Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΜΙΑΣ - ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ κ ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΨΥΧΙΚΗ

ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΜΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΛΗΝΗ

+
-
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1839-0001
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μες από τα βάθη του χρόνου, ο σοφός Πλούταρχος μας παραδίδει έναν αξιόπιστο πλοηγό που αποδεικνύεται εξαιρετικά πολύτιμος για το ταξίδι μας σε μια ταραγμένη εποχή, όπως αυτή που ζούμε. Ο άνθρωπος, στην διαδρομή των αιώνων, παρά τις αλλαγές που σημειώνονται στο εξωτερικό του περιβάλλον, εξακολουθεί να ταλανίζεται από τους ίδιους ψυχικούς παράγοντες, οι οποίοι σήμερα όχι μόνον έχουν ενταθεί, αλλά και πολλαπλασιασθεί επικίνδυνα.
Παρασυρμένος από την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας και εστιασμένος σχεδόν αποκλειστικά στην βαρειά ύλη, ο σημερινός άνθρωπος έχει λησμονήσει τελείως την ψυχική του ανάπτυξη γι' αυτό και δεν κατανοεί την αιτία της κακοδαιμονίας του.
Ο θυμός είναι η σφαίρα εκείνη της ψυχής που περικλείει το συναίσθημα και την βούληση. Λόγω της ενδιάμεσης φύσης του, αποτελεί το "κλειδί" για την ενοποίηση των διαφόρων μερών της ψυχής. Η ευθυμία ως αρίστη κατάσταση του θυμικού κέντρου της ψυχής εξετάζεται στο παρόν έργο μέσα σε είκοσι μεστά κεφάλαια, με τρόπο ζεστό, φιλικό και άμεσο.
Την ευθυμία οφείλουμε να την αναζητήσουμε εντός μας, έχει εσωτερική διάσταση, αλλά δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί αν αγνοήσουμε τις εξωτερικές συνθήκες. Οι ανθρώπινες σχέσεις, τα υλικά μέσα και αποκτήματα, ο πλούτος και η έλλειψή του, τα τυχαία γεγονότα κλπ. είναι παράγοντες τους οποίους οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας.
Αν κάποιος αποδειχθεί ικανός να σταθεροποιήσει και ενοποιήσει την εξωτερική ζωή του, αυτό θα επιδράσει θετικά και στην ενοποίηση της εσωτερικής ζωής του. Η ενοποίηση του ψυχισμού είναι ένα δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα θαυμαστό έργο. Πάντα επίκαιρο και επιτακτικό σήμερα όσο ποτέ. Το παρόν σύγγραμμα είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την επίτευξη του έργου αυτού και συχνά θα χρειαστεί ν' ανατρέξει κανείς στις σελίδες του για έμπνευση και καθοδήγηση στον Δρόμο της Γνώσης και της Εξέλιξης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Δελφικά Παραγγέλματα
Προλεγόμενα
Πλάτων - Θυμός και Ψυχή
Εισαγωγή Α'
Το θυμικό μέρος της Ψυχής και η σημασία της Ευθυμίας
Δελφικά Παραγγέλματα
Εισαγωγή Β'
Ο Πλούταρχος και το Έργο του
Εργογραφία του Πλουτάρχου. Κατάλογος του Λαμπρία
Κατάλογος των σωζόμενων Έργων του Πλουτάρχου
Πλάτων - Το Άρμα της Ψυχής
Περί Ευθυμίας
Αρχαίο Κείμενο - Σύγχρονη Απόδοση
Δελφικόν Παράγγελμα
Περί Ευθυμίας - Σχόλια
Πλούταρχος - Περί Ησυχίας (σωζόμενο απόσπασμα)
Πλούταρχος - Όργανον Παιδείας τα Βιβλία
Λεπτομέρειες
ISBN139786188162105
ΕκδότηςΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΛΑΘΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜετάφρασηΛΑΘΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας1839-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak, makou, Aristonoos, sotpant14, ΠΥΡΟΕΣΣΑ, politeiasakis

Κριτικές για το προϊόν

[14/02/2023] ΠΥΡΟΕΣΣΑ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Άν θέλει κανείς να ευθυμήσει με την κυριολεκτική έννοια του όρου, να πετύχει δηλαδή το εύ στο συναίσθημα και την βούλησή του, δεν έχει παρά να μελετήσει το συγκεκριμένο βιβλίο - εγχειρίδιο και να εφαρμόσει τις συμβουλές του Πλουτάρχου, οι οποίες γίνονται απόλυτα κατανοητές χάριν στην άψογη απόδοση του αρχαίου κειμένου, την ουσιαστική εισαγωγή και τα σχόλια από τον Γιώργο Λαθύρη.
[20/08/2022] Aristonoos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Είναι το καταλληλότερο, κατά την γνώμη μας, βιβλίο για να ξεκινήσει κανείς την μελέτη της Ελληνικής Φιλοσοφίας αλλά και την μελέτη και γνώση του ίδιου του εαυτού του. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!
[26/11/2021] lykasti.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πώς να φαντασθεί κανείς ότι ένα βιβλίο θα μπορούσε να είναι η λύση σε πολλά καθημερινά ψυχολογικά προβλήματα; Και όμως το υπέροχο το έργο του Πλουτάρχου “ Περί Ευθυμίας” , καθώς και η υπέροχη και αντάξια του έργου αυτού απόδοση του Γιώργου Λαθύρη, το καθιστούν οδηγό χρήσεως, manual. Τόσο ξεκάθαρα και κατανοητά γραμμένο όπου ο καθένας μας μπορεί να ανατρέχει ανά πάσα στιγμή στο αντίστοιχο κεφάλαιο, και από την ανάγνωση και μόνο της περίληψης που υπάρχει στην αρχή του κάθε κεφαλαίου, να παίρνει ό,τι χρειάζεται για να διαλύσει τα μαύρα σύννεφα που έχουν δημιουργηθεί από οποιαδήποτε αιτία της καθημερινότητας. Ένα βιβλίο που ο κωδικός, τολμώ να πώ, τρόπος που παρουσιάζεται από τον συγγραφέα Γιώργο Λαθύρη , αποτελεί οδηγό καθημερινής χρήσεως. Το συστήνω ανεπιφύλακτα και ειλικρινά κ.Λαθύρη, σ' ευχαριστούμε πολύ.
[16/01/2021] iraklism.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ανεκτίμητος πλοηγός για να μας συντροφεύει στον βίο μας, απαραίτητος για κάθε άνθρωπο που θέλει να εξελιχθεί. Πολύ καλογραμμένο και εκ' μέρους του συγγραφέα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
BRUCKNER PASCAL
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10
Ο άνθρωπος που κοιτάζει
MORAVIA ALBERTO
€12.90 €6.45
(-50%)
Κερδίζετε €6.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS