Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΕΣ // ΞΑΦΝΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΛΕ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΕΣ

ΞΑΦΝΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Σ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-2872




Παρουσίαση

Το τιμητικό Λεύκωμα "Γυναίκες Ηπειρώτισσες - Ξαφνιάσματα της Φύσης", το οποίο μας ενέπνευσε ο σεβασμός προς τη σεπτή μορφή της ηρωίδας Ηπειρώτισσας, επώνυμης και ανώνυμης, και εκδώσαμε με την ευγενική χορηγία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και η θερμή συμπαράσταση της προέδρου του κ. Μερόπης Καλδή, βρήκε την αναμενόμενη ευμενή ανταπόκριση εκ μέρους του Ηπειρώτικου κόσμου.
Η πρώτη του εμφάνιση και παρουσίαση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, τον Οκτώβριο του 2005 αποτέλεσε την αφετηρία μιας υποδοχής, θερμής, μιας υποδοχής πανηγυρικής. Οι Αρχές της πόλης των Ιωαννίνων, το ευαίσθητο Γιαννιώτικο κοινό και σύσσωμος ο Γιαννιώτικος Τύπος εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια για το εγχείρημα και το περιεχόμενο του Λευκώματος.
Ακολούθησε η παρουσίαση του Λευκώματος στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Διστόμου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής και στη "Θεοφάνειο" αίθουσα τέχνης και πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας, ενώ εκκρεμεί η παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Χαλκίδα, στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, που θα γίνουν προσεχώς.
Η ίδια συγκίνηση παντού και από όλους. Οι αναφορές στη Ηπειρώτισσα ηρωίδα, μάνα, γιαγιά, αδερφή, επώνυμη και ανώνυμη, ξυπνούν σε όλους τα αισθήματα λατρείας, προς τα αγαπημένα γυναικεία πρόσωπα. Η παρουσίαση επιλεγμένων φωτογραφικών στιγμιότυπων από την σκληρή καθημερινότητα της Ηπειρώτισσας, ξαναζωντανεύει σε όλους την απροσμέτρητη προσφορά, την πραγματική αυτοθυσία των δικών τους αγαπημένων γυναικείων μορφών, που ούτως ή άλλως, σημάδεψαν και τη δική τους πορεία.
Αυτή η ευμενής υποδοχή, που έτυχε το Λεύκωμα "Γυναίκες Ηπειρώτισσες - Ξαφνιάσματα της Φύσης" εξάντλησε τα αντίτυπα της πρώτης έκδοσης. Επειδή το Λεύκωμα αυτό, αποτελεί εκπλήρωση χρέους των Ηπειρωτών προς την Ηπειρώτισσα, επειδή οι προσδοκίες για την απόκτησή του και την γνωριμία του συνεχίζονται αθρόες, και επειδή έχει ακόμα να πραγματοποιήσει πολλά δρομολόγια και πολλούς σταθμούς, αποφασίσαμε την επανέκδοσή του, βελτιωμένη και επαυξημένη. Συμπεριλήφθηκαν μερικές ακόμα επώνυμες Ηπειρώτισσες, που διακρίθηκαν όλως ιδιαιτέρως στον εθνικό, κοινωνικό και πολιτιστικό βίο. Εμπλουτίστηκε με ένα μικρό αφιέρωμα στην Ηπειρώτισσα Μάνα, αρχή και τέλος της κοσμικής παρουσίας, αφετηρία της δημιουργικής παρουσίας και της διαχρονικής προσφοράς όλων μας.
Το Λεύκωμα "Γυναίκες Ηπειρώτισσες - Ξαφνιάσματα της Φύσης" με την βελτιωμένη του εμφάνιση και την επαυξημένη μορφή του, συνεχίζει να τιμά και να ευλαβείται, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, τη σεπτή και συνάμα ηρωική μορφή της Ηπειρώτισσας, και να δίνει την ευκαιρία στους Ηπειρώτες να αναμνησθούν των οικείων τους προσώπων και να αναπέμψουν το δικό τους θυμίαμα προς τις σεπτές μορφές τους. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογοι
Εισαγωγή
Μέρος Α' - Στις σελίδες της Ιστορίας
Μέρος Β' - Στους κύκλους της Ζωής
Μέρος Γ' - Στα αγαθοποιά Έργα
Μέρος Δ' - Στην παιδεία και την Εκπαίδευση
Μέρος Ε' - Στο σύγχρονο κόσμο
Επίλογος
Ευχαριστήρια
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789608266339
ΕκδότηςΙΔΙΩΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων250
Διαστάσεις30x24
ΕπιμέλειαΣΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1985-2872
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

SIGMUND FREUD
GAY PETER
€42.40 €19.08
(-55%)
Κερδίζετε €23.32
ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
IBSEN HENRIK
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS