Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

+
-
GREEN PETER
Κωδ. Πολιτείας: 4264-0019
Τιμή Έκδοσης
€25.00
Τιμή Πολιτείας
€18.75
(-25%)
Κερδίζετε €6.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Είναι αδύνατο να κατανοήσει κανείς τη Σαλαμίνα ή τις Πλαταιές χωρίς να έχει μελετήσει τον Μαραθώνα, και είναι αδύνατον να κατανοήσει τον Μαραθώνα, εκτός κι αν έχει γενικές γνώσεις για την ελληνική και περσική ιστορία του έκτου π.Χ. αιώνα. Ο συγγραφέας αυτής της συναρπαστικής ιστορίας προσφέρει πολύ περισσότερα από το να εξηγεί απλά τις μάχες. Αναλύει την στρατιωτική και στρατηγική σκέψη των Ελλήνων προχωρά σε εντυπωσιακές συγκρίσεις με τη σύγχρονη εποχή δίνει στον αναγνώστη την ευκαιρία να κατανοήσει βαθιά τους αρχαίους Έλληνες ως ανθρώπινα όντα και όχι ως μαρμάρινες προτομές ή ανάγλυφες φιγούρες υπογραμμίζει την πορεία προς την Ευρώπη της πανίσχυρης Αυτοκρατορίας της Εγγύς Ανατολής και το τι υπέστησαν οι αήττητοι και υπερόπτες Πέρσες όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τους Έλληνες της κυρίως Ελλάδας: Η κοινή αντίσταση και η θυσία εν όψει ενός ισχυρού ξένου εισβολέα είχε αρχίσει να σφυρηλατεί αυτό που στη συνέχεια θα γινόταν γνωστό ως πανελλήνιο ιδεώδες, το αναγνωρισμένο και μοναδικό ελληνικό πνεύμα που δεν μπορεί να μοιραστεί καμιά άλλη φυλή. Αυτή ήταν πιθανώς η καλύτερη και διαρκέστερη κληρονομιά των Περσικών Πολέμων! Ο Πήτερ Γκρην, καθηγητής κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ζωντανεύει την Ελλάδα του πέμπτου π.Χ. αιώνα που αγωνίστηκε -στην πρώτη μεγάλη ιδεολογική σύγκρουση της ευρωπαϊκής ιστορίας- ενάντια στην περσική υπερδύναμη και φυσικά εξασφάλισε όχι μόνο την ακεραιότητά της, αλλά συνέβαλε αποφασιστικά στην διαμόρφωση του ιδανικού της ελευθερίας και ουσιαστικά εγγυήθηκε και την ανεξαρτησία της Δύσης. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE GRECO-PERSIAN WARS
ISBN139789608787544
ΕκδότηςΤΟΥΡΙΚΗΣ
ΣειράΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων522
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΓΚΡΙΝ ΠΙΤΕΡ
ΜετάφρασηΑΛΑΒΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ
ΕπιμέλειαΑΛΑΒΑΝΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ-ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΙΝ ΠΙΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας4264-0019
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Epitimos, leukoz

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

epestrefe, patrikjack

Κριτικές για το προϊόν

[04/02/2022] ThanSpanos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ελλάδα για τους Περσικούς πολέμους.Προσεγγίζει τα εν λόγω ζητήματα και την ιστορική περίοδο στην οποία διαδραματίστηκαν σε όλες τις πτυχές τους.Η απόδοση του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα της συγκεκριμένης μετάφρασης δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να κατανοήσει την μελέτη σε όλο το εύρος της.
[20/04/2021] dimstav09.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ίσως το καλύτερο βιβλίο στην Ελλάδα για τους Μηδικους πολέμους. Παρουσιάζει τις αιτίες των περσικων πολέμων και τις εξελίξεις μέσα από την γεωπολιτική τους σκοπια. Δίνει εναλλακτικές εξηγήσεις για γνωστα συμβάντα με βάση δημοσιευμένες μελετες. Παρουσιάζει το εσωτερικό υπόβαθρο των αντιμαχομενων, ιδίως των Αθηνών. Το κυριότερο, ωστόσο, είναι ότι στέκεται με κριτική ματιά απέναντι στις πηγές.
[22/11/2015] vaggel.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Χωρίς αμφιβολία "Οι ελληνοπερσικοί πόλεμοι" του Peter Green είναι με διαφορά η καλύτερη σε κυκλοφορία μονογραφία αναφορικά με τους Περσικούς Πολέμους. Δυστυχώς, η μετάφραση είναι κακή (κάκιστη θα έλεγα), καθιστώντας πολλά σημεία του κειμένου απροσπέλαστα νοηματικά. Πολύ κρίμα πραγματικά. Όσοι γνωρίζετε την αγγλική προτιμήστε το πρωτότυπο...
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
HANKS TOM
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS