Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
LEGORRETA+LEGORRETA// ΟΨΕΙΣ κ ΧΡΩΜΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ κΜΑΓΕΙΑ ΑΡΧΙΤΕ

LEGORRETA + LEGORRETA

ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 2829-0141
Τιμή Έκδοσης
€5.00
Τιμή Πολιτείας
€3.75
(-25%)
Κερδίζετε €1.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Είναι ένα προνόμιο για την Πρεσβεία του Μεξικού να παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη την έκθεση "Legorreta + Legorreta. Όψεις και χρώμα. Μυστήριο και μαγεία στην αρχιτεκτονική" στην οποία παρουσιάζονται κάποια από τα σημαντικότερα σχέδια του διαπρεπή Μεξικανού αρχιτέκτονα, τα έργα του οποίου μεταμόρφωσαν το αστικό τοπίο της Πόλης του Μεξικού και πολλών άλλων πόλεων σε όλο τον κόσμο με την πρωτοτυπία των σχημάτων και τη χρήση χρωμάτων σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια. Το έργο του Legorreta συνέβαλε στην ανάπτυξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και καθιέρωσε ένα στυλ που αναγνωρίζεται διεθνώς ως μεξικανική σχολή αρχιτεκτονικής.
Πριν από 70 χρόνια οι κυβερνήσεις Μεξικού και Ελλάδας υπέγραψαν το Σύμφωνο Φιλίας που επισημοποίησε τις διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Κατά τη διάρκεια αυτών των επτά δεκαετιών, η θαυμαστή εξέλιξη της επιστήμης και της τέχνης μεταμόρφωσαν τις ζωές των κοινωνιών μας, ανοίγοντας ορίζοντες που δεν υποψιαζόμασταν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης έκφρασης. Η αρχιτεκτονική είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα αυτής της προόδου και ο Legorreta ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Μουσείο Μπενάκη για τη ζεστή φιλοξενία του, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής για τη γενναιόδωρη υποστήριξή του στην πραγματοποίηση της έκθεσης και να συγχαρώ την επιμελήτρια, την αρχιτέκτονα Άννα Σκιαδά, για την καταπληκτική δουλειά της που έδωσε σχήμα και περιεχόμενο σ' αυτή την παρουσία του Μεξικού στη χώρα που διέδωσε στον κόσμο τις θεωρητικές και πρακτικές βάσεις της τέχνης της αρχιτεκτονικής. (Manuel Cosio, Πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608347953
ΕκδότηςΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2008
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις15x15
ΕπιμέλειαΣΚΙΑΔΑ ΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2829-0141
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52
Μάρκος Αυρήλιος
ROBERTSON DONALD
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS