Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ - ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

+
-
PAPPAS NICKOLAS
Κωδ. Πολιτείας: 1418-0000
Τιμή Έκδοσης
€21.30
Τιμή Πολιτείας
€14.91
(-30%)
Κερδίζετε €6.39


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Nickolas Pappas παρουσιάζει, αναλύει και σχολιάζει με απλότητα και σαφήνεια το πιο πολυδιαβασμένο φιλοσοφικό κείμενο και ένα από τα σημαντικότερα έργα της δυτικής φιλοσοφίας, το οποίο ακόμη και σήμερα συνεχίζει να επηρεάζει τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Η λειτουργική μέθοδος παρουσίασης του κειμένου της Πολιτείας από τον Pappas δίνει τη δυνατότητα στον σύγχρονο αναγνώστη να προσεγγίσει, να συλλάβει και να κατανοήσει με ευκολία τόσο το κεντρικό επιχείρημα της Πολιτείας, όσο και τα επιμέρους επιχειρήματα που το υποστηρίζουν. Καθοδηγώντας και εκθέτοντας τον στις θέσεις του Πλάτωνα, αναλύοντας τα επιχειρήματά του, όπως αυτά εμφανίζονται σε κάθε βιβλίο της Πολιτείας, ανιχνεύοντας τις σχέσεις αυτών των επιχειρημάτων με άλλους διαλόγους του Πλάτωνα και σχολιάζοντας καίρια και με σαφήνεια, ο Pappas διαμορφώνει για τον αναγνώστη μία εύληπτη εικόνα για το σύνολο του κειμένου της Πολιτείας. Επίσης, παραθέτοντας, όπου νομίζει ότι είναι αναγκαίο, το ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γράφτηκε η Πολιτεία, ο Pappas επιχειρεί να ανιχνεύσει τις προθέσεις, να εξηγήσει τα κίνητρα και να αιτιολογήσει ορισμένες από τις θέσεις του Πλάτωνα. Ο Pappas εκθέτει, αποσαφηνίζει και εξηγεί όλα τα σημαντικά ζητήματα που θίγονται στα βιβλία της Πολιτείας, όπως τη φύση της δικαιοσύνης, τη φύση της γνώσης, τη μορφή της δίκαιης ψυχής, τη διαφορά ανάμεσα στη γνώση και τη γνώμη, τη φύση και την εκπαίδευση των φυλάκων, τη θεωρία των Ιδεών, τα είδη της αδικίας, και τους κινδύνους της ποίησης. Εξετάζει την επιρροή των πολιτικών και ηθικών θέσεων του Πλάτωνα και αναλύει τα προβλήματα της θεωρίας των Ιδεών. Συνολικά το βιβλίο, χωρίς να παρακάμπτει τις δυσκολίες των ζητημάτων που θίγονται στην Πολιτεία, είναι εύληπτο και πλήρως κατανοητό για όσους προσεγγίζουν για πρώτη φορά το πλατωνικό αυτό έργο, ενώ εμπλουτίζει τις γνώσεις όσων είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτό, αλλά και γενικότερα με τη σκέψη του Πλάτωνα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςROUTLEDGE PHILOSOPHY GUIDEBOOK TO PLATO AND THE REPUBLIC
ISBN139789608942608
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΚΤΩ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2013
Αριθμός σελίδων276
Διαστάσεις24x15
ΜετάφρασηΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΠΑΤΣΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
Κωδικός Πολιτείας1418-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas

Κριτικές για το προϊόν

[12/08/2014] Μαρίνα Μαθιουδάκη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ καλός οδηγός ανάγνωσης. Ωστόσο αυτό που υπολείπεται είναι η σύνολη κατάδειξη του επιχειρήματος της "Πολιτείας" προκειμένου να γίνουν κατανοητά όλα τα επιμέρους επιχειρήματα και ο λόγος που ο Πλάτωνας φιλοτεχνεί με τόση λεπτομέρεια την ιδανική πόλη. Ο συγγραφέας μας οδηγεί από το ένα βιβλίο στο άλλο χωρίς όμως την απαραίτητη σύνθεση και σύνδεση του επιχειρήματος που "τρέχει" όλο το έργο. Παρ' όλα αυτά μια εξαιρετική εισαγωγή. Εξαιρετικό επίσης το 3ο μέρος με τα γενικά θέματα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βωβός θάνατος
KUTSCHER VOLKER
€19.89 €9.94
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΜΙΑ ΑΝΙΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
CHEKHOV ANTON
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS