Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ ( ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ / ΣΕΙΡΑ ) ( ΤΡΑΥΛΟΣ Π. )

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ

WU MING (BLISSETT LUTHER)
Κωδ. Πολιτείας: 4275-0028




Παρουσίαση

Στα μέσα της δεκαετίας του '90, κάνει την εμφάνισή της στην Ιταλία μία ομάδα ''σαμποτέρ των ΜΜΕ'' που υπογράφει με το όνομα ''Luther Blisset''. Ο ''Luther Blisset'' διασπείρει ψευδείς ειδήσεις παρασύροντας σε κολοσσιαίες γκάφες έγκυρες εφημερίδες και περιοδικά, κάνει ακτιβισμό στο internet, αρθρογραφεί, εκδίδει ένα βιβλίο, παραπλανεί τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά όλης της Ευρώπης ασχολούνται με το φαινόμενο και οι εικασίες πέφτουν βροχή: πίσω από την υπογραφή αυτή κρύβεται μια ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, μια ομάδα χάκερς ή ο Ουμπέρτο Έκο, του οποίου τα κείμενα και οι ιδέες παρουσιάζουν εκπληκτική ομοιότητα με εκείνα του ''Luther Blisset''; [...]
Σε μια εποχή ρημαγμένη από τους θρησκευτικούς πολέμους, ένας φοιτητής θεολογίας επιλέγει το στρατόπεδο των αιρετικών και των απόκληρων. Απέναντί του ένας κυνηγός αιρετικών και ανάμεσά τους, σαν σκακιέρα, μια από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές της Ευρώπης. Ένα παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως, όπου όλα επιτρέπονται στο κυνήγι μιας νίκης που το νόημά της παραμένει μυστηριώδες ως το τέλος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςQ
ISBN139789607990358
ΕκδότηςΤΡΑΥΛΟΣ
ΣειράΚΡΥΣΤΑΛΛΟ 15
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2001
Αριθμός σελίδων840
Διαστάσεις22x12
ΜετάφρασηΚΑΚΑΤΣΑΚΗ ΧΡΥΣΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥ ΜΙΝΓΚ (ΛΟΥΘΕΡ ΜΠΛΙΣΕΤ)
Κωδικός Πολιτείας4275-0028
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

maria1977, zarathustra, maria vouka, sugahtankdesign, tsoudimi

Κριτικές για το προϊόν

[05/01/2022] LeVoleur.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ και ένα βιβλίο γεμάτο δράση, o Εκκλησιαστής είναι η ιστορία αυτού που σήμερα θα αποκαλούσαμε ακτιβιστή, αν όχι αναρχικό, με φόντο την Ευρώπη της Μεταρρύθμισης.
[05/12/2018] ange.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο αρχικός τίτλος είναι ένα απλό "Q". Οι τύποι είναι τρομεροί, είναι ό,τι καλύτερο παράγεται στην Ιταλία, δεν γράφουν λογοτεχνία για τη λογοτεχνία, ούτε γράφουν μόνο λογοτεχνία, τα έργα τους είναι βαθιά πολιτικά, γι' αυτό δέχονται επιθέσεις από παντού, το θηρίο πρέπει να κρατιέται κοιμισμένο, το δύσκολο για τους Wu Ming, όπως αυτοαποκαλούνται μετά τη συγγραφή του Q, είναι ότι μόνο μια ισχνή μειοψηφία της κοινωνίας θα καταφέρει να διαβάσει τον "Εκκλησιαστή" και να εξάγει συμπεράσματα. Εγώ για τον ελληνικό τίτλο θα προτιμούσα το "Omnia sunt communia". Συγκλονιστική η κραυγή: "γιατί κανείς δεν μου μίλησε για τις Τράπεζες;"
[19/10/2015] Genome.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συγκλονιστικό βιβλίο! Για την επανάσταση, την ήττα, την ανασύνταξη, τους ταπεινούς και καταφρονεμένους!
[31/07/2012] akatamakata.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απλά καταπληκτικό.
[06/03/2012] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ξεκινώντας από τα έντονα χρόνια της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης του 1517, με τον Τόμας Μίντσερ να διαμαρτύρεται κατά των διαμαρτυρομένων του Λούθηρου (τον οποίο θεωρεί μαριονέτα των Αψβούργων) και να ηγείται μιας νέας "αίρεσης", αυτής των Αναβαπτιστών, να συγκεντρώνει γύρω του, οργανώνει και ξαναβαφτίζει χωρικούς, να επαναστατεί (1524) και να χάνει, η ιστορία πάει στο Μύνστερ και την παράκρουση των εκεί Αναβαπτιστών που έχρισαν εαυτούς βασιλιάδες, οργίασαν και καταπάτησαν εις το όνομα του Θεού και του Αγώνα κάθε ιερό και όσιο μέχρι που τους κρέμασαν και τους άφησαν να σαπίσουν σε κάτι κελιά που περήφανοι οι Γερμανοί τα έχουν ακόμα να κρέμονται από τον Καθεδρικό του Μύνστερ. Kι αφού τελειώσει κι αυτό, πάμε στις Κάτω Χώρες και σε απάτες με ομόλογα, επαναστάσεις κατά της αληθινής εξουσίας, αυτής που έδινε την ουσία και υπόσταση στους παπάδες που κυβερνούσαν και πριν την Τουρκία μία στάση στη Βενετία. Το βιβλίο είναι τέρας. Ο αφηγητής μας (Γκούσταβ, Γκερτ, Τισιάνος, αλλάζει τα ονόματα σαν τα πουκάμισα) είναι μέσα σ' όλα αυτά και την γλιτώνει, ανασυντάσσεται, ανασυσπειρώνεται, ξαναγωνίζεται, απογοητεύεται με τα πάντα, αλλάζει γνώμες, αλλάζει χώρες, ζωές, περνούν 50 χρόνια, γίνεται της κακομοίρας. Από κοντά του πάντα ένας ρουφιάνος της εξουσίας δηλαδή της Ιεράς Εξέτασης, άγνωστος στον αναγνώστη, το μυστήριο της υπόθεσης, στέλνει γραπτές πληροφορίες στον καρδινάλιο Καράφα, τον μεγάλο Ιεροεξεταστή, υπογράφοντας ως "Εκκλησιαστής". Ο αφηγητής με τα χίλια ονόματα και η μαύρη σαν τον θάνατο σκιά του με το κωδικό όνομα στο τέλος του βιβλίου θα συναντηθούν. Οι 4 συγγραφείς που γράφουν με το όνομα Λούθερ Μπλίσετ φέρνουν με το απλό, σύγχρονο γλωσσικό τους ιδίωμα, και τους κινηματογραφικούς ρυθμούς τους μια ιστορία που συνέβη 500 χρόνια πριν στην πόρτα μας. Αν εξαιρέσεις τους 2 άσπονδους φίλους, όλοι οι υπόλοιποι ήρωες της ιστορίας ήταν υπαρκτά πρόσωπα και οι ιστορίες τους ήταν αυτές. Το ρεζουμέ μου: η επανάσταση είναι μια φάρσα, αλλά χωρίς επανάσταση η ζωή είναι δράμα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΟΥΒΡΟ - ΠΑΡΙΣΙ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS