊόν

[26/12/2022] revoltman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Γιαννόπουλος ίσως είναι ο μεγαλύτερος διανοητής που είχε ποτέ η σύγχρονη Ελλάδα, διότι όλοι οι νεότεροι του του βγάλανε το καπέλο και επηρεάστηκαν από αυτόν (πχ Παλαμάς, Ελύτης, Δραγούμης, Σικελιανός κ.α). Δίχως πολιτική ιδεολογία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι και πολιτικός ο λόγος του, βάζει τα πράγματα σε μια σειρά ,όπως κανένας άλλος, για τα πάντα. Ισχύει στην περίπτωση αυτού του βιβλίου το κλισέ: Άμα όλοι οι Έλληνες το διάβαζαν, η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη. Φυσικά καλό θα ήταν κάποιος να (έχει)διαβάσει πριν ή και μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου και τα βιβλία του Δραγούμη όπως το Όσοι Ζωντανοί ή τον Ελληνικό πολιτισμό, καθώς αυτοί οι δύοι είναι οι κύριοι εκφραστές του λεγόμενου ελληνικού πατριωτικού ρομαντισμού.
Τώρα η έκδοση κάνει μόλις 10 ευρώ παρότι έχει όλα τα κείμενα του, πράγμα που την κάνει πολύ value for money ενώ είναι και αρκετά αξιόλογη σε θέμα ποιότητας (και εξωφύλλου και φύλλων). Την συνιστώ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS