Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α/ΕΛ ΒΙΒΛ Γ΄ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (+ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ) ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΑ

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Α΄ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΑ

+
-
ΦΛΩΡΟΣ Γ. ΣΠΥΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1480-0194
Τιμή Έκδοσης
€14.50
Τιμή Πολιτείας
€10.15
(-30%)
Κερδίζετε €4.35


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον καρπό της προσπάθειας να καταστεί πιο προσιτό, πιο κατανοητό και πιο ευχάριστο -όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας- το γεμάτο διδάγματα περιεχόμενο της Ιστορίας του Θουκυδίδη.
Η ύλη του παρόντος βιβλίου οργανώνεται ως εξής:
Αρχικά δίνεται η μετάφραση κάθε θεματικής ενότητας. Γίνεται προσπάθεια να δοθεί όσο πιο πιστή απόδοση του αρχαίου κειμένου σε μια αντιστοιχία λέξη προς λέξη, ώστε ο μαθητής να γνωρίζει πώς και γιατί μεταφράζεται κάθε λέξη και να μην περιορίζεται σε μια όχι τόσο χρήσιμη αποστήθιση.
Στη συνέχεια δίνεται εν συντομία το περιεχόμενο των προηγουμένων ενοτήτων, ώστε ο μαθητής να συνδέεται με τα προηγούμενα γεγονότα. Επειδή, μάλιστα, η διδασκαλία γίνεται με αποσπασματικό χαρακτήρα, κρίθηκε απαραίτητη αυτή η σύνδεση με τα προηγούμενα γεγονότα, ώστε ακόμα και αν ο μαθητής μεταβαίνει από την ενότητα 70, για παράδειγμα, στην 75, να γνωρίζει τα γεγονότα που μεσολάβησαν.
Ακολουθεί η σύντομη απόδοση του περιεχομένου της κάθε θεματικής ενότητας.
Στη συνέχεια πραγματοποιείται η προσέγγιση του κειμένου από γλωσσικής πλευράς, με γραμματική αναγνώριση των όρων, με ετυμολογία των λέξεων, με καταγραφή παραγώγων, που εμπλουτίζουν τη γλωσσική ικανότητα του μαθητή, με χρονικές και εγκλιτικές αντικαταστάσεις όλων των ρηματικών τύπων που απαντούν στο κείμενο και, τέλος, με συντακτική ανάλυση, ώστε ο μαθητής να εξοικειώνεται με τη δομή και την οργάνωση της γλώσσας.
Ακολουθεί η ερμηνευτική προσέγγιση, όπου γίνεται μια προσπάθεια να σχολιαστεί, να "φωτιστεί" το περιεχόμενο της ενότητας, να ερμηνευτούν -σε τελική ανάλυση- οι λόγοι, τα κίνητρα, οι αφορμές που έδωσαν την ώθηση για τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα που εξιστορεί ο Θουκυδίδης.
Στη συνέχεια απαντώνται οι ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου. Φυσικά, οι απαντήσεις είναι ενδεικτικές και δε θα πρέπει να αντιγράφονται από το μαθητή απλώς θα πρέπει να αποτελούν ένα βοηθό του, ώστε να αναπτύσσει μόνος του τις θέσεις του.
Για την καλύτερη εμπέδωση της κάθε θεματικής ενότητας, ακολουθούν συμπληρωματικές ασκήσεις γραμματικής, συντακτικού και λεξιλογίου, ώστε ο μαθητής να μπορεί να εξασκηθεί μόνος του.
Τέλος, δίνονται κριτήρια αξιολόγησης, ώστε ο μαθητής να δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε ένα πλήρες διαγώνισμα, κατόπιν επαναληπτικής μελέτης σε κάθε θεματική ενότητα.
Με την ελπίδα το παρόν βιβλίο να αποτελέσει πολύτιμη βοήθεια για το μαθητή και τον καθηγητή, παραδίδεται προς χρήσιν και προς κρίσιν διδασκόντων και διδασκομένων. (Σπύρος Φλώρος, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Εισαγωγή
Κεφάλαια 70-83
Κριτήρια Αξιολόγησης
Απαντήσεις των συμπληρωματικών ασκήσεων
Λεπτομέρειες
ISBN139789608458345
ΕκδότηςΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΦΛΩΡΟΣ Γ. ΣΠΥΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1480-0194
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

CHMAKRI, banlout

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
APPIAH KWAME-ANTHONY
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS