Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

+
-
BACIGALUPI PAOLO
Κωδ. Πολιτείας: 8957-0005
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η παραγωγή τροφίμων ελέγχεται από πολυεθνικές εταιρείες που κατασκευάζουν σπόρους μιας χρήσης. Φανταστείτε ότι οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται, αλλά όλοι αδιαφορούν. Έναν κόσμο όπου η τεχνολογία μετά βίας προλαβαίνει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται, και που στο μέλλον κινδυνεύει ν' αποδειχθεί ανεπαρκής μπροστά σε απρόβλεπτες καταστροφές.
Ο Άντερσον Λέικ είναι απεσταλμένος της AgriGen στην Ταϊλάνδη. Προσποιούμενος ότι διευθύνει ένα εργοστάσιο, στην πραγματικότητα αναζητά στις υπαίθριες αγορές της Μπανγκόκ τρόφιμα που θεωρείται ότι έχουν εκλείψει, επιδιώκοντας να δρέψει τους χαμένους καρπούς του παρελθόντος. Εκεί, συναντάει την Εμίκο...
Ένα μοναδικό σε ένταση μυθιστόρημα, που εκτυλίσσεται σ' έναν κόσμο μακρινό αλλά και τρομερά οικείο. Τι θα γίνει αν η βιοτεχνολογία ξεφύγει απ' τον έλεγχο; Πώς θα επηρεάσει η περιβαλλοντική καταστροφή τις παγκόσμιες ισορροπίες, οικολογικές και κοινωνικές; Ποιητικό, μελαγχολικό και γεμάτο δράση, "Το κουρδιστό κορίτσι" μας προειδοποιεί πως δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο και πως το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται απ' τις συνειδητές της επιλογές.
Χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς από τα περιοδικά ΤΙΜΕ, Library Journal και Locus. Το 2010 κέρδισε τα βραβεία Καλύτερου Μυθιστορήματος Hugo, Nebula και John W. Campbell Memorial Award και το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα Locus. Το 2012 κέρδισε το ιαπωνικό βραβείο Καλύτερου Μεταφρασμένου Μυθιστορήματος Seiun και το γερμανικό Kurd-Laiwitz-Preis. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Έχοντας κερδίσει πέντε μεγάλα βραβεία, Το κουρδιστό κορίτσι είναι ένα δυστοπικό θρίλερ και ταυτόχρονα μια διαυγής ματιά στο κοντινό μας μέλλον".
"Το κοινό της επιστημονικής φαντασίας έχει να ενθουσιαστεί τόσο από το κλασικό κυβερνοπάνκ μυθιστόρημα του William Gibson, Νευρομάντης (1984). Ο Paolo Bacigalupi σίγουρα θα μας απασχολήσει και στο μέλλον. Απλά μην περιμένετε το μέλλον, για να απολαύσετε αυτό το σκοτεινό και περίπλοκο αριστούργημα" (The Washington Post)
"Μια εξαιρετική ιστορία για τη βιομηχανική κατασκοπία, τον εμφύλιο πόλεμο και την πολιτική διαμάχη, γεμάτη δράση που κόβει την ανάσα, πρόστυχο σεξ και αρκετή τεχνολογική θεωρία για να γεμίσει όχι ένα αλλά δύο μυθιστορήματα" (Cory Doctorow)
"Αυτή η πολύπλοκη, καλογραμμένη και έντονη ιστορία, που θυμίζει William Gibson και Ian McDonald στα καλύτερά τους, θα στρέψει τα βλέμματα στον Bacigalupi, ενώ είναι οπωσδήποτε ένα απ' τα καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς" (Publishers Weekly)
"Το Κουρδιστό κορίτσι εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ουσία της επιστημονικής φαντασίας: Ξαναφτιάχνει την πραγματικότητα μ' έναν τρόπο που σε καθηλώνει, σ' απορροφά, σε βάζει σε σκέψεις και σου δημιουργεί έντονες εικόνες που μένουν για καιρό στο μυαλό σου" (Adam Roberts, The Guardian)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE WINDUP GIRL
ISBN139789608455931
ΕκδότηςSΕΛΙΝΙ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων480
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ ΝΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΤΣΙΓΚΑΛΟΥΠΙ ΠΑΟΛΟ
Κωδικός Πολιτείας8957-0005
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Aphrodite, paulnom

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Aphrodite, tlsurfer, ΔΕΜΟΙΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[15/03/2024] ΔΕΜΟΙΡΗΣ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Φοβερός συγγραφέας.Διαβάστε όλα τα βιβλία του.Ολα διαδραμαντίζονται σε δυστοπικά κοντινά μέλλον.Ατυχώς Φαίνονται όλα πιθανά.
[04/12/2020] tlsurfer.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Να εξηγήσουμε ότι αυτό δεν είναι ένα βιβλίο απλής επιστημονικής φαντασίας. Είναι ένα βιβλίο cyber punk φαντασίας. Το είδος αυτό έχει τους φανατικούς οπαδούς του και όλους τους άλλους αντίθετους. Είτε αρέσει είτε όχι. Η ιστορία εξελίσεται σε μία μετα-αποκαλυπτική γη, εν προκειμένω στην Ταϊλάνδη και μας δίνει τις παράλληλες ιστορίες των πρωταγωνιστών. Σίγουρα αφήνει πολλά πράγματα στη φαντασία του αναγνώστη και σίγουρα είναι χαοτικό. Χάος όμως επικρατεί έτσι και αλλιώς σε τέτοιες εποχές, οπού όλα έχουν καταστρφεί ή κινδυνεύουν να καταστρφούν ανά πάσα στιγμή από διάφορες αιτίες, όπως κλίμα, επιδημίες, πόλεμοι εξουσίας, μαφία κλπ. Όταν συνυπάρχουν άνθρωποι και μηχανές στον ίδιο χώρο, στην ίδια πολή ή ακόμα και στον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό δεν θα ήταν ένα χάος όλο αυτό; Το βιβλίο σε κρατάει σε εγρήγορση και σε τραβάει να το διαβάσεις μέχρι το τέλος. Αν είσαι fan του cyber punk....
[01/07/2016] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Σχεδόν μετάνιωσα που διάβασα το βιβλίο αυτό και έχασα το χρόνο μου.Δεν μου άρεσε ο λόγος του συγγραφέα.Προσπαθεί να περιγράψει κάποιες καταστάσεις, αλλά δεν τα καταφέρνει.Δεν μπορεί να σου μεταφέρει την εικόνα που θέλει και αυτό για ένα μυθιστόρημα φαντασίας είναι μεγάλο μειονέκτημα.Επιπλέον, αφήνει πολλά στοιχεία, χωρίς να τα εξηγήσει, οπότε διαβάζεις και σου σχηματίζονται πολλά ερωτηματικά, που επιβαρύνουν την ανάγνωση.Ίσως η κεντρική ιδέα να είναι κάπως ενδιαφέρουσα , αλλά κατά τα άλλα,το βιβλίο δεν μου άρεσε.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΓΩ ΔΕ ΖΗΤΗΣΑ ΑΔΕΡΦΟ... ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ!
SCHULZ M. CHARLES
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΛΕΞΙΚΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
DUROZOI GERARD
€27.39 €13.70
(-50%)
Κερδίζετε €13.69

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS