Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

+
-
BAUDRILLARD JEAN, NOUVEL JEAN
Κωδ. Πολιτείας: 4367-0071
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι είναι ένα μοναδικό αντικείμενο; Ένα παράξενο πράγμα, ένας μετεωρίτης, ένα απόλυτο που έχει συμπυκνωθεί σε ένα και μόνο σημείο, κάτι που δεν είναι ανταλλάξιμο με τίποτα άλλο, θα μπορούσε να είναι μια ιδέα, ένα κτήριο, ένα χρώμα, ένα συναίσθημα, ένα ανθρώπινο πλάσμα. Η ίδια του η μοναδικότητα είναι πάντοτε αυτή που το θέτει σε κίνδυνο. Απέναντι στη μιντιακή εξάπλωση και την παγκοσμιοποίηση της κουλτούρας, απέναντι στην ισοπέδωση των αξιών και τη γενίκευση μιας σκέψης που διαπλάθεται αποκλειστικά από γνώμες που μπορούμε ακόμη να βρούμε μοναδικά αντικείμενα; Πώς να τα ορίσουμε, να τα δημιουργήσουμε, να τα προστατεύσουμε, να τα αναγνωρίσουμε; Αναπτύσσοντας γύρω από αυτό το θέμα τον διάλογο τους, οι Baudrillard και Nouvel προσεγγίζουν άλλα θεμελιώδη προβλήματα που αφορούν τα χρόνια που έρχονται. Φαντάζονται πως θα είναι η πόλη του αύριο, αναρωτιούνται γιατί το ιδανικό της διαφάνειας έχει εισχωρήσει λίγο-λίγο σε όλες τις σφαίρες, από την πολιτική ως την αρχιτεκτονική. Πραγματεύονται, τέλος, τη δυσκολία της ελευθερίας.
Ένα δοκίμιο για τη μοναδικότητα λοιπόν, που διαπνέει το έργο και την αναζήτηση και των δύο. Και που προσδιορίζει μια ορισμένη ηθική, επίσης. Ένα κείμενο που γεννήθηκε από πάθος και γέννα πάθος απέναντι στις μεγάλες μεταλλάξεις που προαναγγέλλονται. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Πώς διαγράφεται όμως το μέλλον της αρχιτεκτονικής, έστω κι αν "δεν είναι αρχιτεκτονικό", όπως ισχυρίζεται ο Νουβέλ -παρότι υφίσταται πάντοτε μια "ιδιαίτερη στρατηγική του κατοικείν"- όταν από την μια μεριά, τα ελάχιστα ιδιότυπα κτίρια θα αδυνατούν όλο και περισσότερο να εγγραφούν στις συνθήκες μετατροπής τους σε "μοναδικά αντικείμενα", ενώ από την άλλη μεριά, θα εκλείπουν αναφανδόν επινοητές;
Παρά τις ενδεχόμενες διαφωνίες που εγείρουν ορισμένα σημεία αυτής της συνομιλίας, αξίζει να δοθεί η δέουσα προσοχή στο εν λόγω κείμενο, διότι ανοίγει νέα πεδία συζητήσεων, πέρα από τις αυτοαναφορικές και ακαδημαϊκές ενασχολήσεις της αρχιτεκτονικής και της φιλοσοφίας. Η ελληνική έκδοση, με τις πρόσθετες σημειώσεις και την αναγκαία εικονογράφηση, συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση. (Τάκης Κουμπής, Η Καθημερινή της Κυριακής, 15/5/2005)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLES OBJECTS SINGULIERS - ARCHITECTURE ET PHILOSOPHIE
ISBN139789607980885
ΕκδότηςFUTURA
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2005
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις20x13
ΜετάφρασηΗΛΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΝΤΡΙΓΙΑΡ ΖΑΝ, ΝΟΥΒΕΛ ΖΑΝ
Κωδικός Πολιτείας4367-0071
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mania17, lazarosk

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS