Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Χ/Δ ΑΣΚΗΤΙΚΗ - SALVATORES DEI (ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜ

ΑΣΚΗΤΙΚΗ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

SALVATORES DEI (ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2132-0047




Παρουσίαση

Μια κρίσιμη βίαιη στιγμή είναι η ιστορική εποχή μας ετούτη, ένας κόσμος γκρεμίζεται, ένας άλλος δεν έχει ακόμα γεννηθεί. Η εποχή μας δεν είναι στιγμή ισορρόπησης, οπόταν η ευγένεια, ο συμβιβασμός, η ειρήνη, η αγάπη θα 'τανε γόνιμες αρετές. Ζούμε τη φοβερή έφοδο, δρασκελίζουμε τους οχτρούς, δρασκελίζουμε τους φίλους που παραπομένουν, κιντυνεύουμε μέσα στο χάος, πνιγόμαστε. Δε χωρούμε πια στις παλιές αρετές κι ελπίδες, στις παλιές θεωρίες και πράξες. Ο άνεμος του ολέθρου φυσάει αυτή είναι σήμερα η πνοή του Θεού μας ας πάμε μαζί του!
Ο άνεμος του ολέθρου είναι το πρώτο χορευτικό συνέπαρμα της δημιουργικής περιστροφής. Φυσάει πάνω από τις κεφαλές κι από τις πολιτείες, γκρεμίζει τις ιδέες και τα σπίτια, περνάει από τις ερημιές, φωνάζει: "Ετοιμαστείτε! Πόλεμος! Πόλεμος!" Τούτη είναι η εποχή μας, καλή ή κακή, ωραία ή άσκημη, πλούσια ή φτωχή, δεν τη διαλέξαμε. Τούτη είναι η εποχή μας, ο αγέρας που αναπνέμε, η λάσπη που μας δόθηκε, το ψωμί, η φωτιά, το πνέμα! Ας δεχτούμε παλικαρίσια την ανάγκη. Πολεμικός μας έλαχε ο κλήρος, ας ζώσουμε σφιχτά τη μέση μας, ας αρματώσουμε το κορμί, την καρδιά και το μυαλό μας! Ας πιάσουμε τη θέση μας στη μάχη!
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;"
Πολέμα! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Του Kimon Friar
ΑΣΚΗΤΙΚΗ
Του Νίκου Καζαντζάκη
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πρώτο χρέος
Δεύτερο χρέος
Τρίτο χρέος
Η ΠΟΡΕΙΑ
Α. σκαλοπάτι: Εγώ
Β. σκαλοπάτι: Ράτσα
Γ. σκαλοπάτι: Ανθρωπότητα
Δ. σκαλοπάτι: Γης
ΤΟ ΟΡΑΜΑ
Η ΠΡΑΞΗ
Σχέση Θεού κι Ανθρώπου
Σχέση Ανθρώπου κι Ανθρώπου
Σχέση Ανθρώπου και Φύσης
Η ΣΙΓΗ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ
Του Πάτροκλου Σταύρου
ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ΥΠΟΘΕΣΗ "ΑΣΚΗΤΙΚΗ"
Του Νίκου Μαθιουδάκη
Λεπτομέρειες
ISBN139789607948489
ΕκδότηςΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων142
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΚΗ
ΕπιμέλειαΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2132-0047
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimos, oropos1999, JIMMYSROCKNROLLIDIS, fotinipoliteia, Maroulis Giorgos, ChL, bat83, vasiliskat, revoltman

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap, messinios, despoina, deathphilosophy, GIOTSU, drestet, aposdrak, xrysafis, DA VINCI, katiachor, p.kinanlis, doukasgiorgos, Manuk, Zografia, alkis73, jamaoua, Menis Kazoglou, tzoulias, sdontis, spyrosk2, Papas, Ele Papadim, vasdi, DIKTEON, cattus, Gerasczman, Bkouk, AliceInNowland, giannaras24, Unthinkable23, sharpblad3, orwell52, bourgos, ele.koutantou, yorgoth, natasaki, Sou, katrin2edw, ΗΛΙΟΣΤΑΛΑΚΤΗ, aqualung, sandra041187, viper111, Argypapageoerge, giovand, Livy79, kalia91, kostavas, esseqvideri, ΑΘΗΝΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ, manos0208 , dimemples, mixalis2004, maria.stathkamp, ΛΟΙΖΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, TatSmash, azissis, alexdhmh, leukoz, alex13gamer, johkal, vagelissotiriou, Xadias23, gregan, despina_xanthi, Λαμπρινή Γ., iDionisis, antonispati, vasdelen, StavriLina, Moonstruck23, Voulidi1, ELMA19, mleontari, dimitrios.n.t, Antisocial, gajudis, chorilias, cristinatsou, westchupacabra, Ιωάννης Ζοπουνίδης, ΘωμαςΚ., mitsost, Nefeli Karapiperi, fotinipoliteia, JIMMYSROCKNROLLIDIS, Nazloula1965, premgiannik, thanuser, LeMour, Πετρος Ραλλιος, anestis, Arya , sophiakotsi, Ανδρέας Τζερεφός, SmrSofia, Apostolis812, Панаётис, silverhaired, Jimpapro, lytsos, AGORAST1967, H.Sia, Vasilopoulou Maria, GwgwOuf, pikanick_13, dchalkidis, C Angelopoulos, JimELES, Artemis Blitsa, lab.alex, gemmanouelita, graobook, bat83, Chaosman, mariaparm, spstrouzas, irenenostalgia, revoltman, TSOUK87, Γιωργος Νομικος, vitocuper, Ivan_S, kostastyr, natsanas, ytheodoridis, Βασιλεύς_Αίας, Μαριτίνα Λεοντίου, Kosm26, miron, GillResu, NickAngel, alexskab, sofia.z, Kaffes, Ioannisdogakis, ΔΕΜΟΙΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[24/08/2022] AgapiLouiseK.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ξεκίνησα αυτό το βιβλίο με μεγάλο ενδιαφέρον όμως στην πορεία, αυτό που παρατήρησα είναι ότι οι επιρροές του Νίτσε στον Καζαντζάκη (και συγκεκριμένα το "τάδε εφη Ζαρατούστρα") είναι τόσο εμφανείς που χάνει την αυθεντικότητα του.
[15/06/2022] revoltman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία, αλλά μπορώ να πω πως με διαφορά αυτό είναι σίγουρα στο τοπ3. Δεν μου έχει τύχει σε ΌΛΟ το βιβλίο ΚΆΘΕ σελίδα να κρύβει τέτοια σοφία, προσωπικά με άγγιξε ιδιαίτερα το βιβλίο. Είναι φιλοσοφικό και ποιητικό, οπού μπορείς να το διαβάζεις συνέχεια, είτε παρατηρώντας κάποιο υπονοούμενο ή κάποια ιδιαίτερη λέξη ή γενικότερα η χρήση της γλώσσας ή απλά να το ερμηνεύσεις αλλιώς με βάση τις καινούργιες εμπειρίες που θα έχεις ζήσει ή τα καινούργια πράγματα που θα έχεις μάθει.
[24/08/2021] vasiliskat.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Θαυμάσιο συγγραφικο εργο από τον Νικο Καζαντζάκη. Εχει υποσημείωσεις για καλυτερη κατανοηση. Ενα βιβλίο που οι απανταχου λάτρεις των βιβλιων πρέπει να διαβάσουν.
[21/10/2017] theoma7.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετική η εκσυγχρονισμένη έκδοση για αυτό το μεγάλο έργο. Η ποιότητα του χαρτιού και του εξωφύλλου, καθώς και η μορφή και η γραμματοσειρά του κειμένου, καθιστούν ευχάριστη την εμπειρία της ανάγνωσης. Το σημείωμα του εκδότη και η εισαγωγή του Kimon Friar στην αρχή του βιβλίου, φέρνουν τον αναγνώστη σε γνωριμία με το έργο και την ζωή του Καζαντζάκη καθώς και τον λόγο που τον οδήγησε στην συγγραφή της Ασκητικής. Οι υποσημειώσεις σε κάθε σελίδα, με παραπομπές και επεξηγήσεις βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του κειμένου και δίνουν υλικό για περαιτέρω αναζήτηση.
Το έργο είναι θαυμάσιο, μεστό και πλούσιο σε φιλοσοφικές ιδέες αποτυπωμένες με ποιητική διάθεση. Ο Καζαντζάκης φέρνει τον αναγνώστη απέναντι στο χρέος που έχει στον εαυτό του και τους γύρω του και τον καθοδηγεί για το πως θα εξυψώσει τις σχέσεις τους με την φύση, την ζωή και τον θάνατο. Το επίμετρο έρχεται να προσφέρει επιπλέον πληροφορίες, σχόλια και γλωσσολογική ανάλυση της Ασκητικής.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΥΚΟΦΩΣ
MEYER STEPHENIE
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS