Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ε/Δ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ κ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ Δ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΓΥΡΙΧΙΔΟΥ Ν. ΕΦΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2621-0004




Παρουσίαση

Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια την ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή των μαθητών στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ε' και Στ' τάξης του δημοτικού.
Εκτός από τους τοπικούς διαγωνισμούς που διεξάγονται από το 1993 από τα παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπως της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, των Χανίων, της Ροδόπης, της Φλώρινας προστέθηκαν και δύο Πανελλήνιοι Μαθηματικοί Διαγωνισμοί. Πρόκειται για τον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ο Μικρός Ευκλείδης» που διοργανώνει από το 2007 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία καθώς και τον διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό» που διεξάγεται στη χώρα μας από το 2006 με πρωτοβουλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μιχάλη Λάμπρου και με την συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Μαθηματικών.
Οι διαγωνισμοί αυτοί πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν θετικά στη μάθηση των μαθηματικών και θα δώσουν ισχυρή ώθηση στην μαθηματική εκπαίδευση στην χώρα μας.
Τα προβλήματα που δίνονται στους διαγωνισμούς αυτούς είναι αφενός μεν προβλήματα στα οποία ζητείται να χρησιμοποιηθούν κάποιοι τύποι και να γίνουν κάποιοι υπολογισμοί και αφετέρου προβλήματα τα οποία, όπως λέμε, «απαιτούν σκέψη». Δηλαδή προβλήματα που απαιτούν δημιουργικότητα, φαντασία και διαισθητική ικανότητα.
Πολύ συχνά στα προβλήματα αυτά δίνονται από τους μικρούς μαθητές πρωτότυπες και ιδιαίτερα ευφάνταστες λύσεις που μας εντυπωσιάζουν.
Πολλοί είναι οι μαθητές που ανακάλυψαν το ταλέντο τους στα μαθηματικά μέσα από τη δημιουργική τους ενασχόληση με τέτοιου είδους προβλήματα, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να συμβεί μέσα από τη σχολική διαδικασία και το παραδοσιακό περιεχόμενο των σχολικών μαθηματικών. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Εισαγωγή
Ενότητα 1: Αριθμοί και πράξεις
Ενότητα 2: Εξισώσεις και προβλήματα
Ενότητα 3: Γεωμετρία
Ενότητα 4: Ασκήσεις για λύση
Ενότητα 5: Θέματα από παραρτήματα της Ε.Μ.Ε.
Ενότητα 6: Απαντήσεις
Ηλεκτρονικές πηγές
Λεπτομέρειες
ISBN139789607991324
ΕκδότηςΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2009
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2621-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS