Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

EBERHARDT ISABELLE
Κωδ. Πολιτείας: 2904-0034




Παρουσίαση

"Ζω σημαίνει φεύγω" έλεγε συχνά η Ιζαμπέλ Έμπερχαρντ, και αυτό έκανε σ' όλη της τη ζωή. Καβάλα στο αγαπημένο της άλογο, τον Σουφ, περιπλανιόταν στην απεραντοσύνη της ερήμου, και αυτή η ανεμπόδιστη ελευθερία, αυτή η απόλυτη σιωπή την έκαναν ευτυχισμένη. Η Έμπερχαρντ δεν έγραφε επειδή ήταν συγγραφέας. Έγραφε μόνο όταν ένιωθε τη συγκίνηση να την πλημμυρίζει και αισθανόταν την ανάγκη να εκφραστεί. Αντλούσε το υλικό της από τα μαυριτανικά καφενεία στις καθημερινές ατέλειωτες συζητήσεις της με τους ντόπιους, τις αέναες μετακινήσεις της στην έρημο και το συγχρωτισμό της με τους νομάδες. Το ύφος της έχει όλη τη χάρη του αυθόρμητου, του πηγαίου, και τα θέματα της είναι απλά. Το συγγραφικό έργο της Έμπερχαρντ είναι αναπόσπαστα δεμένο και συμβατό με τη ζωή της. Μια ζωή άνευ όρων και ορίων, περιπετειώδης και ριψοκίνδυνη. Το βιβλίο "Με την άμμο στα μάτια" περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των διηγημάτων της, αποσπάσματα από τα ημερολόγιά της και επιστολές της.
"Η ζωή της μοιάζει αφημένη στην τύχη, στο έλεος των παρορμήσεων. Δεν έπαιρνε αποφάσεις, ζούσε στον πυρετό της δράσης. Ο χαρακτήρας της συνδύαζε μια εξαιρετική προσήλωση στους στόχους της και μια ζωηρή νοσταλγία για το ανέφικτο. Η σοφία της ήταν η επίγνωση ότι αυτό που έψαχνε ήταν απλησίαστο και απρόσιτο". (Πολ Μπόουλς) (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608239296
ΕκδότηςΝΑΡΚΙΣΣΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων440
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΛΛΑΝΤΙΟΥ ΛΗΔΑ
ΕπιμέλειαΚΟΥΛΟΥΡΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΜΠΕΡΧΑΡΝΤ ΙΖΑΜΠΕΛ
Κωδικός Πολιτείας2904-0034
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΘΕΩΝ
MEEKS DIMITRI
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS