Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑΡΞ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ 1844

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ 1844

+
-
MARX KARL
Κωδ. Πολιτείας: 2688-0059
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα Χειρόγραφα 1844, αν και ημιτελές έργο, εξακολουθούν να είναι η αληθινή εικόνα της πραγματικότητας γύρω μας - ιδιαιτέρως σήμερα: "όσο περισσότερο παράγουν οι εργάτες, τόσο λιγότερα έχουν να καταναλώσουν, όσες περισσότερες αξίες δημιουργούν τόσο λιγότερη αξία αποκτούν, τόσο πιο ασήμαντοι γίνονται".
Η εργασία, η μοναδική ιδιότητα του ανθρώπου ν' αλληλεπιδρά με την υπόλοιπη φύση, δημιουργεί καθημερινά τεράστιο πλούτο. Όμως, τη βιώνουμε ως κάτι εξωτερικό, ξένο και μισητό: ο καπιταλισμός μετατρέπει αυτόν τον πλούτο σε εξουσιαστικό τέρας. Ο Μαρξ περιγράφει αυτή την κατάσταση ως αλλοτρίωση.
Ο καπιταλισμός, σύστημα που ο Μαρξ προβλέπει ότι θα γίνει παγκόσμιο, αποδείχθηκε ότι ούτε στην άνθηση ούτε στην κρίση του δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει ακόμα και τις στοιχειώδεις -πολλές φορές- ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας του πλανήτη. Αντιθέτως, αποτελεί μια μόνιμη απειλή γι' αυτές.
Όπως προτείνει ο Μαρξ, η χειραφέτηση της ανθρωπότητας από την υποδούλωση της ατομικής ιδιοκτησίας περνά μέσα από τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης. Ο επαναστατικός ρόλος της εργατικής τάξης είναι "κλειδωμένος" από τη θέση της στην παραγωγή του πλούτου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος του μεταφραστή
Εισαγωγή
Πρώτο Χειρόγραφο
Μισθοί εργασίας
Το κέρδος του κεφαλαίου
1. Κεφάλαιο
2. Το κέρδος του κεφαλαίου
3. Η κυριαρχία του κεφαλαίου πάνω στην εργασία και τα κίνητρα του κεφαλαιοκράτη
4. Η συσσώρευση του κεφαλαίου και ο ανταγωνισμός των κεφαλαιοκρατών
Η γαιοπρόσοδος
Αποξενωμένη εργασία
Δεύτερο Χειρόγραφο
Η αντίθεση κεφαλαίου και εργασίας. Ιδιοκτησία γης και κεφάλαιο
Τρίτο Χειρόγραφο
Ατομική ιδιοκτησία και εργασία
Ατομική ιδιοκτησία και κομμουνισμός
[Οι ανθρώπινες ανάγκες και ο καταμερισμός εργασίας υπό την κυριαρχία της ατομικής ιδιοκτησίας υπό την κυριαρχία της ατομικής ιδιοκτησίας]
[Η δύναμη του χρήματος]
Κριτική της χεγκελιανής διαλεκτικής και ευρύτερα της φιλοσοφίας
Φαινομενολογία
Υπόμνημα έργων, εννοιών και ονομάτων
Ευρετήριο ονομάτων και όρων
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΜετάφρασηΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΕπιμέλειαΠΙΤΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΟΛΟΒΟΣ ΗΛΙΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΞ ΚΑΡΛ
Κωδικός Πολιτείας2688-0059
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ddadda, agrofylakas

Κριτικές για το προϊόν

[29/10/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τα 'Οικονομικά και Φιλοσοφικά Χειρόγραφα' του Καρλ Μαρξ (1844), συνιστούν αυτό που αναφέρει ο τίτλος τους, ήτοι μία ανάλυση η οποία δύναται να συναρθρώσει την εστίαση στον τρόπο λειτουργίας, στην τροπικότητα του ιστορικού κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής με την ανασήμανση της φιλοσοφίας & του φιλοσοφικού λόγου, με την προσίδια ανασήμανση και άσκηση κριτικής στη Χεγκελιανή φιλοσοφία. O νεαρός Καρλ Μαρξ, αναδεικνύει τις τομές που επιφέρει η ορμητική 'είσοδος' στο ιστορικό προσκήνιο ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής, προσδιορίζει τις έννοιες της κοινωνικής σχεσιακότητας, της σχέσης μεταξύ εργασίας-κεφαλαίου, σχέση που διαθλάται διαμέσου 'πωλήσεων', κατοχής των μέσων παραγωγής, ενός εκσυγχρονισμού που, στο πλαίσιο της πρώιμης νεωτερικότητας φέρει την κεφαλαιοκρατική αλλοτρίωση (έχει επιστημονικό ενδιαφέρον το πως η Μαρξική έννοια της αλλοτρίωσης 'επικοινωνεί' με την έννοια της απ-αλλοτρίωσης που χρησιμοποιούν οι Μπάτλερ & Αθανασίου), στο χώρο ή στους χώρους εργασίας, τείνοντας προς την αναπαραγωγή μίας άλλης υποκειμενικότητας: ο καπιταλισμός ως ιεραρχικοποιημένη και παράλληλα ορθολογικοποιημένη απόσπαση αξίας-υπεραξίας, ως απεύθυνση στον 'μοναδικό' και συλλογικό εργαζόμενο, ως ευρύτερα κοινωνική σχέση που αντιστρέφει τους όρους της φεουδαλικής παραδοσιοκρατίας: η 'αυγή' ενός νέου κόσμου και ενός νέου πολιτισμού, που, πέρα από συμβολισμός, καθίσταται ανταλλακτική χρήση-αξία. Ο Καρλ Μαρξ, συγγραφέας του 'Κεφαλαίου, εμβαθύνει στους κοινωνικούς όρους που αποκτά το χρήμα, στην ίδια και 'άλλη' επωνυμία του κατόχου του, παραπέμποντας στον Σαίξπηρ και στον Σοφοκλή, το χρήμα που, 'ενσαρκώνει' την φορά της επικράτησης πάνω στις σωματικές 'ατέλειες'. Η Μαρξική επιστημολογία ανα-καλεί τις πλαισιώσεις της Χεγκελιανής φιλοσοφίας, την ένταση της, την άρθρωση της ανθρώπινης ουσίας που επιτελεί, προσδιορίζοντας τις προϋποθέσεις ανάδυσης, 'λύτρωσης-απολύτρωσης' και ύπαρξης του ειδολογικού υποκειμένου. Ένα σημαντικό έργο για την κατανόηση της Μαρξικής σκέψης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS