Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΥ

ΠΩΣ Η ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

INNES BRIAN
Κωδ. Πολιτείας: 2402-0084




Παρουσίαση

Υπάρχει στ' αλήθεια εγκληματικός τύπος ανθρώπου; Οι εγκληματίες γεννιούνται, έχουν δηλαδή εγκληματική προδιάθεση, ή οδηγούνται στη διάπραξη εγκλημάτων λόγω συνθηκών; Γιατροί, ψυχολόγοι και εγκληματολόγοι δεν έχουν βρει την απάντηση σ' αυτό το ερώτημα εδώ και αιώνες. Τον 19ο αιώνα ο Ιταλός ψυχίατρος Τσεζάρε Λομπρόζο θεωρούσε πως οι εγκληματίες μπορεί να αναγνωριστούν από τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά και πως η εγκληματική συμπεριφορά είναι κληρονομική. Παρόλο που οι εγκληματολόγοι-ψυχολόγοι έχουν απορρίψει εδώ και καιρό αυτή την ντετερμινιστική θεωρία, η ιδέα της σκιαγράφησης του προφίλ ενός εγκληματία παραμένει. Πράγματι, πολλές φορές η σκιαγράφηση του προφίλ ενός εγκληματία έχει συμβάλει καθοριστικά στη σύλληψη επικίνδυνων εγκληματιών, όπως απαγωγέων, εκβιαστών, βιαστών και κατά συρροήν δολοφόνων. Στο βιβλίο "Το προφίλ του εγκληματικού νου" αναλύονται οι μέθοδοι που ακολουθούνται στη σκιαγράφηση του προφίλ ενός εγκληματία. [. . .] (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ
"ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΕΡΑΤΑ. . ."
ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ΠΡΟΦΙΛ ΒΑΣΕΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPROFILE OF A CRIMINAL MIND
ISBN139789608228917
ΕκδότηςΚΟΧΛΙΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2004
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις25x20
ΜετάφρασηΒΑΣΙΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΙΝΣ ΜΠΡΑΙΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2402-0084
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas, stio

Κριτικές για το προϊόν

[25/09/2018] kbantikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είμαι απόλυτα εθισμένος σε αυτά τα βιβλία, απόλυτα, για αυτό και τα 4 αστέρια αλλιώς σαφέστατα 3. Καλό το βιβλίο με μεταφραστικά λάθη όμως τα οποία κάπως θολώνουνε το κείμενο και αυτά που προσπαθεί να αποδώσει δεν γνωρίζω μήπως απλώς είναι λίγο κακογραμμένο στην αρχική γλώσσα.
Πολύ καλό σαν μία γενική ενημερωτική εισαγωγή στις προσπάθειες να συσταθεί μια γνωσιακή βάση, μια επιστημονική θεωρία για τους κατα συρροήν και όχι μόνο δολοφόνους και τα γεγονότα που οδήγησαν σε μια τέτοια ανάγκη.
Βεβαίως λόγω του θέματος το βιβλίο αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν μπορεί κάποιος παρά να λυπάται με την ισχνή μεταφραστική προσπάθεια τέτοιων βιβλίων στα ελληνικά καθ' οτι σχετικά βιβλία στην ελληνική απλώς δεν υπάρχουν.
Θα έλεγα οτι το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό και δεν είναι για τον καθένα, καθαρά και μόνο λόγο του θέματος το οποίο διαπραγματεύεται. Περνάει αρκετά καλά τον λόγο για τον οποίο το ψυχολογικό προφίλ έπρεπε να δημιουργηθεί, αποτυγχάνει λίγο στην ροή και σε μια πιο δομημένη πλοκή και υπόθεση αλλά το θεμα είναι τέτοιο που θέλει βιβλιοθήκες για να αναλυθεί. Αντιλαμβάνεστε ότι λόγο της θεματολογίας μπορεί κάποιες φωτογραφίες ή περιγραφές να σας φανούν αρκετά ενοχλητικές, προσωπικά εμένα δεν μου φανήκανε μπορεί να θέλω μια σκιαγράφηση.
Σας συστήνω ανεπιφύλακτα την τηλεοπτική σειρά MINDHUNTER(2017) η οποία διαπραγματεύεται παρόμοιο θέμα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50
ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
ELIAS NORBERT
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS