Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1940 - 1974 (ΚΟΥΚΚΙΔΑ)

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1940-1974 (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΨΥΡΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2422-0020
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

" Ο Νίκος Ψυρούκης ανήκει στην ομάδα των μελετητών της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Ερευνητικό και άγρυπνο πνεύμα, με λαμπρή θεωρητική κατάρτηση, μεθοδικότητα και συνέπεια, έδωσε μια σειρά από αναλύσεις πολιτικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων των τελευταίων σαράντα χρόνων. Το έργο του Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας, γραμμένη στα χρόνια της δικτατορίας, αποτελεί μια τολμηρή σύνθεση των εσωτερικών εξελίξεων ύστερα από τη έκρηξη του Β' παγκοσμίου πολέμου. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για ιστορία, για παράθεση δηλαδή γεγονότων, αλλά για ανατομία μιας πολυδιάστατης εποχής. Είναι ερμηνεία των γεγονότων, έρευνα σε βάθος με επίμονη αναγωγή στα τεκμήρια και με αδιαμφισβήτητη επιστημοσύνη. Η μεθοδολογία της έρευνας του Ψυρούκη: η γενετική - αιτιολογική του ιστορισμού." (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609410083
ΕκδότηςΚΟΥΚΚΙΔΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2010
Αριθμός σελίδων472
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2422-0020
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

As21, xaitase

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

lukliv, STAMOS76, KABOURIS, ΦΜ70, Nakadai23, Jimpapro, AntonisR, Karantinias, As21, xaitase

Κριτικές για το προϊόν

[18/01/2021] As21.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι ένα πολύ καλό βιβλίο που ρίχνει φως σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο της Ελλάδας ( σκοτεινή επειδή δεν διδάσκεται τίποτα στα σχολικά βιβλία για την περίοδο που ασχολείται το έργο για ευνόητους λόγους, στην περίπτωση μας ο πρώτος τόμος, και γιατί είχε στηθεί ένα κράτος που κυνήγησε πολύ τους πολεμιστές της Εθνικής Αντίστασης με δολοφονίες, εχτελέσεις, εξορίες, φυλακίσεις κτλ. ). Ο Ψυρούκης, μέσω της μαρξιστικής ανάλυσης, μπαίνει σε βάθος στην περίοδο (1940-1949), προσφέροντας μας ένα πολύ σημαντικό έργο, όχι τόσο ως μια στιγνή περιγραφή των γεγονότων, δηλαδή σαν μια απλή παθητική παράθεση γεγονότων, αλλά σαν μια ενεργητική περιγραφή του ρου της ιστορίας, τον ρόλο του δουλικού αστικού πολιτικού σκηνικού ( αρχικά προς τους ναζιστές και στη συνέχεια προς τους αγγλοαμερικανους ), την αντεπαναστατική και εν τέλει προδοτική στάση του ΚΚΕ, που ζητούσε εθνική ενότητα και ειρηνική μετάβαση σε εκλογές, την καταπολέμηση του συνδικαλισμού από το αστικό κράτος και την μετατροπή του σε κίτρινο-μεταξικό-φασιστικό, την εμπλοκή των άγγλων και στην συνέχεια των αμερικανών στα ελληνικά πράγματα κτλ., καταφέρνωνας να διαλύσει πολλούς μύθους της εποχής εκείνης. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση έιναι η σκληρότητα με την οποία διεξήγαγε τον εμφύλιο πόλεμο, γιατί πέρι τέτοιου πρόκειται, ενάντια στην ελληνική εργατική τάξη. Αν και θεωρώ πως το έργο έχει κάποιες αδυναμίες, το συνιστώ σε όσους θέλουν να το διαβάσουν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΓΑΜΟΣ ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ;
BRUCKNER PASCAL
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20
Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS