Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ. Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1326-0019




Παρουσίαση

Ο "Αόρατος Πόλεμος", εν εκ των πολλών συγγραμμάτων του Νεοέλληνος Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, του Ναξίου (1749 - 1809), αποτελεί καρπόν ωρίμου και βαθυστόχαστου μελέτης και βιώσεως του μυστηρίου της ανθρωπίνης ψυχής.
Ο συγγραφεύς, που έχει συνδέσει το όνομά του με τα Νεοαλληνικά Γράμματα και την Μοναχικήν άσκησιν, κατόρθωσε να γνωρίσει βαθύτατα τον σφοδρόν αγώνα της ψυχής προς την τελείωσίν της, η οποία δεν ημπορεί να είναι άλλη από την επικοινωνίαν και ένωσιν μετά του Επουρανίου Πατρός, του οποίου αι πατρικαί αγκάλαι αναμένουν ανοικταί δια παν πιστόν τέκνον Του. Εν τη πορεία δε του προσωπικού του μακρού πνευματικού αγώνος ο Άγιος διέγνωσε πλήρως τα χαρακτηριστικά της εσωτερικής πάλης και εξεύρε τον απαιτούμενον ηθικόν οπλισμόν, που πρέπει να συνοδεύει τον πιστόν αγωνιστήν, όπως επιτύχει την αναχαίτισιν των σκοτεινών δυνάμεων του επιβουλεύοντος την ανθρωπίνην γαλήνην Διαβόλου καθώς και την αδυναμίαν του σαρκίου, ώστε να διανοίξει τον δρόμον που θα τον φέρει συντόμως εις το φως της θείας απολυτρώσεως, την οποίαν υπόσχεται εις τον πιστόν της η θρησκεία του Θεανθρώπου.
Πάντα ταύτα, χρησιμώτατα εφόδια δια κάθε προσκυνητήν της Εσταυρωμένης Αγάπης εκθέτει ο Άγιος Νικόδημος συνοδευμένα με πλήρη ψυχολογικήν παρατήρησιν, φιλοσοφικήν τοποθέτησιν, θεολογικήν ενημερότητα και αρτιωτάτην αναφοράν εις τας σχετικάς σελίδας των Ιερών Γραφών και των Πατερικών κειμένων.
Τοιούτον χρήσιμον πόνημα και απαύγασμα αληθούς βιώσεως αξίου συγγραφέως και προσκυνομένου αγίου παραδίδομεν αυτούσιον με ιδιαιτέραν ικανοποίησιν εις το αναγνωστικόν κοινόν της Ελληνικής Χριστιανικής Κοινωνίας. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608093157
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΩΣ - Χ.Ε.Ε.Ν.
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων268
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1326-0019
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ
PERRY SARAH
€19.90 €6.96
(-65%)
Κερδίζετε €12.94
ΓΙΟΓΚΑ
FRASER TARA
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS