Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΤΑΛΙΝ - ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

ΣΤΑΛΙΝ

ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

RAZINSKY EDVARD
Κωδ. Πολιτείας: 2904-0046




Παρουσίαση

Ο Ρατζίνσκι μετά τις βιογραφίες του "Ρασπούτιν" και του "Τελευταίου τσάρου", κλείνει την τριλογία του με την πιο αμφιλεγόμενη ίσως προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας, τον Στάλιν. Συγχρόνως ολοκληρώνει με εκπληκτική ζωντάνια και αμεσότητα το πανόραμα του πιο ταραγμένου αιώνα της Ρωσικής ιστορίας. Ο συγγραφέας των πιο πολυδιαβασμένων από το διεθνές αναγνωστικό κοινό βιογραφιών μας δίνει την πρώτη λεπτομερή αφήγηση της ζωής του Στάλιν που στηρίζεται σε γεγονότα τα οποία καμία από τις προηγούμενες βιογραφίες δεν είχε λάβει υπόψη της. Έχοντας εξασφαλίσει την προνομιακή, κατά προτεραιότητα, πρόσβαση στα μυστικά αρχεία της Ρωσίας, ο Ρατζίνσκι αποδίδει με λεπτές πινελιές και ζωηρές αποχρώσεις την εικόνα του πανίσχυρου Σοβιετικού ηγέτη έτσι όπως κανένας μέχρι τώρα δεν έχει κάνει. Ο Ιωσήφ Στάλιν φρόντισε να καλύψει με τρομερή μυστικότητα τις λεπτομέρειες της ζωής του, εξαφανίζοντας παλιούς συντρόφους, παραποιώντας αρχεία και δημιουργώντας μια μεθοδευμένη και απόλυτα ελεγχόμενη μυθολογία γύρω από το πρόσωπό του, μια μυθολογία που δεν είχε μέχρι σήμερα αμφισβητηθεί. Ο Ρατζίνσκι ζωντανεύει το παρελθόν με τρόπο συγκλονιστικό, αποκαλύπτοντας την αλήθεια για την επιδίωξη του Στάλιν να επιβάλει την κυριαρχία του και να κατακτήσει την απόλυτη εξουσία. Οι ίντριγκες του Κρεμλίνου, τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι ευφάνταστες καλοσχεδιασμένες συνωμοσίες, οι ιδιωτικές ζωές των Σοβιετικών αξιωματούχων - όλα αυτά μετατρέπονται σε μια σφιχτοδεμένη, δυνατή και μεγαλειώδη αφήγηση που αποκαλύπτει το αίνιγμα αυτού του ανελέητου και αδίστακτου αρχηγού, για τον οποίο κανένα άβατο δεν υπήρξε ποτέ, μπροστά στην επιδίωξη της απόλυτης δύναμης... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο Ρατζίνσκι είναι εμπνευσμένος αφηγητής, το αποδεικνύει και σ' αυτό εδώ το βιβλίο του. Διαθέτει μια σίγουρη διεισδυτική ματιά, με την οποία προσεγγίζει το εντυπωσιακό και ανέκδοτο υλικό γύρω από τις λεπτομερείς πληροφορίες για την προσωπική, και όχι μόνο, ζωή του Στάλιν.. . .Η βιογραφία αυτή αξίζει να διαβαστεί από το ευρύ αναγνωστικό κοινό και σίγουρα θα γίνει δημοφιλές ανάγνωσμα. Είναι η πληρέστερη ίσως βιογραφία του Μεγάλου Αφέντη". (The New York Times Book Review)

«Ο Ρατζίνσκι περιγράφει εκείνη την υπέροχη αίσθηση που έχεις όταν δουλεύεις σε σπάνια αρχεία και νιώθεις σαν να αγγίζεις με τα χέρια σου τους πεθαμένους εδώ και χρόνια ήρωες της ιστορίας». ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ-ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Ο Ρατζίνσκι "σκάλισε" εξαντλητικά όλα τα γνωστά και άγνωστα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ), που τώρα αποκαλείται σεμνά Ρωσικό Κέντρο Διατήρησης και Μελέτης της Νεότερης Ιστορίας. Έτσι η προσέγγισή του στη μυστική ζωή του Στάλιν είναι μέχρι στιγμής η πιο έγκυρη και ολοκληρωμένη. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ, Το Βήμα, 4/11/2007)

Περιεχόμενα

Πρόλογος: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες - Ο Ρατζίνσκι και τα "Αινίγματα της Ιστορίας"
Πρόλογος του συγγραφέα
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΣΟΣΟ, Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ
Μικρός άγγελος
Τα αινίγματα της παιδικής ηλικίας και της νεότητας
Το τέλος του Σόσο
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΚΟΜΠΑ, Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ
Τα αινίγματα του Κόμπα
Ο νέος Κόμπα
Οι παρτίδες ενός μεγάλου σκακιστή
Η μεγάλη ουτοπία
Ειδικός επί των καταστροφών
Η γέννηση του Στάλιν
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΣΤΑΛΙΝ, Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ
Η πρώην σκιά
Το τέλος των ηγετών του Οκτώβρη
Τσακισμένη χώρα
Ο θάνατος της ελπίδας
Το συνέδριο του νικητή
Το θρίλερ της επανάστασης
Η εξόντωση
"Ο αγαπημένος του κόμματος"
Ίδρυση μιας καινούριας χώρας
Θεράπων της ιερής φλόγας
Το μεγάλο όραμα
Οι πρώτες μέρες του πολέμου
Οικογένεια και πόλεμος
Η επιστροφή του φόβου
Η αποκάλυψη που δεν ήρθε
Θάνατος ή δολοφονία;
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789608239449
ΕκδότηςΝΑΡΚΙΣΣΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων826
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΑΡΚΕΣ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ-ΓΚΑΡΣΙΑ
ΜετάφρασηΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΑΤΖΙΝΣΚΙ ΕΝΤΒΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2904-0046
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Epitimos, Α.Πα., pagaion, master1595

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Chaosman, ANAF

Κριτικές για το προϊόν

[23/08/2016] pagaion.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενα βιβλιο που σε καθηλωνει απο την πρωτη ως την τελευταια σελιδα. Μια αρνητικη βιογραφια του Σταλιν, αξιοπιστη, βασισμενη σε στοιχεια αγνωστα στους προηγουμενους βιογραφους του, ακομη και στον Βολγκογκονωφ. Παντως απο την αναγνωση προκυπτει οτι ο Γεωργιανος Σταλιν,που εξελιχθηκε σε Ρωσο υπερεθνικιστη και σε νεο Τσαρο, με ατσαλινη θεληση, χρησιμοποιωντας θεμιτα και αθεμιτα μεσα και μη υπολογιζοντας ανθρωπινες ζωες, συνετριψε πρωτα τους παλαιοκομματικους που ειχαν γινει και μετα τους Γερμανους, κατεκτησε ολοκληρη την Ανατολικη Ευρωοη και εκανε την ΕΣΣΔ υπερδυναμη. Σημερα σε γκαλοπ η νεολαια της Ρωσιας σε ποσοστο 60℅ θεωρει οτι ο Σταλιν εκανε περισσοτερο καλο στη Ρωσια, παρα κακο.
[14/10/2014] Chaosman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η απόλυτη βιογραφία της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν. Απίστευτος όγκος πληροφοριών παρατίθεται με τόση ευγλωττία και ζωντάνια που σου είναι πολύ εύκολο να το διαβάσεις παρά τις 800 σελίδες του. Οι λεπτομέρειες που δίδονται σε πολλά γεγονότα λόγω της πρόσβασης του Ρατζίνσκι στα γνωστά και άγνωστα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ) καθιστά την ανάγνωση του βιβλίου καθηλωτική. Σελίδες γεμάτες συνωμοσίες, πισώπλατα μαχαιρώματα, διπλές παγίδες, ψεύτικες αλλά καλοσχεδιασμένες κατηγορίες και όλα αυτά ενορχηστρωμμένα από τον master του είδους, τον σκακιστή που βλέπει πολλές κινήσεις μπροστά, τον απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού τον Ι. Στάλιν. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, τα ντοκουμέντα και οι καταθέσεις των λίγων ανθρώπων οι οποίοι κατάφεραν και επέζησαν την εποχή των μεγάλων εκκαθαρίσεων 1936-1938, καταλαβαίνει κάποιος τι ακριβώς ήταν, επιζητούσε και πρέσβευε ο άνθρωπος αυτός την εποχή εκείνη στην τεράστια Σοβιετική Ένωση. Ήταν με λίγα λόγια κατά την προσωπική μου άποψη το αντίστοιχο του Χίτλερ στην Ανατολή. Προσωπικότητα που λατρεύτηκε και δοξάστηκε από τα χείλι εκατομμυρίων ανθρώπων και όμως υπεύθυνος και κατακριτέος για την εξόντωση και τον αφανισμό άλλων τόσων. Η μόνη διαφορά είναι ότι ενώ ο Χίτλερ το έπραξε απροκάλυπτα από την πρώτη στιγμή ο Στάλιν το πέτυχε με άκρα μυστικότητα και κάτω από το πέπλο της τρομοκρατίας που του χάρισε απλόχερα το κόμμα και η πίστη του Ρωσικού λαού στο κομμουνιστικό καθεστώς. Το βιβλίο είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει στο είδος των ιστορικών βιογραφιών. Έξοχο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
€11.90 €4.76
(-60%)
Κερδίζετε €7.14
ΝΙΟΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
SCHNITZLER ARTHUR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS