Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ

ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΤΣΙΧΛΗΣ Ε. Σ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3555-0061




Παρουσίαση

Το κίνημα του Γουδή το 1909 θεωρείται σήμερα η αφετηρία της ανορθώσεως του ελληνικού κράτους. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Το κίνημα προκάλεσε μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ του θρόνου, των ενόπλων Δυνάμεων, των πολιτικών, των αστών, των λαϊκών στρωμάτων, των Μεγάλων Δυνάμεων ακόμη και μεταξύ στρατού και ναυτικού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια έκρυθμη κατάσταση που εύκολα μπορούσε να βυθίσει στο χάος την Ελλάδα. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή εμφανίσθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η δράση του οποίου προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις. Σε αυτήν τη μελέτη προτάσσεται ως εισαγωγή μικρά αναδρομή των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και στρατιωτικών εξελίξεων της περιόδου 1897-1909, εποχής που έχει ελάχιστα μελετηθεί. Εν συνεχεία εξετάζεται η εξέλιξη του κινήματος ημέρα την ημέρα καθώς παρατίθενται τα γεγονότα όπως καταγράφηκαν στον τύπο της εποχής, διασταυρωμένα και συμπληρωμένα από διάφορες πηγές. Παραλλήλως με την παράθεση των ιστορικών γεγονότων, αναλύονται και σχολιάζονται εκτενώς οι πληροφορίες, στην προσπάθεια αναζητήσεως των πραγματικών αιτιών αλλά και των πραγματικών αποτελεσμάτων των γεγονότων. Ιδιαιτέρως επικεντρώνεται στη δράση του Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία θέτει πολλά ερωτήματα, στα οποία καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί απάντηση, και αυτό ίσως γίνεται για πρώτη φορά σε παρόμοια έκταση στην ιστοριογραφία της συγκεκριμένης περιόδου. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608354692
ΕκδότηςΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3555-0061
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Βιβλιοφάγος

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Hurtman

Κριτικές για το προϊόν

[29/03/2015] Βιβλιοφάγος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλιο αυτο αποτελει μια εξονυχιστικη μελετη για το κινημα του Γουδη(οπως σωστα το γραφει) και διαλυει αρκετους μυθους. Περιγραφει συντομα αλλα ικανοποιητικα, τα κοινωνικοπολιτικα δρωμενα της περιοδου που προηγηθηκε του κινηματος, εντοπιζει τα αιτια και τους στοχους των κινηματιων, εξεταζει τις σχεσεις τους με τον Ελευθεριο Βενιζελο και τελος γινεται απολογισμος του κινηματος. Ολα αυτα με νηφαλιοτητα και εξαντλητικη εξεταση των πηγων! Σε οποια σημεια των γεγονοτων, υπαρχουν διφορουμενες αποψεις, παρατιθενται αυτουσιες, ωστε ο αναγνωστης να εχει πληρη εικονα. Τελος, στην παραθεση της βιβλιογραφιας, ο συγγραφεας κανει κατι το οποιο εγω προσωπικα δεν εχω ξανασυναντησει σε αλλο βιβλιο(απ'οτι θυμαμαι τουλαχιστον)! Λεει πεντε λογια για τον εκαστοτε συγγραφεα και τα εργα απ'τα οποια αντλησε τις πληροφοριες του, ωστε να γνωριζει ο αναγνωστης τι εστι Ζορμπας, Μαρκεζινης, Παγκαλος, Ενεπεκιδης, Ασπρεας, Ντριο κλπ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
MELVILLE FRANCIS
€14.90 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.68
ΕΡΩΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΜΑΡΤΗ
BARREAU NICOLAS
€14.40 €7.20
(-50%)
Κερδίζετε €7.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS