Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ Μ΄ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΖΩ

Να σου πω μια ιστορία

Διηγήσεις που μ' έμαθαν να ζω

+
-
BUCAY JORGE
Κωδ. Πολιτείας: 3130-0108
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Δεν μπορώ" του είπα. "Δεν μπορώ!"
"Σίγουρα;" με ρώτησε αυτός.
"Ναι. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να σταθώ μπροστά της και να της πω τι νιώθω... Ξέρω, όμως, ότι δεν μπορώ."
Ο Χοντρός κάθισε σαν τον Βούδα πάνω σ' εκείνες τις φριχτές μπλε πολυθρόνες του γραφείου του. Χαμογέλασε, με κοίταξε στα μάτια και, χαμηλώνοντας τη φωνή όπως έκανε κάθε φορά που ήθελε να τον ακούσουν προσεκτικά, μου είπε:
"Να σου πω μια ιστορία..."
Και χωρίς να περιμένει να συμφωνήσω, ο Χόρχε άρχισε να αφηγείται.
Ο Ντεμιάν είναι ένας ανήσυχος νεαρός φοιτητής που προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Οι αναζητήσεις του τον κατευθύνουν στον "Χοντρό", έναν πολύ ιδιόρρυθμο ψυχαναλυτή που τον βοηθά να αντιμετωπίσει τη ζωή και να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν τρόπο πολύ πρωτότυπο: σε κάθε συνάντηση, του διηγείται από μία ιστορία, κλασική ή μοντέρνα, "ανατολίτικη" ή "δυτικότροπη", που πηγάζει από τη λαϊκή προφορική παράδοση ή απευθείας από τη φαντασία του "Χοντρού". Οι ιστορίες αρχίζουν να λειτουργούν ως παραβολές, και ο Ντεμιάν κατασιγάζει τις αγωνίες και τις ανασφάλειές του, ωριμάζοντας μάλλον, παρά βρίσκοντας "έτοιμες λύσεις" και "συνταγές ευτυχίας"... Οι σχέσεις μεταξύ θεραπευτή και θεραπευομένου δεν είναι -ούτε αυτές- συμβατικές και αναμενόμενες. Καβγάδες, διαφωνίες, συμπάθεια, αντιπάθεια, μίσος και αγάπη αφήνονται ελεύθερα να εκφραστούν, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο δύο μοναδικούς λογοτεχνικούς ήρωες με σάρκα και οστά, προσφιλείς και οικείους στον αναγνώστη. Καμία σχέση εδώ με το στερεότυπο του ψυχαναλυτικού ντιβανιού και του οριζοντιωμένου πάσχοντος. Ο διάλογος και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, διανθισμένος με εξαιρετικές αφηγήσεις ιστοριών, τοποθετούν το Να σου πω μια ιστορία στην κατηγορία των λογοτεχνικών βιβλίων, ασχέτως εάν, παγκοσμίως, τοποθετείται κάτω από την ετικέττα: "Βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDEJAME QUE TE CUENTE...
ISBN139789608397156
ΕκδότηςΟΠΕΡΑ
ΣειράANIMUS
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΙΤΩΝ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΥΚΑΙ ΧΟΡΧΕ
Κωδικός Πολιτείας3130-0108
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[18/06/2023] pippenakos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
δεν εχω πολύ πείρα απο βιβλία αλλα αυτο με βοήθησε σε πολλά πράγματα στην καθημερνή ζωή, και στο τρόπο σκέψεις
[09/03/2022] Pinta.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
«Υπάρχουν κάποιοι που περπατούν στο κάστρο της ζωής τους προσπαθώντας να μην τους κοστίσει τίποτα, και δεν μπορούν να το ευχαριστηθούν. Υπάρχουν άλλοι που βιάζονται τόσο να φτάσουν νωρίς, που χάνουν τα πάντα χωρίς και αυτοί να ευχαριστηθούν τίποτα. Κάποιοι λίγοι μαθαίνουν αυτό το μάθημα και παίρνουν τον χρόνο τους για κάθε διαδρομή. Ανακαλύπτουν και απολαμβάνουν την κάθε γωνιά, το κάθε βήμα. Ξέρουν πως δε θα είναι δωρεάν, αλλά καταλαβαίνουν ότι το κόστος του να ζεις, αξίζει τον κόπο»
Το λάτρεψα!!!
[22/07/2021] Χρυσα81422.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απο τα καλυτερα βιβλια αυτοβελτιωσης! Αν δεν γνωριζεις την αξια σου αυτο το βιβλιο μπορει να στην διδαξει πολυ ευκολα οπως και πολλες αλλες αληθειες βοηθωντας σε να πορευθεις με αισιοδοξια και δυναμη στη ζωη! Και ολα αυτα μεσα απο ευχαριστες ιστοριες που σου μενουν καθως και αστειους και εξυπνους διαλογους!
[02/02/2020] kellyfr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολλές μικρές διδακτικες ιστορίες στις οποίες μπορείς να ανατρέξεις ανά πάσα στιγμή. Πολύ ιδιαίτερη, άμεση και αισιόδοξη γραφή, ένα βιβλίο για σκεψη και διασκέδαση που θα μπορουσε να διαβασει ο καθένας.
[10/11/2018] giorkos23508.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πάρα πολύ καλό και "ψαγμένο" βιβλίο. Μικρές ιστορίες με μεγάλα νοήματα και αρκετό χιούμορ! Διαβάζεται πολύ ευχάριστα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS