Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΜΑΛΟΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Ο ΜΑΛΟΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

BECKETT SAMUEL (NOBEL 1969)
Κωδ. Πολιτείας: 4350-0033




Παρουσίαση

Μολαταύτα σε λίγο θα πεθάνω εντελώς επιτέλους. Μπορεί τον άλλο μήνα. Τότε θα είμαστε στο μήνα Απρίλιο ή Μάιο. Γιατί η χρονιά είναι ακόμα στην αρχή της, χίλια δυο μικρά σημάδια μου το λένε. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος, και να φτάσω να δω και τ' Αη-Γιαννιού ή και τη 14η Ιουλίου, τη μέρα της ελευθερίας. Τι έκανε λέει; Μορέ με έχω ικανό να πάω ψυχορραγώντας ως της Παναγίας, για να μην πω του Σωτήρος. Αλλά δε νομίζω, δε νομίζω πως κάνω λάθος όταν λέω πως αυτά τα πανηγύρια θα λάβουν χώρα χωρίς εμένα εφέτος. Έχω αυτό το προαίσθημα, το έχω εδώ και λίγες μέρες τώρα, και το εμπιστεύομαι. Αλλά σε τι διαφέρει τάχα αυτό από όλα εκείνα που με εξαπατούν από την ώρα που γεννήθηκα; Όχι, ερωτήσεις τέτιου είδους δεν περνάνε πια σε μένα, δεν έχω ανάγκη πια από γλαφυρότητα. Θα μπορούσα να πέθαινα και σήμερα αν ήθελα, αρκεί μόνο να βοήθαγα λιγάκι, αν μπορούσα, να ήθελα, αν μπορούσα να βόηθαγα. Αλλά καλά είναι κι' αν μ' αφήσω να πεθάνω ήσυχα, χωρίς να βιάζω τα πράγματα. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMALONE MEURT
ISBN139789607949943
ΕκδότηςΥΨΙΛΟΝ / ΒΙΒΛΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1993
Αριθμός σελίδων152
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΚΕΤ ΣΑΜΙΟΥΕΛ
Κωδικός Πολιτείας4350-0033
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ddadda, geogatz, dimbik, emma1991

Κριτικές για το προϊόν

[28/09/2016] Χρήστος Τσανάκας.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Έχει και ο Μπέκετ τα δίκια του, αν και τον πήρε στον λαιμό της η πρωτοπορία! Πόσο λίγο ξεφεύγουμε, λοιπόν, από τις Χάρυβδες των ημερών... Πόσο άλλοι γινόμαστε για χάρη των δυνατοτήτων τού παρόντος, οι οποίες για κάποιους χωρίς τις δυνατότητες του Μπέκετ παραμένουν ένα άπιαστο μέλλον ή ένα επέκεινα. Αν και ο ξινός χαρακτήρας τού ανδρός είναι ατόφιος εδώ, η στριμμένη κοψιά του, το αυθεντικό αποτύπωμα ενός εν ζωή στραβόξυλου, άρα και η βαθύτερη αλήθειας της τέχνης, το αχρονικό hardware εγώ με το οποίο παλεύει να συμβιώσει to επίκαιρο software εγώ. Δεν είναι άραγε και συτό ένας ορισμός τής τραγωδίας; - Χ.Τ.
[02/06/2014] mpakana.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ίσως το καλύτερο της τριλογίας. Πόνος, πόνος, πόνος, που διατρέχει κάθε σελίδα, κάθε γραμμή, κάθε λέξη. Κανείς δεν μπορεί να είναι ίδιος μετά την ανάγνωση αυτού του αξεπέραστου αριστουργήματος.
[26/04/2013] michalis612.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστούργημα των αριστουργημάτων.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
SCHULTZ P. DUANE
€69.90 €34.95
(-50%)
Κερδίζετε €34.95
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS